Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kleofasek no fakt ti to tam moc sluší, pěkná baba, strašně mi nás připomínáš, manžel je taky čahoun, no já to asi nebudu řešit do dalšího těhu, asi bych jen chtěla shodit na těch 90kg. Taky jsem se bála, že mi něco budou řikat v těhotenství, ale říkali akorát, že budu mít horší porod, nakonec jsem stejně měla císaře, ale to váření na poradnách, to jsem vždycky trpěla. Na 80 bych ti na těch fotkách v životě neřekla, já bych taky řekla, že tolik kila na mě není vidět, já si myslím, že je to i dost o genech, můj táta má asi 150 kg, takže se opravdu musím více hlídat co jím, já vlastně asi moc nežeru ale spíš se odbívám a pak mám chutě a vezmu čoko. Prostě špatně navyklá životospráva, musím pořád myslet na to co jím, a jsem od malička líná. No ale po dětech bych s tím ráda něco udělala do konce rodičákku, protože takhle do práce nemůžu a hlavně ono je to dost vyčerpávající ty kila, člověk nemá energii a to potřebuje na případné 2 děti a práci, prostě musím být šlank veselá. Abych třeba kvůli kilům nechodila do bazénu s dětma, to by mi bylo líto. No jak máem každá nějaké ty sny, tak já si třenba představuji, že budu mít konečně druhé dítko, zdravého chlapečka, zhubnu a pojedu do tropical island, to je můj sen, snad se mi to jednou splní, ona ta váha má i dost vliv na sebevědomí a dobrou náladu, teď nemám ani jedno. Někde vyhrabu fotku ze svatby, kde jsem měla 86 kg. Myslím, že to na mě nebylo tak vidět.
@Neliska Já jsem si říkala, že to taky nebudu teďka moc hrotit, když chci co nejdřív další dítě. Když to půjde pomaloučku dolů samo. U mě to docela jde. Protože su opravdu vyhnaná po těch hormónech.
Na kontrolách mě to nevadilo, oni nás nevážili, jen jsem řekla váhu, kterou zapsali a nikdy jsem nekcela
![]()
Byla jsem tak šťastná, že nosím malou, že mi nějakých třicet kilo bylo šumák a nosila sem se pyšně jak pávica
Cukr byl taky v pořádku, otoky jsem nemívala, takže paráda ![]()
Rodila sem přirozeně, a šlo to
Jen je těžší si přitáhnout hňápy až k bradě
Ale jináč dobré.
Je pravda, že pak do prácě budu moset taky dát dolů hodně kileček. Je to hodně namáhavé s tím dělat. A jak píšeš, sebevědomí to taky nepřidá.
A jelikož mám tak obří prsa, uvažovala jsem po dětech o zmenšení. Mám z nich uplně odvařené záda. Když jsem převažovala prso v těhotenství na kuch. váze
tož jedno přes 2 kila. Takže to jen 5 kilo prsou ![]()
@Kleofasek taaaaakže rychle otěhotnět, vyprdnout to a jdem na to ![]()
@Neliska jůů
![]()
Moc vám to sluší! Vždyť ty jsi taky moc krásná ženská ![]()
A jsi tam krásně štíhlá. Ty jsi přece jen o kousek vyšší, než já ![]()
Já jsem se vdávala 2× a na obou svatbách jsem měla 85 kilo, ale to už jde vidět.
Měla jsem etapy hubnutí a nabírání. Prostě věčný boj ![]()
@Kleofasek no protože se právě bojím zase toho jojo efektu, tak už vyhledám odbornou pomoc, asi to sama nezvládnu, já si taky myslím, že mám pevnou vůli, ale na to hubnutí ne, to fakt nezvládám. Já už se normálně úplně děsím chodit po městě, aby mě nezahlídl nějakej známej, nedejbože nějakej bejvalej ![]()
Holky, jste kočky. Já takové problémy s váhou nemám, i když po porodu mi kila zůstala a dost blbě rozložená (zadek, stehna), ale co už. Teď mám důležitější starost!
Ale chtěla jsem se zeptat, máte některá zkušenost, že se dostavila menstruace již tři týdny od revize?
Já jsem teď třetí týden a nic a dle mého jsem právě v ovulaci, ale je to možné, ty už si jí dostala?
@Neliska
Ano, včera. Pokud je to tedy menstruace, vypadá to tak, ovulace byla odhaduji dle obv. příznaků) asi před 9 dny. No, ale jak mi ten gyn. neudělal ten UZ, tak nemám jistotu, jak vypadá „obsah dělohy“. Ale k němu už prostě jít nechci a novou jsem ještě nenašla. Já bych ho nakopala někam… A na portálu znamylekar.cz je velmi kladně hodnocen, tak já tomu nerozumím ![]()
Ahoj holky…já si teď v květnu taky prošla revizí…čekali jsme první mimi a moc jsme se na něho těšili.. ve 12 tt jsem šla na screening a tam už netlouklo srdíčko. Na revizi jsem byla 24.5. 3 dny jsem jen brečela…bylo to strašné.. teď už jsem se dala docela dost dohromady..řekla jsem si, že musím jít dál, aby mohlo přijít nové těhu. Na kontrole 5. den po revizi jsem už měla dělohu normálně malou, od začátku piju i kontryhelový čaj a užívám femibion..Byla jsem na krvi a paní doktorka mi jí poslala na několik testů..všechny jsou v pořádku..v pátek se chystáme s nastávajícím ještě k léčiteli..uvidíme, co nám poradí ještě on..jinak má lékařka mi řekla, že se můžeme snažit hned po první MS…já četla ale hodně zahraničních i našich diskusí a nechám na těle co ono si řekne a snažit se začneme už teď 2 týdny po revizi a uvidíme…
@MCH ty se máš, jestli je to už MS. Já jsem si zas všimla, že jsem teprve 9. de po revizia mám nějaký táhlý bílkový hlen. Já se v těch hlenech moc nevyznám, ale jak má vypdat ten ovulační? ![]()
Jinak si už nepamatuju, jak jsem to dostala tenkrát ![]()
@Perouťáčci
To je mi líto, že vás to taky potkalo, ale už hledíte vstříc nadějným zítřkům a s velkým kvapem koukám. Tak ať vám to dobře dopadne.
@Perouťáčci ahoj, to jsi měla jako já. Nejít v sobotu na pohotovost, tak to zjistím taky v pondělí na screeningu ![]()
Takže jsem šla v pondělí místo screeningu na revizi. Jsem ráda, že se to zjistilo dřív, protože na screening se člověk strašně těší, i manžel si vzal volno.
S tím snažením nevím. U nás se všeobecně doporučují 3 měsíce pauza.
Znám i případy, kdy žena otěhotněla mnohem dřív. Ale taky ty, co otěhotněly a opakoval se stejný scénář, protože máš vyškrablou sliznici a podle mě ti za měsíc nedokáže tolik dorůst. Ale nevím no, nejsu doktor.
@DaMaThe já jsem zas vařila uplně normálně, protože můj manžel jí všecko a vařit na víc chodů, to není nic pro mě. Takže jsem si z oběda odvážila třeba 300g a spočítala energii, no a za den jsem musela mít max. 5-6 tisíc kilojoulů.

Do toho aspoň hodina tělocviku za den. První sem myslela, že z tak málo jídla zdechnu, ale pak jsem si zvykla
Všecko jde, když se chce.
Proto si dneska dám knedlu se žapmionovou omáčkou