Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@jarunka13 jo potěšila jsimě, že vám dali všechny ty výsledky, tak to já si je taky vyžádám. Připadalo bymě divné, kdyby si je nachali pro sebe a nechtěli by je nám dát, to bych v ně asi začala dost pochybovat.
@AlčinkaZ ahoj kocko, az tam pujdete priste, vyzadej si doktorku Hromadovou, ta je opravdu uzasna a vsichni si ji moc chvali. Tokareva taky neni spatna, ale prece jen je takova trosku jina.To Pgd, je vysetreni embrijka.Po odberu vajicek, muzes mit treba dobrych 10, ale diky teto metode se zjisti vyvojove vady a ty vajicka dal vysetrovat nebudou, Jen ty zdrava.Tak treba z tech 10 kousku ti zbydou jen dve, ale opravdu zdrava a mas jistotu, ze kdyz ti ho zavedou tak bude zdrave a ta sance na otehotneni je mnohem vyssi. Kdyby ti zavedli spatne, ktere neproslo timto vysetrenim, tak bud se to nepovede nebo ano, ale potratis ho.
@AlčinkaZ neboj se, to se opravdu muze stat, ze zapomenou, v pondeli tam zavolej a zeptej se na to, protoze ty vysledky, bys opravdu mela mit u sebe.
@AlčinkaZ 1.IVF-repromeda, zkus se pripojit na tyhle stranky, tam si piseme s holkama, co tohle vsechno uz mame za sebou.Oni ti povi i svoje nazory. A budes hned vedet vice. ![]()
@jarunka13 píše:
„@simislunicko“:
https://www.emimino.cz/…imislunicko/ kocko, nechcu nic rikat, ale myslim, ze to vysetreni Pgd, je celkem fajn.Znam plno kocek, ktere to vysetreni nemeli a povedlo se jim to bohuzel az treba na 4 pokus a ty ktere to vysetreni meli, tak se to vetsinou povedlo hned.Tam jde o to, ze kdyz ti to vysetreni neudelaji, tak muzes mit treba 5 kousku, ale bohuzel spatnych a nepoznas to a bohuzel se to nepovede.Kdyz ti tu metodu udelaji, tak ti traba zustanou jen dve, ale vis, ze jsou zdrave a nic jim neni.Ja to vysetreni mam a jsem za to rada, protoze me zustal bohuzel jen jeden kousek. A vim, ze kdyz mas tohle vysetreni, tak holky co ho meli a meli taky jen jedno v poradku, tak se jim to povedlo hned.Zkus ze na to podivat na internetu a uvidis, ze mam pravdu.Ale je to kazdeho vec a kazdy ma jiny nazor.Ale s holkama co si pisi na jinych strankach, maji stejny nazor jako ja. Tohle vysetreni stoji kolem 45.tisic, ale vetsinou to proplaci pojistovna, takze je to zadarmo.
Ahojky, neříkám, že by to vyšetření nebylo fajn, ale kdo v dnešní době má po kapsách 30.000 až více tisíc? Podle me je rozumné zkusit od nejlevnější metody až po nejdražší. A hlavně všechny vývojové vady pgd nezjistí! Hlavně nezjistí to, jestli mimi bude vidět, slyšet apod. Downuv syndrom se da myslím zjistit z genetiky ne?
@simislunicko ahojky a tobe by to pojis4ovna neprollatila? Nam to proplatila a bylo to 45000.
@simislunicko tak to nevim, jestli se da zjistit z genetiky, to opravdu netusim. Podle me je zase lepsi zkusit uplne vsechno a ja simklidne i priplatim abych mela jistotu.Je to sice o penezich, ale pro to male udelam opravdu cokoliv a at to stoji kolik chce.Je me 32 let a nemuzu se dockat, az toho jimiska budu kit v brisku. Kazdy ma na to nazor jiny, ale opravdu co znam holky, co maji Pgd vysetreni, tak jsou jen rady.
@jarunka13 píše:
@simislunicko kocko, nechcu nic rikat, ale myslim, ze to vysetreni Pgd, je celkem fajn.Znam plno kocek, ktere to vysetreni nemeli a povedlo se jim to bohuzel az treba na 4 pokus a ty ktere to vysetreni meli, tak se to vetsinou povedlo hned.Tam jde o to, ze kdyz ti to vysetreni neudelaji, tak muzes mit treba 5 kousku, ale bohuzel spatnych a nepoznas to a bohuzel se to nepovede.Kdyz ti tu metodu udelaji, tak ti traba zustanou jen dve, ale vis, ze jsou zdrave a nic jim neni.Ja to vysetreni mam a jsem za to rada, protoze me zustal bohuzel jen jeden kousek. A vim, ze kdyz mas tohle vysetreni, tak holky co ho meli a meli taky jen jedno v poradku, tak se jim to povedlo hned.Zkus ze na to podivat na internetu a uvidis, ze mam pravdu.Ale je to kazdeho vec a kazdy ma jiny nazor.Ale s holkama co si pisi na jinych strankach, maji stejny nazor jako ja. Tohle vysetreni stoji kolem 45.tisic, ale vetsinou to proplaci pojistovna, takze je to zadarmo.
Tak i já přidám svou trochu do mlýna. Repromeda celkem v pohodě paní Hromadová OK
ale nám PGD udělaly, pak nastal čas pro KET, vyšel super, jásala jsem..
věřila jsem, že když je PGD tak bude vše v růžových barvách..jaké bylo mé zděšení když jsem šla na kontrolu UTZ a byl jen prázdný gestační váček ![]()
za dalších 10 dnů opět..paní doktorka vysvětlovala něco co jsem vůbec nechápala..její věta prostě se to stává mě vyděsila..já spoléhala na to, že PGD je uplně zdravé a bezproblémové vajíčko
takže holky podle mě je PGD fajn ale není to všechno!!!
jo a výsledky taky nemám žádné v ruce jen první spermiogram nic víc..
@jarunka13 píše:
Opravdu? To me mrzia oolik ti zbylo zdravich kousku po Pgd?
mám jich ještě 5… ale vůbec nevím budou opravdu v pohodě? nebo nedopadne to zase tak jako to bylo poprvé? prostě embryolog vybral k mražení vajíčko bez zárodku embrya
![]()
@Anonymní píše:
mám jich ještě 5… ale vůbec nevím budou opravdu v pohodě? nebo nedopadne to zase tak jako to bylo poprvé? prostě embryolog vybral k mražení vajíčko bez zárodku embrya![]()
![]()
Tak to me moc mrzi
.Doufam, ze se ti to nebude opakovat, drzim moooc palecky. A kdy jdes na dalsi pokus?
@jarunka13 píše:
Tak to me moc mrzi.Doufam, ze se ti to nebude opakovat, drzim moooc palecky. A kdy jdes na dalsi pokus?
no to uvidím..podzim? nebo až jaro..
dle toho jak na tom budu zdravotně
@Anonymní píše:
no to uvidím..podzim? nebo až jaro..
dle toho jak na tom budu zdravotně
Ty jsi nejak nemocna? ![]()
@jarunka13 píše:
Ty jsi nejak nemocna?
ne to ne..musím počkat na MS nebo bude revize?
zatím netuším ![]()