Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snee Děkuju
a moc gratuluji ke dvojčátkům, to musí být krása ![]()
Ahoj holky, ja musim říct, ze jsme byli v Repromede spokojeni..ale možná, s jiným výsledkem bych mluvila jinak..mame spatny spermiogram 99%morfologicky špatných spermiek a jeste pomalé..měli jsme PK, PGS, PISCI-do hromady i s lekama cca 35 000. Podarilo se odebra 16 vajicek, z toho 11 bylo zralych, oplodnilo se 9, po PK 3, po PGS pouze jedno zdravé., viz muj podpisek
byly to nervy..bylo to hodne náročné..do posledni chvíle jsme nevěděli, jestli vůbec proběhne transfer, jestli vůbec zbyde nějaké embryjko po PGS..stále neni vyhráno a radovat se budu az pristi tyden po 1. Screeningu…s chováním lékařů i personálu jsme byli spokojeni..nejvíce se nám věnovala paní Dr. Tokareva, ktera je moc fajn..
Moc vsem drzim palce! ![]()
@JiHe když si najedeš na stranu 15, tak jsem to tam rozepisovala
![]()
@missy-m píše:
@snee Děkujua moc gratuluji ke dvojčátkům, to musí být krása
já si nestěžuju, jsem ráda, že je mám
přeji to každé z vás, které to přirozeně nejde, abyste každá měla jednou to svoje štěstí v náručí ![]()
Holky, které jste podstoupili IVF, zajímalo by mě, jaká jsou omezení v tom cyklu, kdy se stimuluje, odebírají vajíčka a pak ET. Mám pocit, že mě Tokareva říkala něco o tom, že jsou při stimulaci vaječníky křehké a je potřeba zřejmě vynechat sport, tak by mě zajímalo, co je na tom pravdy a jeslti se to případné vynechání sportu týká jen toho období max. do ET.
Tak nějak začínám zvažovat, jestli do IVF nejít už v prosinci, ale chtěli bychom po vánocích jet lyžovat…takže by mě asi dost mrzelo, kdybych nemohla, to bych pak asi raději odložila na leden. A celkově kolem vánoc mám vždy 14 dní volna, takže bych asi sportovala dost (plavání, posilka, tenis, lyže)…
Díky za info.
@missy-m To máš pravdu, jsme se zadlužili, ale ten pocit i to dítko za ty peníze stojí a ničeho nelitujeme. Bohužel nám zdravotní pojišťovna neproplatila ani část, tak proto je ta částka tak vysoká. No malá je zdravá a den ode dne šikovnější, čas nějak rychleji ubíhá, už má 3 měsíce. No za pár let se možná do Repromedy vrátíme, vždy jsem si přála dvě děti, tak uvidíme.
Jinak držím palečky ať Ti to brzy vyjde ![]()
@AlčinkaZ Jj, moc děkujeme, ten čas strašně rychle ubíhá. A co Ty, jak jste na tom? ![]()
@JiHe píše:
Můj drahý choť je docela v pořádku ale mně zjistili po 2 letech marného snažení karyotyp 45X což je Turnerův syndromTeď máme za sebou genetické vyšetření dvou našich miminek ze 4 a jedno je bohužel nemocné a druhé je zdravoučké!!! V pondělí jdeme na ultrazvuk a řeknou nám kdy se máme objednat na transfer!!!
Ahojky, docela Ti dozumím, my jsme měli jen jedno zdravé z šesti. A právě to jedno zdravé se chytlo a vyrostlo mi v krásnou, zdravou už tříměsíční holčičku, která se má čile k světu.
Takže věř, že to dobře dopadne ![]()
@snee nám se to povedlo napoprvé!! do kterého caru jsi chodila?
@AlčinkaZ píše:
Holky, které jste podstoupili IVF, zajímalo by mě, jaká jsou omezení v tom cyklu, kdy se stimuluje, odebírají vajíčka a pak ET. Mám pocit, že mě Tokareva říkala něco o tom, že jsou při stimulaci vaječníky křehké a je potřeba zřejmě vynechat sport, tak by mě zajímalo, co je na tom pravdy a jeslti se to případné vynechání sportu týká jen toho období max. do ET.
Tak nějak začínám zvažovat, jestli do IVF nejít už v prosinci, ale chtěli bychom po vánocích jet lyžovat…takže by mě asi dost mrzelo, kdybych nemohla, to bych pak asi raději odložila na leden. A celkově kolem vánoc mám vždy 14 dní volna, takže bych asi sportovala dost (plavání, posilka, tenis, lyže)…
Díky za info.
Ahojky, mě po KETu doporučili necestovat, nesportovat a moc se nenamáhat. Chůze ano, běh a sporty nee. Plavání taky nee, jelikož chlorovaná voda není vhodná. Sice jsem to ač nerada dodržela a výsledek mám v pokojíčku v postýlce, takže za mně raději omezit námahu a dodržet klidový režim a to štístko se chytí ![]()
Přidávám se
nám to taky klaplo na první dobrou
máme 19 měsíční dračici
a ještě 3 mrazáčky
taky už pomalu zvažujeme další návštěvu ohledně KETu
nám dělal ET Dr. Koukal ale ten už tam nepracuje ![]()
Je tak to je krásně že jste měli takové štěstí napoprvé!!! A vidím že je zde více holek kterých se malý ledňáček chytil napoprvé a už se nepustil!!! Všem to moc a moc přeji!!! ![]()
Já jsem docela optimisticky naladěná a doufám- věřím že vše dobře dopadne!!!
Já prošla stimulaci minulý měsíc - řekla bych že hormony na mě nijak nepůsobily - jen je konci tak 2 dny před odběrem mě pobolívalo trochu v podbřišku - takové trošku nepohodlné to bylo ale jinak nic!!!
@vigo uhm, uhm…takže to je pravda, že by měl být klidový režim, ňooo tak to ještě s tím prosincem raději zvážím…díky ![]()