Řetízky u dětí – ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6774
16.11.08 20:25

Dnes jsem si všimla, že ani ne dvouletá sestřička mé kamarádky má zlatý řetízek s přísvěskem - očkem. Už ho má asi déle, vůbec si ho nevšímá a vypadá na ní moc roztomile. Naše Inna dostala od prababičky k narození taky zlatý řetízek s přívěskem andělíčka, tak uvažuji, že jí ho za pár měsíců také dám, třeba v roce a půl :wink: Snobárna to není ani omylem, viz příspěvek přede mnou od Perly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.08 22:10

Holky, sorry ze jsem tu vzedmula emoce, jsem asi holt v techto vecech konzervativec :-) a na klukach se mi tyto veci fakt nelibi. O vonavym samponu vubec rec nebyla, ale mam tak nejak zafixovany, ze nausnicky, retizky a podobne veci patri spise holkam, to uz by pak mohl klidne vyvstat dotaz, proc kluci treba nepouzivaji make-up nebo rtenku, kdyz uz nosi ty nausnice, retizky a prstynky :-))) Me to pripada zzenstile, tecka.

JANA

• Citovat
  • Upravit
23505
16.11.08 22:32

No tohle bych viděla trochu jinak, zženštělé nebo ne, pokud je chlapeček klidnější, tak proč ne a naopak pokud je holčička divoká, tak je to může být problém. Jo a řetízek nebo náramek se mi na upraveným chlapovi líbí moc a pokud je to etno náhrdelník nebo korálky na krk, tak taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
16.11.08 22:34

Jano (Anonymní) :wink:

Můj bratránek si libuje ne v řetízcích, ale v ŘETĚZECH :lol: odjakživa co ho znám. Rád ženy tímto „oslňuje“. Některé odradí (jako např. ženy jako jsem já, ale jelikož to je pokrevní příbuzný, nemusím to naštěstí řešit), ale některé na to zase naláká :lol:
Ale to už je o něčem jiném…
Mě třeba chlap naláká na svůj humor a slušné chování, a jestli se třeba na krku nachází nějakej ten řetízek… to tak nějak zůstane od věci. U mě.
(ačkoli řetěz mého bratránka, svou sílou téměř odpovídající námořnímu lanu, na mě působí trošku jako olomoucký syreček v kapse :lol: :lol: Ale on na to přesto loví určitý druh žen :lol: )
Kam se na to hrabe klasický zlatý řetízek na krčku malého chlapečka.

Nuž: a myslím, že DŮLEŽITÉ ZDE BYLO ŘEČENO - aneb vodítka, dle kterých se zakladatelka rozhodne pro či proti… a to je hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1279
16.11.08 23:39

Anonymní Jani ,
já vím, že o voňavém šamponu řeč nebyla :lol: , jen mi to prostě přišlo podobně nepochopitelný… make-up a rtěnka - teda to se přece nedá srovnávat s blbým řetízkem, to už mi přijde kapku přehnaný 8O :wink: !
Mě teda řetízek u chlapa či kluka přijde úplně normální a u některých mužských jedinců to vypadá dokonce hrozně sexy 8) :lol: ! Jo a jen tak ze zvědavosti, tvůj chlap nenosí snubák :oops: :wink: ? To bych teda toho mýho pěkně hnala, kdyby chodil bez snubáku :lol: !!!
Ale už dost, na tohle se zakladatelka neptala, každýmu se prostě líbí něco jinýho, jen mě kapku tvůj nekompromisní názor překvapil, toť vše :wink: .

Zakladatelce se omlouvám, že jsem tu tak rozváděla něco, na co se neptala :wink: :srdce: !!!

Hihi a ač by mě to samotnou fakt nenapadlo, asi začnu u Danečka s tréningem nošení řetízku 8) :lol: :lol: :lol: (dostal jeden zlatý s býčkem při narození od babičky :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
17.11.08 08:24

Holky, ale já si myslím, že i živé nebo živější dítko může nosit řetízek!!!
Náš malý je hyperaktivní, divoký a pěkný rarach a i tak má řetízek a nikdy se nestalo, že by se někde zachytil nebo zůstla viset!
Možná je to i tím, že má řetízek od malička a je na něj zvyklý, ale opravdu jsme nikdy problém neměli ani s taháním řetízku ani s ničím podobným!!!

Anonymní Jano - neříkám aby chlap chodil ověšený jako vánoční stromeček - např. cirkusák JOJO, to je opravdu hnus!!! Ale …
Můj brácha si na sobě dává hodně záležet, nosí náramky, řetízky, prstýnky, chodí navoňaný upravený a nikdy by mě nepřišlo, že je zženštilý!!! A o tom, že by to některé holky odpuzovalo to jsem si opravdu nikdy nevšimla!!! Má jich na každém prstě min dvacet, může si vybírat.
Manžel taky nosí řetízek s přívěskem a nosí snubák!
To by jsi mohla říct, že chlap který nosí snubák je taky zženštilý!
Co tvůj manžel - nosí snubák a řetízek???

Za chvíli by jsme tu mohly začít řešit, proč si někteří chlapi barví vlasy a že jich je hodně!!! Je to zženštilé nebo není? (jen mimo diskusi!!!)

• Citovat
  • Upravit
347
17.11.08 09:01

Jujda to se tu ale rozproudilo,,,no vůbec nevadí, jde vidět co člověk to názor,,,tyky dobře ne,,,,tak řetízek už máme koupený,,,prostě manža musel pochopit že co si ženská umane,,,,to dostane,,, :lol: jen s přívěskem počkáme tak za rok,,,,,,s tou školkou to nijak neřeším,,,malého mi nevzali s dalšíma 34 dětmi,,,není místo :evil: , takže zůstávám doma s ním,,,,,,jo a ještě k tomu řetízku,,,stál 200kč,,,,takže když se nedej bože ztratí není to zase taková bolest,,teda aspon ne pro nás a malý se stím bude muset nějak vyrovnat protože i takové situace ho v životě potkají,,,nebo ne???Ke snubáku,,,,manža ho nenosí,,,,je truhlář takže by to bylo docela nebezpečné :? , ale když jdem někam ven tak si ho navlíkne,,,a řetízek má,,,docela silný a s přívěškem pavouka,,,protože i taková havěť se u nás chová,,,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.11.08 11:46

Tady anonymni Jana :-))) Muj chlap nosi snubak, tot vse, retizek ani nic jineho by na sebe nevzal. No je fakt, ze kdyz se nad tim zamyslim hloub, tak etno koralky vypadaji na urcitem druhu muzu taky dobre, to je pravda. Beru teda i ten retizek na dospelakovi, to jo. Ale stejne si trvam na tom, ze na diteti se mi to moc nelibi, kazdy ma holt jine gusto.

No a at to beru z jake chci stranky, tak chlap s naramkem, retizkem a prstynkama by u me nemel sanci, nevim cim to je. Mejte se a hezke pondeli. JANA

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.11.08 16:12

Ošperkované děti mi přijdou přinejmenším zvláštní. Tím spíše kluci. Rozhodně bych svým synům nepořizovala šperky, pokud by příbuzenstvo něco podobného zakoupilo, ležely by v krabičce.

U dospělých mužů to vidím podobně. Muži s prsteny, řetízky a náramky se mi nelíbí.

Tolik můj názor.

Lucka

• Citovat
  • Upravit
47
21.11.08 12:50

andel

me dve dcreky maji obe retizek od 1 roku.Vubec si ho nevsimaji a netahaji a ta starsi, pokud ma nejakou aktivitu, kdy by se mohl zahaknout, tak si ho uz automaticky strci za tricko,ale nesunda ho.Maji bile zlato s malim srdickem a kaminkem a k tem holkam to tak sedi.
Nejsou zadne primadony, ale radeji jsme rekli rodine, aby prispeli na toto nez kupovat bombony a blbosti.
Jde o spravne nacasovani, vedeni a pochopeni ditete, ze je to vec, ktera ho treba chrani a je jeho kamaradem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
21.11.08 22:09

Ahoj,

nedávno jsem přesně tohle rozebírala s kamarádkou a ja jsem proti řetízkam na takových malých prckách. Je to taky z toho že se muže něco stát. Nejde o to jestli právě to vaše dítě je drak ale muže k vám přiletět takový drak jako je ten muj a děti od 18m jsou velmi zvídavé a muže se stát neštěstí. Bud mu bude rvát řetízek z krku nebo ho muže přišktit… Ja si myslím že děcká na takové věci mají čas až budou mít trošku více rozumu a budou chápat a hlavně se umět bránit…Tot muj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.11.08 19:49

Nic proti retizkum (i kdyz osobne se mi na chlapech vseho veku nelibi), ale videla jsem v pribuzenstvu dite, ktere pri hre si pretrhlo zlaty retizek na krku - strangulacni ryha, jak kdyby ho nekdo skrtil strunou a to se retizkem zachytl - od te doby ma petileta dcera s nosemi cehokoliv na krku peska.

Nezapomente taky, ze zlato je celkem pevne a pri natahovani neco vydrzi…

• Citovat
  • Upravit
5533
1.12.08 10:30

Ahojky holky,
tak náš Martínek měl řetíze od prvních narozenin. Tenkrát jsem se ptala dětské dr. jestli to u takhle malých dětí nevadí a ona mi na to řekla, že čím, dřív dítě řetízek dostane, tím je to bezpečnější - prostě si na něj zvykne a pak si ho vůbec nevšimne. A je to pravda. Ale já ho Marťovi nenechávám, nosí ho jen na focení, nebo když je nějaká akcička. Do školky ho nosit nesmí a ani nám to nevadí. Kristýna řetízek nemá, protože je to živel a stačí mi, že přetrhla moje :? .
Takže si myslím, že záleží na každém rodiči, jestli se mu to líbí nebo ne. A když se to nebude líbit dítku, tak to určitě dá najevo a řetízek se může schovat na později.
Jinak můj manžel řetízek nosí - nic tlustého, klasika a moc se mi na něm líbí. Nedávno jsem mu ho nechávala čistit ve zlatnictví, dva dny ho neměl na krku a mě na tom chlapovi pořád něco chybělo :oops: . Ale snubák mi „nechce“ nosit- Tedy nosí ho, když spolu někam jdeme, ale do práce ani doma ho nenosí. V práci kvůli bezpečnosti a doma ho to prostě neba. Bych ho zabila, strašně mi to vadí :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.12.08 10:46

Mě se řetízek na malých klukách taky nelíbí:-)
Ale proti gustu ................ až ho Vítek bude chtít, tak ho dostane:-)

Dělala jsem au-pair v Německu a tam kluk - mimino měl jantarový náhrdelník. On ten náhrdelník má myslím nějaký význam, ale mě se to nelíbilo. Nikdy za ten náhrdelník netahal a nevšímal si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
1.12.08 15:28

Mě aninejde o to jestli se to hodí na chlapa nebo ne… Mujc hlap nosí náramek hodinky prsten i nahrdelník alíbi se mi to na něm…Ale mě se to zdá spíše u tak malých dětí nebezpečné…

Ja jsem spíše proti kvuli tomu že si děti mužou ubližit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí