Restaurační vývar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15425
11.8.19 19:20
@AstraG píše:
@MartinaCV Když chemii a bujony nepoužíváš, tak si trošku protiřečíš, když hledáš dochucovadlo. Restaurace vaří vývary z prášku. Mrkni na Ano šéfe, z čeho se v česku vaří :-)
Já vařím vývary v papiňáku, zdají se mi chutnější, než dlouhosálé vaření v obyč hrnci. Základ je hodně zeleniny - dávám cibuli se šlupkou, česnek, mrkev, petržel, celer, kedlubnu,,,klacky,, z libečku a petržele…Podle domácích zásob. A pak kost s masem, dobrou chuť dodá i bobkový list a nemám problém tam šupnout masox.

Zrovna dneska jsme byli na obědě v Pohlreichově restauraci Next door a děti se rozplývaly blahem nad hovězím vývarem, tak by mě zajímalo, jak ho dělal on :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.8.19 19:25

Tchyne ma restauraci a dela hovezi vyvar, ktery syn miluje, tak jsem se ptala at mi
prozradi co do nej dava, ze je tak dobry a ona mi prisahala, ze zadne dochucovadlo nedava a fakt v kuchyni zadne nema (ma takovou rustikalni restauraci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
11.8.19 19:49

@ivašot. Tak u Pohlreicha bych čekala, že bude poctivě dělaný. V podobných restauracích mají jeden hrnec, kde se táhne vyvar celý den a ještě do něj přihazují slupky a odřezky, takže má fakt sílu.

Jinak souhlas, ve většině restauraci je to fakt chemka..

Příspěvek upraven 11.08.19 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
11.8.19 19:52
@AstraG píše:
@MartinaCV Když chemii a bujony nepoužíváš, tak si trošku protiřečíš, když hledáš dochucovadlo. Restaurace vaří vývary z prášku. Mrkni na Ano šéfe, z čeho se v česku vaří :-)
Já vařím vývary v papiňáku, zdají se mi chutnější, než dlouhosálé vaření v obyč hrnci. Základ je hodně zeleniny - dávám cibuli se šlupkou, česnek, mrkev, petržel, celer, kedlubnu,,,klacky,, z libečku a petržele…Podle domácích zásob. A pak kost s masem, dobrou chuť dodá i bobkový list a nemám problém tam šupnout masox.

Já ale nehledám dochucovadlo, já hledám někoho, kdo vaří v restauraci a prozradí mi, jestli je ta chuť vývarů tak, jak ji znám z restaurací nějakým dochucovadlem pro velkokuchyně a nebo v něčem jiném ;) Můj vývar není špatnej, jen nechutná stejně jako v restauraci, oni mají mnohem výraznější chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
11.8.19 19:53
@ivašot. píše:
Zrovna dneska jsme byli na obědě v Pohlreichově restauraci Next door a děti se rozplývaly blahem nad hovězím vývarem, tak by mě zajímalo, jak ho dělal on :mrgreen:

Koukám, že tady nám to ale nikdo neprozradí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
11.8.19 19:56

@MartinaCV velkej otevrenej hrnec, ze ktereho se odparuje voda a tim se chut koncentruje. Jinak me nic dalsiho, než co tu uz zaznelo, nenapada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
11.8.19 19:56
@Jana206 píše:
Dáváš libecek? Ten hodně zvýrazní chuť a celer. Já osobně si myslím, že do toho dávají i nejakou chemii, neco na zpusob vegety, podravky. Taky obcas jím i s dětmi v restauraci, chodime hlavně na polední menu, ale ten vývar mi tam nechutná víc než doma. Děti říkají, že je to slané, my solime méně ve srovnání s ostatními. Podle mě tu chuť neuděláš, stejně tak si doma neuděláš pizzu jako z pizzerie, kde mají profi pec.

