Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ješte k tomu spánku. Po asi 30-45 min přechází lehký spánek do težšího v té době se mimi může i probudit. Nám se to stává často, chvíli se dívá a pak usne tvrdě. Někdy se mu to nepovede a pak je přesně takhle nepříjemný…zjistila jsem ale taky, že to moc neovlivním. Chce to klid a nerušit ho.
Já ale vím, jak je to težké. Michal byl se spaním přesně totéž, jako Dominik. Pořád plakal, chtěl spát, byl unavený…je to náročné, ale veř mi přejde to.
Ahoj Sendy,
díky za rady a názor
Domča se měl narodit už v 30tt mi vyhrožovali jelikož jsem se otevírala…Nakonec byl termín 5.2.2006,2.2.2006 jsem měla jsem si tím jistá kontrakce k porodu tak jsme jeli do porodnice,doktor řekl že kontrakce mám,ale dole se nic neděje…Takže mi to injekcí a práškem zastavil,myslím že kdyby chtěl a dal mi nějakou provokačku nebo počkal tak jsem porodila
pak se nic nedělo a 8.2. jsem nastoupila na vyvolání tabletka ráno kontrakce po 2min. dole ani cm pořád kontrakce po 2 min. to sáme ráno tabletka a další kontrakce po 2 min.ale dole nic brečela jsem bolestí a prosila o císaře,ale ne pan debilní primář že chce počkát do třetího dne.Pořád kontrakce skoro jsem tři dny nespala měla bolesti…Svíjela se na zemi no děs…Ve 3 hodiny ráno mi praskla plodová voda,ale dole nic tak bylo rozhodnuto že jdu na císaře zaplať pán bůh,nechala jsem si dát jen epidurálku abych Domču viděla a bylo to super,měli jsme dohodnuto že na operační sál půjde i manžel ale z minuty na minutu nene v žádném případě rychle jedeme na sál!!! Takže mám pocit že někde byl nějaký problém!!!!Myslím že na Domískovi to zanechalo následky 100% protože když byl malinkej tak já měla nejhorší bolesti od 18hod až do půlnoci a to on hrozně plakal!!!A to mi ho ještě říznuli nad ouško
máme 6 cm jizvičku…Takže si myslím že to může být způsobeno i tím…
Markéta a Domísek
Ahoj Market
Jen vydrž..!!! Jestli dobře spinká s nějakou tvou věcí, tak tak mu něco malého do postýlky dej. Některé děti cítí rádi vůni maminky a jsou potom klidnější a dobře spinkájí.. Náš Marťa už od narození toho moc nenaspí, teď tak kolem těch 10. hodin.. Noc teda prospinká celou, ale ve dne spinká těch svých 20 minut.. Dřív, než usnul tak bylo většinou 23:30 hodin a já měla vlasy naježené. Teď máme režim takový - 21:30 hodin usne, vstává 6:00 hodin, po 12:00 hodině těch svých 20 minut, někdy ani to ne a pak spánek zase až v těch 21:30 hodin, ale je to jak kdy.. (spinká celou noc..)
Oluska a Martínek 14m+14d
Oluska:Vydržím
tedaaa taky hezký to se ti nedivím že jsi byla na nervy to znám.
Tak Domča dnes vstávala v 6:30 hodinku byl vzhůru spinkal 20 min. tak jsem ho nechala do 11hod.pak nakrmila a šel spinkat a spinkal mi 3 hodiny!!!!Což je zázrak nevim jestli to je vyjímka či co?Uvidíme zítra vstával ve 14 hod. krásně usměvavý a já odpočinutá…Pak jsme byli za kamarádkou v nemocnici a okolo 15:30 fňukal a usnul cestou domu takže spinkal asi 30min. pak koupání kašička a totálně vysmáto nechala jsem ho se vypovídat zatím jsem umyla lahvičky,pak jsem si ho vzala do náruče pohoupala a během 5 min usnul,ale opět se mi po 45min probral a vysmáto tak jsem si ho opět vzala s brekem uhoupala cca 20min a spíme huráááá.
Takže dnešní den super ![]()
Market,
Tak jen tak dál.. Jo jinak jsem chtěla napsat, že bych klidně řekla, že má špatný zážitek z porodu. Asi mu hodně dělá dobře Tvá přítomnost. Náš malý se taky rád tulí a když spinká se mnou je mnohem klidnější..
Oluska a Martínek
Oluška:Přesně tak to je v noci někdy z ničeho nic začne strašně plakat tak si ho vezmu k sobě zachumláme se a je klid…Takže z toho porodu něco v sobě určitě má proto to tak je…
Ahoj Marketko,
s nočním spaním bojuju taky, vždy se vzbudí po 30 min., teď už většinou rychle uspím znovu, ale v 6ti měsících to trvalo i 2 hodiny. Pak se budí po 3 hod. na jídlo,ale v 6ti měs. to bylo cca 2 hod i 1,5 a třeba hodinu lezl po postýlce
(zrovna se to naučil). Teď (7,5 m) se to pooomalu zlepšuje, takže vydrž
. Může to být horko, zuby, hlad, spousty nových zážitků…
Denní spaní - 3× denně po 30 min., dýl ani náhodou. Na uklidnění a třeba i uspání ti vřele
doporučuju šátek, u nás fundguje 100%. Když nechci (nemůžu) chovat, uvážu si ho a je v klidu, kouká okolo a nebo usne. I když má už přes 9kg, unesu ho v pohodě (i 2 hodiny, když chodím venku) a navíc mám volné ruce. Myslím, že ani teď není pozdě se šátkem začít a pokud plánuješ 2. mimčo, využiješ ho i u něj od narození. Nechci vypadat jako propagátorka, ale nevím, jak bych to bez šátku zvládala (jasně že zvládala, ale s většími nervy a míň časem).
Na poporodním traumatu něco určitě bude, protože všechny kamarádky, co měly ubrečená mimča, měly dlouhý nebo vyvolávaný porod. To se prý srovná po roce, pomáhají masáže a vůbec jakýkoliv blízký kontakt s maminkou. Takže se opět vracím k šátku ![]()
Ahoj Markéto,
můžeš zkusit zavést tzv. večerní režim, jako koupání, papání a spinkání, každý den shruba ve stejnou dobu, před koupáním si s malým vždycky hrej a blbni a jak ho potom uložíš, tak musí vědět, že hra už skončila a bude se spinkat. Nečekej ale zázraky, protože mimčo si potřeby spánku a bdění reguluje samo a s tím asi nic nenaděláme. Nám ten režim teda ale hodně pomohl, malá ze začátku nespávala vůbec ani přes den ani v noci, měla to celé domotané, teď začala spinkat celou noc i když s usínáním je to pokaždé jinak. Někdy uspáváme někdy usne sama. Chce to hlavně pevný nervy a neboj ono se to postupně upraví. (Malé je 9měsíců).