Řešení šikany

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65122
22.11.17 14:34
@malá_holka píše:
@Klára1100 Panebože to je děš, dceru ti šikanujou nějaký podělaný dúry a ty nic. Nic nejde, vedeni vstříc nevyjde s ničím, kecy v kleci. Zvlášť když je to soukromá škola :zed: Seš sama moc měkká. Na školu, kde solím školný, šikanujou mi děcko a vedení to má v paži bych se vy…, dceru odhlásila a nazdar. Pořád píšeš jen to nejde, ono nejde, dcera má strach :zed: KristaBoha :zed: Zašla bych za ředitelkou, že ať si vybere, buď individuál a normalní rozumnej dozor na praxi, nebo ať počítá s tím, že se o tom dozví veřejnost. O tom, jak odmítá řešit šikanu a co je to za školu. Další studenti se jistě přetrhnou, aby u nich mohli studovat :pankac:.

hezký výkřik. Akorát že nad vámi už píše, že má schůzku s ředitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
22.11.17 14:43

Hlavně se nenech ukonejšit nějakýma kecama, dcera má sms, z toho se dámy nevykroutí. Trvej na tom, ať jsou potrestané, kdyby k tomu přistupovali laxně, řekni, že jdeš teda rovnou na policii. Nedej se, držím ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115922
22.11.17 14:47
@Monchichik píše:
Hlavně se nenech ukonejšit nějakýma kecama, dcera má sms, z toho se dámy nevykroutí. Trvej na tom, ať jsou potrestané, kdyby k tomu přistupovali laxně, řekni, že jdeš teda rovnou na policii. Nedej se, držím ti palce.

Přesně, je potřeba to fakt dotáhnout do konce. ono to dceři jen pomůže, když uvidí, že se to řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.11.17 14:53

Jako potrestat je jedna věc-s tím naprosto, souhlasím, ale musí se počítat s tím, že to nebude mí lehké, protože holky se s tí stejně bavit nebudou, stjeně bude tam sama bez kamarádek.. Možná bych se podívala po okolí, jelsti neni stjený obor a prostě přejít..
Já sama si pamatuju, něco podobného jsme zažila, krátkodobě, ale ono se to vyřeší jen tak, že se někdo potrestá, ale jakoby přátelství a nějaké kamarádky si s tím nezíská-jiné, když tam nejsou, tak tam bude sama bez přátel.. takže ani toto neni ideální…
Střední by měla být prostě na vzpomínky a ne, že tam někde je sama a holkama co se nani tráří a nemá s kým zajít po škole třeba někde si sednout a prostě, jak to chodí na střední

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
22.11.17 14:58

@Janasas Nemusí se s ní bavit, klidně ať si jí nevšímají. Přejít nemůže, je to speciální soukromá škola a mám za to, že jí chybí do konce už je půl roku. To už vydrží, když jí dají pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.11.17 14:59

@Monchichik tak to jo, ale jako být bez přátel a známých třea půlku střední školy je fakt špatné, pokud neni jiná možnost, jak tyto holky
Jinak já mylslea jiné kamarádky, a když neni možnost neni, ale holky ses ní určitě bavit nebudou, to jako je jasné, budou ukřivděné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
22.11.17 16:31
@Janasas píše:
@Monchichik tak to jo, ale jako být bez přátel a známých třea půlku střední školy je fakt špatné, pokud neni jiná možnost, jak tyto holky
Jinak já mylslea jiné kamarádky, a když neni možnost neni, ale holky ses ní určitě bavit nebudou, to jako je jasné, budou ukřivděné

Ale snad má ta dívčina kamarády mimo školu. A ukřivdeny holky ať se třeba kousnout do zadní části těla. Z těch všech zel, který ji prováděly, je to, ze se s ni nebudou bavit, to nejmenší. Vždyť ona má už jen kousíček do ukončení školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 17:48

Okamzite resit ve skole, pohrozit podanim trestniho oznameni a skolni inspekci, dale „reklamou skoly“. Muj syn byl napaden ve skole spoluzaky co sikanovali, nikdy nebyl sikanovan prino on, jen blbe byl po ruce v blbou chvili. Udelala jsem se skole toco ze jeste ted se vzpamatovavaji. V zadnym pripade to nenech jen tak.

• Citovat
  • Upravit
4697
23.11.17 07:58

@Klára1100 tak jak jste dopadli? doufám, že se k tomu postavila škola čelem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
23.11.17 08:19

@žampion nejprve nic moc, ale když dcera ukázala konverzaci a nahravky tak se začalo něco dít. Příští čtvrtek máme ještě jednu schůzku na kterou mám přinést i posudek. Dohodlo se že dcera bude zatím doma. Ředitelka mluvila s děvčaty a upozornila je na následky, ony se samozřejmě vymlouvali ale když se řeklo že máme v rukou důkazy tak jim sklaplo. Vzhledem k tomu že ve školním řádu mají za šikanu vyloučení, jsem zvědavá jak to dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115922
23.11.17 08:31
@Klára1100 píše:
@žampion nejprve nic moc, ale když dcera ukázala konverzaci a nahravky tak se začalo něco dít. Příští čtvrtek máme ještě jednu schůzku na kterou mám přinést i posudek. Dohodlo se že dcera bude zatím doma. Ředitelka mluvila s děvčaty a upozornila je na následky, ony se samozřejmě vymlouvali ale když se řeklo že máme v rukou důkazy tak jim sklaplo. Vzhledem k tomu že ve školním řádu mají za šikanu vyloučení, jsem zvědavá jak to dopadne

to je teda divné řešení, že dcera bude doma. Já teda nevím, ale kontaktovala bych rodiče těch holek, takhle mám strach, aby se to vůbec dozvěděli a co mají s tím posudkem? Nakonec bude ještě dál nervovaná tvoje dcera.
Trvala bych na písemném upozornění rodičů a na prokazatelném postihu těch holek, důtka nebo tak něco. A samozřejmě aby se holky omluvily. A nechávat dceru doma? proč jako? nic neprovedla, to mi přijde divné. škole bych pohrozila, že jim udělám ostudu. V médiích a poprosila nějakého kamaráda, aby tam zavolal a představil se jako tvůj právní zástupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
23.11.17 08:46

Škola má jednoznačně povinnost šikanu řešit. V opačném případě se vystavuje postihu a to i konkrétní pedagog/ředitel, kterému bude znám případ šikanování a nepřijme žádné opatření. Vystavuje se riziku trestního postihu pro neoznámení, případně nepřekažení trestného činu. Pojem šikana sice tr. zákon nezná, ale projevy chování už ano. Pedagog se může dopustit účastenství na trestném činu v případě, že o chování žáků věděl a nezabránil tomu např. tím, že ponechal šikanovaného mezi šikanujícími žáky, neřešil to dál. Odpovědný je jednoznačně ředitel školy. Školy mají metodický pokyn k řešení šikany, je tam dost podrobně uvedeno, jak mají postupovat, a že musí šikanu řešit - všechno je na webovkách MŠMT. Je dobré pracovat s celou třídou, kontaktovat pedopsycholog. poradnu, případně SVP, lze učinit oznámení o chování těch agresorů na OSPOD - kurátorům pro mládež. Řešení jsou, ale problém bývá v tom, že kolikrát ty školy prostě neví a bohužel neznají své vlastní předpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
23.11.17 08:46

@Klára1100 No doufám, že si zavolají rodiče těch povedených slečen…Já bych pohrozila inspekcí a televizí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
23.11.17 08:49
@aiwwa píše:
to je teda divné řešení, že dcera bude doma. Já teda nevím, ale kontaktovala bych rodiče těch holek, takhle mám strach, aby se to vůbec dozvěděli a co mají s tím posudkem? Nakonec bude ještě dál nervovaná tvoje dcera.
Trvala bych na písemném upozornění rodičů a na prokazatelném postihu těch holek, důtka nebo tak něco. A samozřejmě aby se holky omluvily. A nechávat dceru doma? proč jako? nic neprovedla, to mi přijde divné. škole bych pohrozila, že jim udělám ostudu. V médiích a poprosila nějakého kamaráda, aby tam zavolal a představil se jako tvůj právní zástupce.

Ono by to spíš mělo být naopak. S agresorem by se mělo pracovat, i mimo školu. Ne „uklidit“ oběť a co pak…? To se dělá v případech, kdy je opravdu potřeba zajistit ochranu oběti oddělením od agresora. Ale v tomto případě by měla být škola schopna řešit to jinak. Nejdůležitější by ale měla být práce s celou třídou, aby se do toho zahrnuli i ti, co třeba nic nedělali, ale přihlíželi.

Příspěvek upraven 23.11.17 v 08:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115922
23.11.17 08:51
@Marcam píše:
@Klára1100 No doufám, že si zavolají rodiče těch povedených slečen…Já bych pohrozila inspekcí a televizí :cert:

přesně tak, pořádná ostuda - to už by mohl být pro soukromou školu strašák.
A holky je mi moc líto. Když si vzpomenu, jak jsem byla v jejích letech citlivá, tak si to neumím ani představit.
Zakladatelko, jak je na tom dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin