Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mišuta29 píše:
@Michell mesany nás do ivf necpali hned. Nam prave řekli ze by to mohlo jit normalne jen sem jim potom ukazala vysledky laparky a bylo to jasny! Ted momentálně jsem 9dc a až dojde ms jdu do první stimulacetesim se až zároveň citim nervozitu ale verim v uspech
Ahojky, chapu ze mas nervy, je to hrozne a hlavne mam pocit ze se to vsechno hrozne vlece. Taky te někdy napadá, proc to každé druhé jde normalni příjemnou cestou a my musime projít tímhle?
Držím ti pesticky aby ti vse dopadlo dobre a žádné stresy jako ja, kdyz se to podařilo před nama, podaří se to i nam.
@Kikuška90 píše:
@Michell mesany Taky tam chodíme… co Ti přišlo divného??
No ze jeste nez jsme měli jasno, uz nam počítali kolik nas to bude stát, ze Ivf je jediná cesta a tak celkové jsme ne-li pocit, ze jde jen o penize. Ale i tak jsem rekla ano a snad to bylo dobre rozhodnuti. I při transferu me překvapilo, ze me před tim ne zkontrolovali jak na tom jdem s ovulaci a tak a transfer udělala paní doktorka bez ultrazvuku, jen " okem" a pak jsem četla v jine diskuzi ze holky viděli vse a paní doktorka vybrala to nejstálejší a tak… Tak nevim. V jakem jsi stadiu? ![]()
@Michell mesany Ano UTZ nepoužívají, ale nejsou zdaleka jediní… v některých CARech je to embryo ve speciální roztoku který je vidět na UTZ (protože takhle malé embryjko na UTZ vidět není)= ale to je jen divadlo pro lidi. Moc dobře ví kam to embryo mají dát. S tou ovulací nechápu.. při transferu o ovulaci nejde, tam se řeší týden před tím pokud jdeš na KET v nativu. Pokud jsi šla hned na čerstvý ET, tak ovulace byla v den OPU = to odsání vajíček. A o tom nejstálejší.. vždycky začínají těma nelepšíma ebryema = to je logické.
A upřímně teda v 35 není opravdu na co čekat.. my šli na 1.IVF když mi bylo 23.. teď je mi 26 a dítě pořád nemáme…
Příspěvek upraven 28.04.16 v 12:21
@fiona313 píše:
@Michell mesany První dcerka se mi narodila v 35 a druhá v 37:) Byla jako dárek k narozeninám.
Juuu tak to je nádhera
Moc gratuluji. Takze vek není jeste spatny a to me říkali ze uz jsem nad čarou
Snad te budu podobne nasledovat. Dekuji za pozitivní zpravicku.
@Michell mesany Ne, není. Jsi ještě v limitu. Neboj. Kdyby mi to povolil manžel, tak bych teď skoro v 39 šla do třetího. Ale budeme spokojení se dvěma. Bohatě to stačí. ![]()
Chtěla jsem se zeptat kolik vas v repromede stalo ivf s icsi?
Ahoj holky. jsem tu nová. Chodím taky do Repromedy a naměřili mi 6,85mm. A paní Dr. Hromadová řekla, že už teď je to v pořádku a připravené na stimulaci ale že to záleží na nás, jestli ještě měsíc počkáme a zvýšíme dávku Estrofemu na 12mg denně a že další měsíc mezi 10. a13.dnem cyklu uděláme ultr. a dá mi injekce na stimulaci. jen se chci zeptat jak se stimuluje, respek.kdy se píchají jestli od 1.dne menses nebo později?? a jak dlouho se píchají a jaký je další postup. Tohle mi neřekli a teď čekám, ale bojím se další zvýšené dávky Estrofemu. Prý může být i rakovinotvorný a tak se ho bojím brát zbytečně dlouho, pokud mi řekla, že už teď je to v pohodě. Tak nevím, prosím poraďte a pište. Buru ráda za jakoukoliv a hlavně rychlou odpověď.
@pepef
Ahojky, tak jak jste nakonec dopadli, povedlo se 3.IVF v Repromedě??? ![]()
@vigo ahojky, ivf jsme měli dohromady 10,ale v repromedě žádný, jelikož těsně před nástupem do repromedy jsem otěhotněla přirozeně a teď máme půlroční holčičku Gabrielku, která se narodila 17. 4. 2016.
@pepef píše:
@vigo ahojky, ivf jsme měli dohromady 10,ale v repromedě žádný, jelikož těsně před nástupem do repromedy jsem otěhotněla přirozeně a teď máme půlroční holčičku Gabrielku, která se narodila 17. 4. 2016.
Ahoj, chápu to tak, že IVF nezabralo ani jedno a pak se narodila přirozeně??? Tak to je zázrak
Moc gratulu ke Gabrielce. A kde prosím jsi měla IVF Praha, Brno či někde jinde, díky za odpověď. A určitě jsi tam byla spokojená ![]()
@snee píše:
@missy-mto je mi lito
ja nemam s repromedou dobre zkusenosti, my nakonec radeji jezdili 300km daleko a na poprve mame dvojcatka. A vyslo nas to jeste levneji dojizdet 300km nez 50 do Brna. Ale ja uz to tu nekde psala. Drzim ti pesti, aby jsi mela to stesticko co nejdriv
ahoj, prosím můžeš mi napsat kam až jsi do dojížděla? Předpokládám, že někam do Prahy??? Iscare, a nebo Gennet??? Nebo někam jinam. Prosím, taky řeším dilema, jestli v repromedě zůstat a přesto tam dojíždím taky 300km a přitom mám Prahu blíž.
@jarunka13 píše:
Ahojky, nam delali jeste spermiogram, ale ten uz hned na zacatku. Jinak je to asi vse.Pak jsem podstoupila stimulaci, nejake ultrazvuky jak se to vyviji, pak odber vajicek, pak pgd embriji, transfer, po 14 dnech ultrazvuk a zjisteni, ze se to povedlo na prvni pokus.
a test ti vyšel //čárky??? Já mám test zatím negativní a zítra jdu do repromedy po 14dnech, ráno na krev hcg a pak ultrazvuk. Je možný, že ikdyž mi test ukazuje negativní, že by byla v krvi nějaká hcg a tím pádem je šance, že jsem těhu?? je tu někdo takový, komu se toto stalo, prosím??? Děkuji