Rezignace v manželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4639
13.4.23 16:54
@pohledzdruhestrany píše:
Sousedi se zdraví, ale nespí spolu a ani nemají chuť spolu spát dvakrát denně.

tohle je relativni. Mame v dome mladou prsatou sousedku, ja bych chut spolu spat mel dvakrat denne, ale ona vubec, takze spolu nespime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
13.4.23 16:55
@Fukitol píše:
tohle je relativni. Mame v dome mladou prsatou sousedku, ja bych chut spolu spat mel dvakrat denne, ale ona vubec, takze spolu nespime :nevim:

Jestli se zdravíte, tak máte v podstatě kvalitní vztah :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4639
13.4.23 16:57
@pohledzdruhestrany píše:
Jestli se zdravíte, tak máte v podstatě kvalitní vztah :lol:

to mame, ja vzdycky pri pozdravu laskovne cumim a ona mi to oplati pohledem “you wish” :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
13.4.23 17:41
@Josefuna píše:
Ne, Ty jí jistě poradíš z bezedné studnice lidských příběhů, které Ti lidé svěřují.Zvláštní, že sex je, ale pozdrav už ne. 8o

Bingo, Plho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.23 18:54

Zakladatelko, jsi tu jeste??? Nehazej flintu do zita. Rozejit se s nim muzes vzdy. Ale ja bych pockala, jak se vztah zmeni po materske. To se uplne promeni dynamika vztahu, zenska uz neni „utopena“ v domacnosti, a nepotrebuje to super sdileni vseho uzasnejo doma. A chlap se prestane cejtit nedocenenej za praci, protoze uz pracuji oba. Mimochodem, tohle obdivovani a sdileni radoti chlapi moc neumej, je to spis neco, co si navzajem umej dat zeny. KdZ pozves kamosku, mamku, tchyni, babicku, ver ze ty reknou „jeee krasny kytky, jak se to tu uchytilo, tohle okopem, zalejem, dosejem…“ presne jak tu nekdo psal… me se chlap sveruje jak vyhral v pocitacovy hre a me to fakt je uplne ukradeny. Nerozumim tomu. Vim ze mel bejvalou ktera parila s nim. To ja s nim tohle nikdy sdilet nebudu. A nehrouti se z toho. PRITOM by taky mohl. Ze s nim nesdilim radost. Ani radost z opraveneho podvozku auta s nim esdilim nerikam vau hustoprisny dobrej lak 😀 jsem rada ze auto jezdi. Tak nechtej po chlapovi obdiv neceho, co mu je fuk. Pozvi si na to domu nejake zeny😀
My si v dobe me materske prosli brutalnima krizema. Citila sem se dost stejne jako ty. Je to specificke obdobi kdy „kazdej ma jiny starosti“, casto maj oba pocit „ze je ten druhej nechape“ a ono to tak fakt je.
My se fakt malem rozesli asi trikrat. Doma italie, letajici nadobi. Po navratu do prace zmena o sto procent. Jsem stastna ze jsem vydrzwla a ze jsme spolu a spokojeni. Je nam ted spolu opravdu krasne a ja osobne zazivam nejhrzxi cast vztahu vubec. Prekonane tezkosti nas spojili.

• Citovat
  • Upravit
11300
13.4.23 21:15
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jsi tu jeste??? Nehazej flintu do zita. Rozejit se s nim muzes vzdy. Ale ja bych pockala, jak se vztah zmeni po materske. To se uplne promeni dynamika vztahu, zenska uz neni „utopena“ v domacnosti, a nepotrebuje to super sdileni vseho uzasnejo doma. A chlap se prestane cejtit nedocenenej za praci, protoze uz pracuji oba. Mimochodem, tohle obdivovani a sdileni radoti chlapi moc neumej, je to spis neco, co si navzajem umej dat zeny. KdZ pozves kamosku, mamku, tchyni, babicku, ver ze ty reknou „jeee krasny kytky, jak se to tu uchytilo, tohle okopem, zalejem, dosejem…“ presne jak tu nekdo psal… me se chlap sveruje jak vyhral v pocitacovy hre a me to fakt je uplne ukradeny. Nerozumim tomu. Vim ze mel bejvalou ktera parila s nim. To ja s nim tohle nikdy sdilet nebudu. A nehrouti se z toho. PRITOM by taky mohl. Ze s nim nesdilim radost. Ani radost z opraveneho podvozku auta s nim esdilim nerikam vau hustoprisny dobrej lak 😀 jsem rada ze auto jezdi. Tak nechtej po chlapovi obdiv neceho, co mu je fuk. Pozvi si na to domu nejake zeny😀
My si v dobe me materske prosli brutalnima krizema. Citila sem se dost stejne jako ty. Je to specificke obdobi kdy „kazdej ma jiny starosti“, casto maj oba pocit „ze je ten druhej nechape“ a ono to tak fakt je.
My se fakt malem rozesli asi trikrat. Doma italie, letajici nadobi. Po navratu do prace zmena o sto procent. Jsem stastna ze jsem vydrzwla a ze jsme spolu a spokojeni. Je nam ted spolu opravdu krasne a ja osobne zazivam nejhrzxi cast vztahu vubec. Prekonane tezkosti nas spojili.

Je pravda, že zakladatelka vnímá dům a okolí jako důležité, protože tam tráví většinu času. Muž je v práci a pak vypadne ven, takže ho to tak nedrasa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.4.23 10:37

Zakladatelko, já tě chápu. Nikdo z nás nevidí, jak to doopravdy mezi sebou máte. Neznáme stranu tvého manžela, těžko se pak dohadovat. Každopádně díl viny v tom nějaký máte oba, tak jak je to v každém manželství.

Chápu Tě v tom, že je rozdíl mezi OTCEM ŽIVITELEM a MANŽELEM. Jsou to dvě rozdílné role a i ten nejsluníčkovější otec na světě, co umí do toho všeho vydělat i hezký peníze, může být na houby manželem. Láska k dítěti, pokud nejsi sociopat, je bezmezná. Ať se děje co se děje. Manželka je manželka. Ta se vyměnit dá, do manželství je potřebat vydávat plno energie, tolerance a lásky, aby to fungovalo. Ne každý na to má a časem třeba rezignuje. To mi příjde, že je případ tvého manžela.

Z toho, co píšeš mi příjde, že jste se úplně odcizili. Nestojíš mu ani za pozdrav :poblion: I kdyby na Tobě stála většina viny, tak je to proboha o úctě k ženě, manželce, matce JEHO dětí. Tímto neubližuje jen sobě, ale i vašemu dítěti, kterému předává/předáváte šílené vzorce chování. :roll: “Tatínek nezdraví maminku”. Takhle rozpolceně rodina nemůže fungovat, už vůbec ne kvůli dítěti.
Tu atmosféru musí cítit i to malé dítě.

Sedni si s manželem, proberte vše, hlavně komunikujte. Ať je výsledek jakýkoliv - buď rozvod a dítě uvidí dva šťastné jedince (ne dva zaprdlé nešťastníky, co se ani nepohladí :,( ), a nebo začněte žíť šťastně spolu! :hug:

A ještě k “pochvalám” na tvoje kytky a zahradu. Rozumím. Taky mám zájmy syna, domácnost, prací prostředky, oblečky pro syna a prostě tady tyto nesmysly pro manžela :D Někdy mu povídám 15 minut..plácnu..o pracím prášku. :D Vidím, že nevnímá a jen tak hmm hm. Tak se zastavím a začneme se tomu sami spolu smát, jak ho to nezajímá a jak plácám jen abych něco plácala. :D :cert: Jsem hrozně ukecaná a manžela si važím už jen za to, že tak trochu tím jedním uchem poslouchá a párkrár během rozhovoru z něj výjde něco ve smyslu: “wau” “krásný” “to je divný” :D :D

Na druhou stranu, když se jedná o něco, co třeba opravím/uvařím dobrý oběd apod. to mě opravdu pochválí a váží si toho. Takže pokud Ti neřekne ani, že jsi uvařila dobrý oběd, to už je neúcta k tobě.
Ty ho oceníš? Musí to být oboustanné. Pokud ty nepochválíš jeho, nedá se očekávat, že z tvých kytek bude paf. :nevim:
Těžko soudit.
Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
14.4.23 13:36
@Anonymní píše:
Jooo, aktivní je hodně. Nedokáže jen tak sedět. Ani nemáme TV, nebyl na ní čas. On má hodně klidnou práci, kde většinou defacto jen relaxuje. Dělá, co ho baví, může si kdykoliv vzít volno… Když dorazí domu, často sni to čau neřekne. Najíme se a hned jde zase ven. S malou a se psem. Buď dělá něco, co ho baví, nebo se aspoň projít. Když se nezeptám, jak se měl, tak si ani nepokecáme. Na malou ale mluví dost. Táta je to milionovej.

Asi je chyba ve mně, jen přijít na to, co dělám blbě, když z něj nedokážu dostat žádný emoce.

Jo a věci, který chci a sama dokážu, po něm nechci. Třeba ta zahrada.

Hele, ono nic spatne nemusis delat. Proste jen chces po nem neco, co mu neni prirozeny ani prijemny. Nechce to delat. Predpokladam, ze k tobe neciti ani hlubsi lasku nebo obavu ze ztraty tve osoby, protoze to by mohlo byt motivaci k tomu, aby se snazil. Ale zcela narovinu, vetsina chlapu po tom, co ulovi a udela si dite, zenska trochu “sejde”, nemaji moc snahu vyvijet aktivitu ke zlepseni a zachovani vztahu a aktivitu od zenske berou spis jako otravovani a obtezovani. Chteji proste klid. Jako za mne prestan se snazit a pokud on nevyciti potrebu mezi vami neco zlepsit, kdyz vidi, jak to jde do kopru, sla bych proste o dum dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí