Řešení šikany

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3370
21.11.17 19:44

A to jsou ve třídě opravdu jen 3 studentky? Pokud opravdu ano, holt to chce sebrat rozum do hrsti a zbylou sebeúctu, neřeknu, když by jich bylo proti ní 20, ale 2, chtělo by to nějaký kurz asertivního jednání, či si o tom alespoň přečíst třeba.

Napadá mě domluvit se s učitelem na praxi, aby byla práce rozdělována třeba po úkolech, aby každý musel splnit svou část práce - a následně si pak mohou blbě kecat jak chtějí, nebude to za ně muset dělat, když bude mít splněno to své. To by jim mohlo sebrat trochu vítr z plachet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 19:49

@Adrasteia bydlíme na vesnici a nejsou tu žádné děti a když už tak malé. Dcera je stále v dospělém kolektivu a má tu i nejlepší kamarádku. Někdy Příde ze školy a řekne mi že nechápe jak se tam k sobě chovají, že se pomlouvají za zády atd…ona to nechápe. To samé když jsem byla na třídních schůzkách a slyšela jsem děvčata jak se spolu baví, oslovují se nadávkami. Myslím že je dcera mentálně vyspělejší a proto se s nimi nedokáže bavit. Je mi jí hrozně líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.11.17 19:51
@Klára1100 píše:
@jdukolem řešila jsem to se školním psychologem a ten mi řekl že má dcera přerušit studium. To mi přišlo hrozné, proč by ona měla pykat za to že jí šikanují

tohle ale řeší třídní + metodik prevence..
nicméně někdy u rozjeté šikany je to pro oběť úleva, když se dostane mimo prostředí kde mu není dobře..těžko říct zda to psycholog takto vymyslel aby se dcera nezhroutila úplně..víš ono řešit šikanu ve třídě je práce na dlouhý čas minimálně půl roku - rok než se vztahy ve třídě ozdraví - ono nejde jen o to těm původcům dát důtku nebo trojku z chování to nic neřeší.. škola má možnost to řešit mnoha způsoby ale je to běh na dlouhou trať.. bohužel se to nechalo rozjet moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 19:51

@Gituš to už jsem zkusila, vedoucí praxe to je jedno. Podle ní si to holky musí vyříkat mezi sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.17 19:53
@Klára1100 píše:
Dobrý den, nevím jestli to sem zrovna patří, jak do tématu tak na web, ale nevím kde jinde to můžu řešit. Moje dcera je na střední škole a spolužáci jí začali šikanovat. Zatím (ťuk ťuk) nic fyzického, ale myslím že psychika je horší. Ve škole jí nadávají, zesměšňují, při praxi musí dělat nejvíc práce. Jednou na ní spolužáci o přestávce řvali a vyhrožovali jí. Dcera z toho zvrací a chodit do školy je pro ní utrpení. Nejhorší je to když je nemocná. Má slabou imunitu a je často nemocná. Spolužáci jí pak celé dny píšou že simuluje a já jí kreju, nebo jí jen sprostě nadávají. Půjdu to řešit do školy. Mám ale „obavu“ jestli to učitelé budou řešit když je to „jen“ psychická a kiberšikana. Má s tím někdo zkušenost? Mohl by mi někdo poradit? Děkuji

Co do školy, tam teda samozřejmě taky, ale zálohovat sms, vytisknout konverzace a pokud i volají nahrávat hovory a okamžitě na policii podat trestní oznámení. Dcerku bych vzala k psychologovi. Zaprvé jí může pomoct a za druhé vystaví posudek. Já bych jím dala zmetkům hnusným!!! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
21.11.17 19:56

@Klára1100 A co se stane, když by udělala poměrnou část práce a pak se prostě před učitelkou obhájila, že to, co měla udělat, udělala, není její problém, že ostatní nic nedělají, řekla bych, že víc pokazit se to už nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 19:57

@Xsenova dcera je na učebním oboru takže letos dělá závěrečné zkoušky. Mají týden školu, týden praxe+ 7 dní za rok o víkendu. Také už jsem zkoušela. Řešili jsme individuální plán a nedali ho dceři kvůli praxi. Praxe se prý musí plnit na školním statku a přes to nejede vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
21.11.17 19:58

@Klára1100 No já bych to řešila okamžitě ve škole, s ředitelem, třídní, atd. Navíc bych je upozornila, že pokud by si jí Krasomily chtějí mimo školu najít, budu to řešit rovnou trestním oznámením. Myslím, že už po pohovoru v ředitelně dají pokud, když uvidí, že to jen tak nenecháš. Rozhodně bych jí nehledala jinou školu ani jí nepřerušovala. Proč by měla z toho mít problémy dcera, ať řeší agresorky. Jdi bránit svojí dceru, nenechávej to jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 20:04

@LimitedEdition dcera si to vše ukládá. Taky si nahrává přestávky když na ní pokřikují. Na policii? A nevyhodí nás s tím když to není fyzická sikana? Pardon asi blbá otázka, ale to mě vůbec nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.11.17 20:04

@Klára1100 do konca školy má 6 mesiacov? Ak áno tak by som zašla do školy a povedala riaditeľke a učitelke, nech to láskavo dajú dohromady, a pravdepodobne by som zašla aj do triedy a spýtala sa, či je nejaký problém priamo dievčat, a ak áno, tak sa môžeš v kľude stretnúť s ich rodičmi a pohovoriť si. Autorita z tvojej strany tiež môže byť pomoc, pretože dievčatá by určite neradi, keby do školy volali ich mátinky a tatínkov, že dieťa je agresor. Určite to nenechávaj tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
21.11.17 20:05

To je hrozný, šikanu bytostně nesnáším, prožila ji moje mamka, brácha i sestřenice.. :cert: Určitě řešit, myslim, že teď se něco změnilo, a škola musí řešit šikanu víc než dřív? Ale nevím. Ve škole bych si teda pořádně dupla, klidně bych šla i na policii, ono když hvězdám přijde domů dopis od právníka, tak by se mohly děvčata zklidnit. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
21.11.17 20:09

@Klára1100 Tak nemusí to být vždycky je fyzická šikana. Nahlásit bych to šla, nikdo vás nevyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 20:13

@Xsenova no myslím že děvčatům by to bylo jedno. Co jsem slyšela od dcery tak nemají respekt ani k vlastním rodičům. A dcera se bojí že když na holky naběhnu tak to pak bude horší. Bojí se že až jí nebude nikdo „chránit“ (já nebo učitelé) tak jí to holky spočítají. A to se zase bojím já aby jí něco neudělali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.11.17 20:19

@Monchichik takže kdybych vzala dceru k psychologovi a ten by udělal nějaký posudek, k tomu bych měla nahrávky + konverzace tak bych mohla jít na polocii a nahlásit šikani? Co se bude dít pak? Promiňte že se tak hloupě ptám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.11.17 20:39

@Klára1100 myslím si, že frajerky kecajú, že sa rodičov neboja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin