Řešení šikany

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
38
21.11.17 18:45

Řešení šikany

Dobrý den, nevím jestli to sem zrovna patří, jak do tématu tak na web, ale nevím kde jinde to můžu řešit. Moje dcera je na střední škole a spolužáci jí začali šikanovat. Zatím (ťuk ťuk) nic fyzického, ale myslím že psychika je horší. Ve škole jí nadávají, zesměšňují, při praxi musí dělat nejvíc práce. Jednou na ní spolužáci o přestávce řvali a vyhrožovali jí. Dcera z toho zvrací a chodit do školy je pro ní utrpení. Nejhorší je to když je nemocná. Má slabou imunitu a je často nemocná. Spolužáci jí pak celé dny píšou že simuluje a já jí kreju, nebo jí jen sprostě nadávají. Půjdu to řešit do školy. Mám ale „obavu“ jestli to učitelé budou řešit když je to „jen“ psychická a kiberšikana. Má s tím někdo zkušenost? Mohl by mi někdo poradit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
21.11.17 18:48

Škola by měla řešit jakoukoli šikanu.. Ovšem realita je někdy jiná. V jakém ročníku dcera je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115822
21.11.17 18:52

Jestli jí nadávají, vyhrožují, tak bych možná uvažovala i o oznámení na policii. Ale nejdřív zajít do školy. Všechny důkazy, třeba sms si zálohuj ať máš důkaz. Má ve třídě aspoň jednu kamarádku? Chudák holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
21.11.17 18:53

Řeší se jakákoliv forma šikany, ségra je učitelka a tak to vím ;) Jdi s tím do školy, co nejdřív, doporučuju si nechat veškeré zprávy od spolužáků jako důkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.11.17 18:54

Co to je za školu proboha? z gymplu nic takového neznám… a tvoje dcera je nějaký outsider nebo proč je terčem?

• Citovat
  • Upravit
4936
21.11.17 18:54

@Klára1100 Tak určitě by to řešit škola měla. Já zažila se synem něco podobného, ale ještě na základce v páté třídě. Pravda je, že jsem musela dost ostře zakročit, aby se začalo něco dít… Z učitelky pak vypadlo, že tušila co se děje, ale sama od sebe by neřešila nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 18:55

@Paola21 ve třetím, ještě jí není 18. Po tom co na ní spolužáci křičeli jsem pro ní musela jet, byla úplně mimo, celá se třásla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 18:58

@aiwwa nemá, je na soukromé škole a ve třídě jsou jen tři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115822
21.11.17 18:59
@Klára1100 píše:
@aiwwa nemá, je na soukromé škole a ve třídě jsou jen tři

Jen tři holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.11.17 19:03
@Klára1100 píše:
@Paola21 ve třetím, ještě jí není 18. Po tom co na ní spolužáci křičeli jsem pro ní musela jet, byla úplně mimo, celá se třásla

tak to jo, to má do konce ještě rok a půl, nestálo by za to změnit školu? Nějak stejně nevěřím tomu řešení od školy, maximálně jim dají třeba zhoršenou známku z chování, ale že by ze soukromé školy studenty vyhodili, když je to jejich zdroj příjmu? No nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.11.17 19:06

Možná by pomohlo pohrozit vedení odhlášením dcery ze školy, jestli by se zalekli, když z ní vlastně mají peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 19:08

@Doe_Jane dcera je jediná z těch tří kdo není na intru. Myslím že je to tím, ty dvě jsou spolu 24 hodin denně. Další věc je že dcera nevyhledává společnost, je raději sama. Má to tak odmala, párkrát jsem o tom s ní mluvila a říkala že jí vadí jak se navzájem pomlouvají za zády a proto s nimi nechce trávit moc času. Normálně se s nimi baví, ale nechodí s nima na žádné akce nebo tak. Možná to bude taky tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.11.17 19:10
@Klára1100 píše:
@Doe_Jane dcera je jediná z těch tří kdo není na intru. Myslím že je to tím, ty dvě jsou spolu 24 hodin denně. Další věc je že dcera nevyhledává společnost, je raději sama. Má to tak odmala, párkrát jsem o tom s ní mluvila a říkala že jí vadí jak se navzájem pomlouvají za zády a proto s nimi nechce trávit moc času.Normálně se s nimi baví, ale nechodí s nima na žádné akce nebo tak. Možná to bude taky tím

Dcera s nima normálně baví i když jí šikanujou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
21.11.17 19:11
@Klára1100 píše:
@aiwwa nemá, je na soukromé škole a ve třídě jsou jen tři

Tihle tři ji šikanují, nebo je jich vic, co ji šikanují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 19:11

@Emimin7 minulý rok jsem to řešila se školním psychologem a ten mi řekl že jí mám na půl roku přerušit studium. Ale to jsem v tu chvíli odmítla, proč by moje dcera měla „pykat“ za to že jí šikanují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin