Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtela bych se zeptat, vím ze tlak načípek je nesnesitelná, řezavá, ostrá bolest, ale zajímá me, jak dlouho vám třeba trvá? Ja to mam tak nejak kazdy den, ale včera to zaclo uz kolem 8 vecer, síleny, celou noc mi tvrdlo brisko, ta bolest uz se dala vydrzet a ráno znova, nemohla jsem se pomalu ani postavit, z posledních sil a ohnuta jsem odvezla kluka do školy a ležím. Došla jsem si na toaletu a na kalhotkach jsem mela takovou mensi hrudku,,hlenu,, s trochou krví, ale jen malinko
.Kdyz lezím na boku tak se to da vydrzet, ale nesmím se ani pohnout
…mela jste nektera? ![]()
@Afroditka85 stahy?
jako pokud Ti při tom tvrdne břicho, tak se Ti může rozjíždět porod
zajeď si do porodky, cokoliv, při čem nemůžeš fungovat, chce kontrolu.
@martina.se myslis ze az tak? Ono to dost bolí prevazne pri pohybu mimca, ktery tam mimochodem sebou mele prave od vcera od vecera, v kuse az do ted.Je pravda ze me desí to, ze nemuzu pomalu vstat, na zachod jdu v predklonu :-/
Supej do porodky, muze to byt cokoli, ale pokud te to az takto moc boli, rozhodne je na miste kontrola!!!
@Afroditka85 nech se zkontrolovat v porodnici může to být cokoliv
Jenze víte co je nejhorsí, ze ja to nejspis nezvladnu :-/ nedojdu si pomalu sama ani na wc, jak kdybych to tam dole mela skripnute nebo zauzlovane, ja nevim jak to popsat. Myslim ze se cela obliknout a dojet si do nemocnice je momentalne nadlidsky vykon
Tak si zavolej RZ, pokud to bolí tak, že se nemůžeš ani obléknout, tak to rozhodně neber na lehkou váhu. Ani porodní bolesti nejsou tak šílené, že bys nedokázala v případě nouze vstát a někam dojít ![]()
Ahoj-nechci Tě děsit, ale podobné příznaky měla známá a musela na akutní císař. Dítě si utahovalo pupečník, tím se dusilo a v panice se vrtělo bez přestávky-což nebylo typické. Hlavičkou se snažilo prorvat nedozrálým čípkem-známou odvezla záchranka vleže právě proto, že se to dalo vydržet jen vleže. Ještěže tak-to byla totiž jediná poloha, kdy mimču tekla krev přes pupečník, takže se nestyď a volej záchranku když Ti není dobře. Známé miminko zachránili, ale jak říkal doktor, za pět minut dvanáct. Zavolej si RZ, rovnou jim sděl že zvládneš jen transport vleže na boku a raději jeď „zbytečně“ než pozdě! Hodně štěstí! ![]()
@Lutonka no prave, u prvniho jsem stihla jeste dobalit veci a v pohode jsme jeli…
@Johanecka Teda
to me trochu vydesilo, mam dalo by se rict to same, no, jdu tedy volat ![]()
Raději ano, nestyď se. Maximálně tě pošlou zase domů, ale určitě to neber na lehkou váhu, takové bolesti nejsou normální.
Dej o sobě vědět a držím palce!
@Afroditka85 píše:
Jenze víte co je nejhorsí, ze ja to nejspis nezvladnu :-/ nedojdu si pomalu sama ani na wc, jak kdybych to tam dole mela skripnute nebo zauzlovane, ja nevim jak to popsat. Myslim ze se cela obliknout a dojet si do nemocnice je momentalne nadlidsky vykon
tak si zavolej RZ, protože jestli až takhle trpíš, tak to něco značí - bych možná i řekla, že porod ![]()
@Afroditka85 ahojky
Já teda ještě nevím, ale co sem četla tak to fakt vypadá, že ti odešla hlenová zátka a blíží se to.. Budu moc na tebe myslet a určitě dej vědět ![]()
@Afroditka85 ty jo teď to čtu
Fakt si zavolej, hlavně ať jste v pořádku.. Budu na tebe myslet ![]()
@Afroditka85 Taky bych řekla, že ti odešla odešla hlenová zátka a porod se blíží. Držím moc palce ![]()
Tak si me tu nechali na podezreni na zanet mocaku, ktery jsem uz prodelala a tohle se tomu nepodoba, ale budiz ![]()