Ano, libeček dávám často. Libečkem jsem začínala když jsem ještě pro malou jídlo nesolila. Celer dávám, i řapíkatý. Asi fakt budou mít nějaká průmyslová dochucovadla. :think: Taky solíme méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
11.8.19 19:57
@Shiroi.Ichigo píše:
@MartinaCV velkej otevrenej hrnec, ze ktereho se odparuje voda a tim se chut koncentruje. Jinak me nic dalsiho, než co tu uz zaznelo, nenapada…

Tak vařím, mám i papiňák, ale toho se bojím :mrgreen: tak zůstávám u velkého hrnce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
11.8.19 20:00
@bse.pedro píše:
Tak když nechceš dát do vývaru Masox kvůli děcku, dala bys tam radši 100× horší chemický srač. y, který používají v restauracích… :nevim: 8)
Jinak neznám restauraci, kde by se s vývary crcali tak jako ty, tak ta chuť možná bude v tom, že restaurace a já děláme rychlovývary s masoxem a néé ty kvalitní po staru… 8) 8) 8)

Jak jsi na to přišla, že chci přidávat „100× horší chemický srač. y“? Ptám se, jestli tu někdo má někoho, kdo dělá v restauraci a prozradí mi, čím dochucují vývary. Tipuju, že to bude nějakým práškovým dochucovadlem, volala jsem i do Unileveru, to jsi ale četla, viď? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
11.8.19 20:02
@skorotehotna píše:
@MartinaCV jj. Hodně masa,20 hodin a vývar jak z nejlepší restaurace.

Mazec, těch 5 hodin stačí, na 20 hodin bych neměla čas a nervy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
11.8.19 20:03

@MartinaCV Tak jedine zkus fakt delší dobu (v troubě přes noc, nebo pak v pomaláči třeba 12-15 hodin) a případně ještě zredukovat. Pak si můžeš pohrát s poměry zeleniny (já mám nějakou obsesi na mrkev a pak ho mám vždycky sladký, tak se snažím krotit).

Ještě mě napadá, jestli máš zeleninu opečenou fakt dohněda a zarestováváš do ní protlak nebo Passatu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
11.8.19 20:06

U nás v práci se používá vývar v prášku. Bych jim vždycky pleskla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
11.8.19 20:11

Manzel byl na kurzu u Pohlreicha a vse tu uz zaznelo, nejvetsi finta je, nechat ho redukovat, aby byl silny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
11.8.19 20:27

Nemám čas pročítat diskuzi, takže nevím, co už tu padlo. Tady je moje know-how:

• Hovězí kosti, příp. i odřezky z masa (občas mi zbydou z přípravy jiného jídla), studená voda, sůl, cibule se slupkou, kousek čerstvého libečku, kousek celerové natě, nové koření, bobkový list, celý pepř, může a nemusí být i kousek mrkve, celeru, petržele (poslední dobou se mi osvědčilo spíš bez), příp. kousek pórku, jeden stroužek česneku (vůbec nemusí být).
  • Pomalý hrnec zapnutý na režim low, vařím 10 i více hodin (skoro žádná spotřeba energie, minimum času, žádná starost, může jet přes noc, nebo i když odejdeme z domu).
  • Hotový vývar scedit, povařit v něm nahrubo postrouhanou kořenovou zeleninu, osmaženou na troše oleje, jednak lépe chutná a taky chytne takovou příjemnou oranžovou barvu.
  • Přidat bylinky - najemno nasekaný libeček, celerovou nať, pažitku, petrželku - co je.
  • Pokud opravdu chceš trochu ten „hospodský“ (restaurační vývar), přidat kostku masoxu od Vitany (dítěti předtím porci oddělat).
  • Nudle vložit do polévky až na talíři, nikdy nevařit ve vývaru!!!
  • Jde zavařit i s játrovými a jinými knedličky.

To jen ve zkratce. A opravdu, kdo ochutnal tenhle „můj“ vývar, říká, že lepší nikdy nejedl, a to i příznivci spíš zahuštěných polévek, které by si jej jen tak sami od sebe spíš nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
11.8.19 20:28
@MartinaCV píše:
Jak jsi na to přišla, že chci přidávat „100× horší chemický srač. y“? Ptám se, jestli tu někdo má někoho, kdo dělá v restauraci a prozradí mi, čím dochucují vývary. Tipuju, že to bude nějakým práškovým dochucovadlem, volala jsem i do Unileveru, to jsi ale četla, viď? :roll:

A práškový dochucovadlo bude z čeho??? Nejspíš z rozemletý bio mrkve, která má mnohem lepší chuť než čerstvá… :zed:
V restauracích používají to, co dostaneš v supermarketech pod různými názvy - Podravka, Kuchárik a tisíc dalších. Všechny obsahují glutamát a éjedna až épadesátpět… 8) 8) 8) To bude pro děcka kvalitnější a zdravější, než klasickej masox… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí