Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Klára1100 píše:
@jdukolem řešila jsem to se školním psychologem a ten mi řekl že má dcera přerušit studium. To mi přišlo hrozné, proč by ona měla pykat za to že jí šikanují
Tak pokud jediná rada školního psychologa je přerušit na půl roku studium, šla bych cestou už zde zmíněnou… Sjednat schůzku s ředitelem, tr. učitelem, učitelem na praxi a případně rodiči těch dvou holek. Dcera pokud má nějaké písemné dukazy(sms, mesenger a podobně) tak archivovat a předložit jako důkaz, pokud je to soukromá škola, tak tam jim jde dost o peníze, takže bys mohla mít dobrou vyjednávací pozici. Žádný pedagog by neměl dopustit aby jeho zák byl sikanovan.
Na schůzce pokud by to škola chtěla stále řešit pouze přerušením studia, pohrozit policií čr a posléze bych to opravdu udělala.
Měli jsme kolektiv samých holek, tak si pamatuji, jaké to bylo..Ted jsem nepochopila celkově, jeslti jsou tam jenom tři holky a samí chlapci a nebo je myšleno, že je to třída holek a tři co chodí- nechodí na intr..
Každopádně jediné co pomůže, co si já myslím, nebavit se s nima a začít se kamarádit ve třídě s jiníma holkama..
Ono totiš to může být i tak, že jsou dvě, a prostě o třetí nestojí a jenom si s ní dělají srandu atd..
My měli na střední holku, co to bylo nevinné.. začala jedna s pošklebkem, pak se přidala druhá, třetí, byla to taková parta.. I když se kamarádila s náma- já moje nejlepší kamarádka a druhá dvojice holek, tak stejně byla jakoby navíc, neměl ak sobě tu vrbu, tu nej.. a i když se jí člověk zastal, tak stejně ty holky byly v přesile… parta 4 co jí dělaly zle.. Např. odešla na záchod a jedna přiskočila a prostě ji počkámala papír -práci co jsme dělali půl dne.. atd..
Rozhodně to nebyla nějaké velmi inteligentí, jenom prostě vycítily, že je jiná - tichá, nábožensky založená, žádné výstřední hadříky a tak jí to dávaly sežrat..
@Klára1100 bojis se schůzky s ředitelem, učitelem, tim kdo má na starosti praxi a rodiči šikanovátelu? Zkus to. A ted si představ dat do nějakeho tisku clanek o tom, co se na te skole děje. Ale nejdřív musíš zkusit tu schůzku. Oni nehrajou fair play, ale Ty jo.
No osobně bych za ředitelem nešla.. šla bych za třídní a řekla ji o problému a požádala bych ji, aby udělala nějaké diskusní téma na to, jak je nevhodné a hloupé se třeba někomus smát atd…
@Janasas ony jsou v celé třídě jen tři. Má dcera a dvě děvčata která jí šikanují
@Klára1100 mám podobnou školu za sebou
o tom, že mi je v životě k prdu se bavit asi nemá cenu. Jen souhlasím, jak jsi psala, že na praxi bez dohledu jí to nechávají sežrat, nepracují, nejvíc ona. Uplně si to dovedu představit, v tomhle oboru je snadné hodit práci na ni. A ještě jsem si vzpomnrěla, jak jsi zmiňovala, jak se holky oslovují sprostě a dcera to nechápe. Kdo čeká u koní něžné citlivé bytosti, je na omylu. Alespoň co se týče té mé konkrétní školy. Byly tam samé drsoňky, pi.,,kur.., necitlivost, drsnost. Jo ono většinou měly drsný život, ale i tak.
Dceru bych vybavila peprakem nebo paralyzerem pokud se boji fyzickeho napadeni, to by bylo prekvapko pro ty dve slepice
Skola zjevne nic moc resit nechce, zbyva ti policie nebo bych to resila jinak, tak, ze ty dve by dostaly strach se k ni vubec priblizit, ne nadarmo se říká na hruby pytel hruba zaplata. Dovoluji si hlavne protoze vidi, ze se jim nic nedeje.
@stock dcera se bojí. Myslí si že pak se holky budou chtít mstít až budou sami. Já se jen bojím toho aby jí něco neudělali, třeba fyzicky
@Klára1100 jinak samí kluci?? no to je dost blbé.. ono totiš nikdy toto nefunguje 3 holky..ono jsou nakoni jsou dvě, chtějí se kamarádit spolu a prostě o třetí nestojí..
Každopádně by jim někdo měl vysvětli t jak se mají chovat
@Klára1100 píše:
@stock dcera se bojí. Myslí si že pak se holky budou chtít mstít až budou sami. Já se jen bojím toho aby jí něco neudělali, třeba fyzicky
Nojo, jenže já mám obavy, ze pokud to nebudeš razne řešit, tak si fakt časem na ni počkají. A ze se dcerka boji, to chápu. Ono u tech, co mobbning, s jídlem roste chuť.
Edit-sikanuji
Od září to celkem šlo, dva měsíce se neviděli a uklidnilo se to. Dcera mi říkala že byla u toho když jedna pomlouvala druhou a díky své dobrotě (nebo blbosti?) to té druhé řekla. Ale ta jí samozřejmě nevěřila a tím začala nová vlna šikany. Dcera se myslí že když si učitelka promluví s děvčaty tak ony se budou hájit tím že je dcera pomlouvala.
@Klára1100 ono to máš těžko já jako dítě zažila, kdy prostě nebyla dvojice, ale trojice a to nikdy prostě nejde..
Ona asi vždycky bud ejonm náhrada.. Oni jsou dvě a pokud třeba jedna onemocní nebo tak, tak bude náhrada a pak zase holky budou spolu, prostě by to chtělo,, aby holka měla va třídě sovji kamarádku..
Ono je možné, že prostě jim leze na nervy, nechtějí, aby za nima nějak chodila, bavila se..
Jako snad přejít do jiné třídy nebo nevím…
@Janasas nene
na celé škole samé holky (jen dva kluci v prvním ročníku) a ve třídě jsou jen tři žáci má dcera a ty dvě děvčata. Ty dvě se znají dlouho a jsou spolu i o prázdninách
@Klára1100 píše:
Od září to celkem šlo, dva měsíce se neviděli a uklidnilo se to. Dcera mi říkala že byla u toho když jedna pomlouvala druhou a díky své dobrotě (nebo blbosti?) to té druhé řekla. Ale ta jí samozřejmě nevěřila a tím začala nová vlna šikany. Dcera se myslí že když si učitelka promluví s děvčaty tak ony se budou hájit tím že je dcera pomlouvala.
Tak ať to ty učitelce vysvětlí, jak to bylo.
Když ta vedoucí ty praxe, nebo jak se ji rika, povida, ze si to holky musejí vyříkat mezi sebou, tak ví, že se tam něco zaludnyho děje.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.