Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Klára1100 píše:
@Emimin7 minulý rok jsem to řešila se školním psychologem a ten mi řekl že jí mám na půl roku přerušit studium. Ale to jsem v tu chvíli odmítla, proč by moje dcera měla „pykat“ za to že jí šikanují
Aha. No, to je teda přístup.
Tak asi jedině za ředitelem.
Ne je to hvězda třídy a proto si jí vybraly
co to je proboha za otázku. @Klára1100 šla bych za třídní, za ředitelkou, za školním psychologem a pohrozila bych, že pokud nebudou rázně řešit podám trestní oznámení. Klidně bych domluvila i schůzku se třídou a pohovořila bych s nima co mají za problém a kam až to hodlám hnát jestli se nezačnou chovat normálně. Tohle je oprůser, holka bude zřejmě tichá myška a nechá si bohužel líbit nebo už je tak vyřízená, že se nedokáže branit, musíš ji pomoct. Držím pěsti a
bude to těžký, ale musíš se za ní rázně postavit, jinak to nemusí dobře dopadnout
@stock celkem jsou ve třídě tři. Moje dcera a ještě dvě holky a ony šikanují moji dceru. Občas se prý přidají i jejich kamarádky. Je to skoro dívčí škola
@Klára1100 píše:
Dobrý den, nevím jestli to sem zrovna patří, jak do tématu tak na web, ale nevím kde jinde to můžu řešit. Moje dcera je na střední škole a spolužáci jí začali šikanovat. Zatím (ťuk ťuk) nic fyzického, ale myslím že psychika je horší. Ve škole jí nadávají, zesměšňují, při praxi musí dělat nejvíc práce. Jednou na ní spolužáci o přestávce řvali a vyhrožovali jí. Dcera z toho zvrací a chodit do školy je pro ní utrpení. Nejhorší je to když je nemocná. Má slabou imunitu a je často nemocná. Spolužáci jí pak celé dny píšou že simuluje a já jí kreju, nebo jí jen sprostě nadávají. Půjdu to řešit do školy. Mám ale „obavu“ jestli to učitelé budou řešit když je to „jen“ psychická a kiberšikana. Má s tím někdo zkušenost? Mohl by mi někdo poradit? Děkuji
obrať se na třídního učitele, škoda, že jste to nechali takhle rozjet - tohle čím dříve se řeší, tím lépe
@Paola21 předtím ano. Ona s nimi chce vycházet i teď aby jí na praxi nedělali peklo. Ve škole nad nima má stále někdo dohled, ale na praxi mají jen jednoho učitele který běhá mezi dvěma třídama. Když není zrovna u nich tak ty dvě děvčata přestanou pracovat a nechají to na ní. Už tak je ta praxe fyzicky náročná, dcera se pak vrací domů utahaná a zmordovaná
@Klára1100 já bych si vyžádala schůzku s ředitelem školy, uciteli a rodiči tech šikanujicich. Dale bych trvala na tom, aby byl také přítomen nějaký zástupce z te praxe, kam dcerka chodi. Pokud by to nepomohlo, řešila bych to dal. Rezolutneji.
@Klára1100 zmeniť skolu alebo individuálne štúdium. Mali sme takto spolužiačku ktorá často chýbala a baby ju vo finále vyštvali zo školy. Mali blbé poznámky typu, či tu ešte chodí a či sa poznajú keď prišla. Potom ju ignorovali počas prestávok. Veľmi nepríjemné, ale nič, za čo by mali dostať sodu od triednej. Ale ako sa to ťahalo tak to ničomu nepomohlo. Baba odišla zo skoly, bez papiera. Odisťahovala sa do nemecka. Najvačší vtip je, že dievčatá si dodnes myslia, že chyba bola na strane spolužiačky - je od toho 15 rokov, a ešte im to stále nedošlo.
@jdukolem řešila jsem to se školním psychologem a ten mi řekl že má dcera přerušit studium. To mi přišlo hrozné, proč by ona měla pykat za to že jí šikanují
@Xsenova individuální plán jsem řešila s ředitelkou, ta ho dceři nechce umožnit kvůli praxi
@Xsenova jezdecká akademie, střední odborná škola s. r.o. je to soukromá škola
@aiwwa ano, na celé škole jsou jen holky (krom dvou kluků) oto víc to je těžké, je to jako v kurníku
@Doe_Jane píše:
Co to je za školu proboha? z gymplu nic takového neznám… a tvoje dcera je nějaký outsider nebo proč je terčem?
Terčem šikany jsou často děti, které intelektem, sociální inteligencí a charakterem notně převyšují právě ty ostatní. Ne nadarmo se říká, že vrána k vráně sedá. Když se sejdou ve třídě slaboši a hlupáci, kteří jsou schopni druhého šikanovat, tak se není čemu divit, že normální a inteligentní dítě mezi ně nezapadne. Takže s řečmi o outsiderech bych byla opatrná.
Už jsme to jednou řešili, ale dcera se bojí aby to pak nebylo ještě horší. Má hrozný strach že děvčata si jí pak mimo školu najdou
@Klára1100 ty jo. tak to sa ťažko bude prestupovať. Je vôbec ešte iná škola v ČR? Koľko má do konca školy? A ako majú tie praxe? Počas týždna alebo nárazovo nejaké týždne dohromady? Nedá sa tá prax spraviť externe?
To je blbé keď školský psychológ ani riadiťelka nemajú moc záujem riešiť problém v prospech dcéry ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.