Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Klára1100 A posudek koho? To nechápu. Jako zprávu psychologa? Čemu by to podle ředitelky mělo pomoct? Vždyť to jsou informace, které škola a dalsi osoby (treba rodiče těch holek) vědět nemusí. S tímto bych byla opatrná. Škole musí stačit to, co jim oznamujete a dokládate navíc smskami.
@olomoučanda píše:
@Klára1100 A posudek koho? To nechápu. Jako zprávu psychologa? Čemu by to podle ředitelky mělo pomoct? Vždyť to jsou informace, které škola a dalsi osoby (treba rodiče těch holek) vědět nemusí. S tímto bych byla opatrná. Škole musí stačit to, co jim oznamujete a dokládate navíc smskami.
To je to, co říkám. Aby s tim posudkem mohli operovat. Ze je dcerka labilní, psychicky jánevímco a bla bla bla. Ikdyby byla, nejsou tyhle informace pro veřejnost. Myslím, že by si škola měla spíše vyžádat posudky tech dvou holek.
Řešíme šikanu ve třetí třídě. Dnes jsem mluvila s učitelkou, prý si má syn rozmyslet, jestli do toho chce jít, že udělají nějaký kroužek a tam to budou řešit. Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost, jak to probíhá a funguje.
@Anonymní píše: Více
No, to by mě zajímalo, jak to pojmou.
Jestli se bude muset postavit a ukázat na ty ubližovače, tak to nedá a ani se to takhle neřeší.
Jako jaký kroužek - syn a agresoři všichni v jednom kruhu? Syn si má rozmyslet, jestli se ve třídě bude řešit šikana? Tak to asi ne…Nepíšeš, o jaký problém se jedná a co nazýváš šikanou, takže zkušenosti sdílet neumíme.
Takto se to neřeší. Otázkou je, jestli se jedná o šikanu. Který je to ročník a co se stalo? Jestli to neumí řešit nebo mají málo zkušeností, mohou si přizvat odborníky.
To musíš napsat o co se jedná a jak ta třída funguje. U nás se ranním kruhem začíná každé ponděli hodinu a v případě potřeby i přes týden. Ale jsou na to děti zvyklé a řeší se tam, kde co. Včetně ubližování.
Moc nerozumím tomu, jestli syn chce do toho jít. To je snad úkol učitelky to udělat tak, aby se problém vyřešil a pro šikanované dítě to bylo přijatelné.
To se spíš zeptej té učitelky, proč sis s ní nedala schůzku? Jak my máme vědět, jaký ona má plán? Na postupy, jak řešit šikanu, jsou mnohostránkové dokumenty.
Syn si má rozmyslet jestli se nechá dál šikanovat? Učitelka by měla vědět co dělá.
Mám stejnou zkušenost. Učitelka se mě na rovinu zeptala, jestli to chce dcera řešit, že by se udělala třídnická hodina a ona by tam musela přesně říct, i před tím dotyčným, co přesně se stalo a pak by to tam probírali a řešili…šlo o vulgární urážky a fyzický atak. Dcerka mi doma plakala, že nechce, že nechce, aby jí pak říkali, že je udavačka, že žaluje a že má z toho kluka strach, když by to musela říct takto nahlas před celou třídou…
@Alušáček píše: Více
učitelka udělala jen obecný „pokec“ jak se mají dítka k sobě chovat, že se nenadává ani spolužákům, ani učitelům atd…nicméně celkově řešení nic moc, kluk má desítky poznámek, sníženou známku z chování, občas návštěva policie či psychologa ve třídě. dohled sociálky atd…dcerku už nechává být, resp. vybral si slabší cíle, nicméně s pubertou jsem zvědavá na pokračování…bohužel je ve třídě převaha chlapců, a ti se rádi ve vyrušování přidají, předhání se v tom, kdo řekne učiteli to nejšílenější atd…No, zvažuju přechod na gympl…
@Keyllah píše: Více
Takto to řeší učitelky, kterým chybí dostatek zdravého rozumu.
@Kipa22 píše: Více
v tomto módu jede i ředitelka a to i po návštěvě inspekce ![]()
Jak si myslíš, že by měla postupovat? reps. co může udělat víc? ![]()
Jak vyřešit situace, kdy dotyčný vulgárně oslovuje spolužáky, učitele, půl hodiny zpívá či vykřikuje, háže po třídě věcmi, strká do spolužáků, kdy občas některý upadne, vyjadřuje se k jejich váze, brýlím atd…
Co jsem zažila problém se sikanou na 1.stupni, řešila to psycholožka. Nejprve se všemi, kde se identifikovali sikanatori a pak už jen s nimi. Škola reagovala velice rychle, jednalo se o nového záka, ke kterému se deti nechovaly hezky. Dětem vůbec nedošlo, že je něco špatně, potom se to vyřešilo.
Za mě určitě řešit.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.