Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To máte holky pravdu, pro nimi cokoliv..taky to budeme řešit asi přes půjčku. Ale je to strašně nespravedlivé..ženy, co děti mít můžou prirozene se jich zbavují a my za to musíme platit:(
@simislunicko mam na to stejny nazor, nejvic me stve, ze ty zrudy porodi a jsou schopne miminku i ublizit, vzdycky kdyz to vidim, tak je me do breku. Takove zenske bych zprovodila ze sveta.Je to opravdu nespravedlive
@jarunka13 píše:
@simislunicko mam na to stejny nazor, nejvic me stve, ze ty zrudy porodi a jsou schopne miminku i ublizit, vzdycky kdyz to vidim, tak je me do breku. Takove zenske bych zprovodila ze sveta.Je to opravdu nespravedlive
@simislunicko píše:
To máte holky pravdu, pro nimi cokoliv..taky to budeme řešit asi přes půjčku. Ale je to strašně nespravedlivé..ženy, co děti mít můžou prirozene se jich zbavují a my za to musíme platit:(
Holky nejhorší je, že my to neovlivníme..
ty které porodí a odhodí nebo ještě hůř zabijou si nezaslouží ani soucit ani lítost..a je to nespravedlivé..
my musíme vydržet injekce, transfer a hlavně sehnat ty finance což je taky nesnadné..ale holky za to my budeme ty nejlepší maminky!!! ![]()
@anonymni, to mas pravdu, je me vzdycky do breku, takove male skvrne, jeste se ani nerozkoukne a takhle to dopadne, ja bych jim to oplatila, zrudam. Presne tak, my budeme ty nejlepsi a nejhodnejsi maminky na svete. ![]()
@jarunka13 píše: @anonymni, to mas pravdu, je me vzdycky do breku, takove male skvrne, jeste se ani nerozkoukne a takhle to dopadne, ja bych jim to oplatila, zrudam. Presne tak, my budeme ty nejlepsi a nejhodnejsi maminky na svete.
Ahoj holky,
tak jak se vám vede?
@AlčinkaZ Tak jak, povedlo se vám? My si udělali v září krásnou dovolenou (takovou opožděnou svatební cestu) a pak to šlo strašně rychle. Návštěva Repromedy, nafasování injekcí, stimulace, OPU, ET a nic. Mimčo to vzdalo. Takže jsem vysadila léky, čekám na MS, kontrola, jestli jsem čistá a nebudu muset na revizi a hurá do mrazáčků. Máme tři, tak snad alespoň jeden z nich je ten velkej bojovník, co to nevzdá. Tak moc držím pěsti, aby se vám to povedlo samo a kdyby náhodou ne, tak ať jde všechno bez problémů a jste co nejrychleji úspěšní.
@missy-m Ahojky, jéé kde jste byli na svatebce? Jinak mě mrzí, že to teď nevyšlo, ale je fajn, že máte mrazáčky, tak držím palečky, aby další pokus už vyšel ![]()
Kolik Vás to zatím vyšlo penízků, prosím?
My s manželem jsme na tom tak, že to do vánoc ještě zkoušíme přirozeně a pak po novém roce se uvidí…:) Zatím samozřejmě bez úspěchu :/
Byli jsme na konzultaci i na Obilňáku - státní CAR v Brně a byli jsme mile překvapení, že to tam vůbec nevypadá nijak špatně, takže bychom si nechali udělat kalkulaci na IVF i od nich.
@AlčinkaZ Zaletěli jsme si na Lefkádu. Bylo to tam nádherné, načerpali jsme spoustu energie a užili si krásných 10 dní klidu a pohody.
Tak se vším všudy to bylo do 35 tis. (počítám do toho veškeré peníze, co jsme zatím zaplatili - AMH, léky na stimulaci, odběr, oplodnění 12 vajíček metodou ICSI + PICSI, prodloužená kultivace, transfer, zamražení 3 embryjek a léky na udržení). Je to síla, ale miminko strašně moc chceme a bez pomoci nemáme moc velkou šanci.
Držím moc pěsti, aby se do konce roku povedlo mimi samo ![]()
@missy-m Na Lefkádě je to údajně krásné, byl tam kamarád a ty fotky moře byli neuvěřitelné, takže úplně chápu, jaká to musela být pohoda!
Jo, tak nám odhadovali cca 27.tis bez mrazáčků, to by bylo + 5.000 a AMH jsem taky měla 660,–kč, takže by to vyšlo tak nějak asi stejně…taky v kalkulaci bylo ICSI, PICSI, prodlouž. kultivace, léky…jen mě fakt mrzí, že vám to při takovéto metodě i s PICSI, neklapl první pokus, pořád si nějak prostě nepřipouštím, že by se napoprvé nepovedlo! Tak taky moc přeju, aby se hned první mrazáček krásně zavrtal a povedlo se to, takhle s blížícíma se vánocema by to bylo krásný ![]()
Ahojte
nás celé IVF i s PGD vyšlo na 100tisíc
no a benzín už ani nepočítám
ale stálo to za to, nyní je to dva měsíce co v náručí máme naši vlastní zdravou holčičku a jsme šťastní, ikdyž zadlužení
@AlčinkaZ My jsme od začátku do toho šli s tím, že je to první pokus, ne vždy se hned napoprvé povede. Doktorka říkala, že je embryjko ukázkové, sliznice taky ukázková, že to určitě půjde, neměla jsem žádné problémy, tři dny jsem trošku špinila, pak i to ustalo a najednou čárka na testu a pěkně sílila. Tak jsme začali doufat, že se to asi fakt povedlo. Jenže už při prvním odběru krve se doktorce nelíbilo hCG, tak za pět dní znova, zase se jí to nelíbilo, že si myslí, že to neprosperuje, takže mám přijít na krev zase za dva dny a tam se to rozlousklo: hCG stouplo za dva dny jen o 4 jednotky, takže vysadit léky a čekat na MS. Snad by teda při takové hodnotě nemusel být problém se vyčistit, tak snad nebudu muset na revizi. Strašně moc bych chtěla stihnout do konce roku ten KET, ale bojím se, že mi řeknou, abych došla až v lednu. To by byly strašný Vánoce. Vím, že to přejde a jak se bude blížit další pokus, půjdu do toho po hlavě. Ale tak strašně ráda bych věděla, co můžu udělat líp, aby to mimčo zase nevzdalo. Je to boj. Tak ať bojujete líp jak my ![]()
Příspěvek upraven 23.10.14 v 15:59
@vigo Páni, to je částka. Ale to miminko za to určitě stojí. Tak ať je maličká zdravá a dělá vám jen samou radost a užívejte si společných chvilek ![]()
@vigo Ahojky, jj ono to PGD je hodně drahé, ale je super, že už máte dvouměsíční holčičku, tuhle zprávu jsem nějak prošvihla..nebo že bych zapomněla, že už je prďolka na světě, no každopádně kdyžtak dodatečně gratuluji, určitě jste si taky prožili svoje a je krásný, že to má tak fajn konec. Moc si malé užívej ![]()
@missy-m Zvláštní a ještě jste byli na té dovče, kdy se člověk tak nějak celkově uklidní většinou od různých stresů, že?
ale jste na dobré cestě, to další embryjko bude určitě silák největší, budu na tbee myslet ![]()
Ahojky - jsem tu nová, takže se omlouvám že se sem tak pletu mezi vaši rozjetou diskuzi - ale sleduji, že asi chodíte do Brna do Repromedy - kde dojížíme s manželem - teď se po peripetiích připravujeme na první emryotransfer… Můžu mít prosím dotaz? Z jakého důvodu jste byly na IVF vy???