Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@verulicek aha tak to jo..vam se to takhle posunulo… tak to teda asi neporadim..zkratka bych se diteti prizpusobyla myslim, ze neni uplne hrozny ze ted chodi spat takhke brzy…kazdopadne si myslim, ze v lete se vam to zas protahne..
@verulicek Spinkat bych ji nechala tak, jak ona potřebuje. V 10M mi spala malá 3× za den (dopoledne, po obědě, krátce odpoledne v kočárku). Spát chodila nejpozději v 19h. S posunem času nastala velká změna a už kolem 17:30 byla neuvěřitelně protivná a nic než koupel, kojení a spánek nezabíralo. Postupně se to posunulo zpět na 19h. Brzy bude mít 1 rok. Spí mi stále dopoledne a odpoledne na procházce. Chtěla bych ji ty 2 spánky spojit v jeden, ale nedaří se mi, takže to nechávám na ní.
@Námořnička taky bych nebyla proti, kdyby měla jeden delší po obědě a chodila trochu později spát…aspoň když bude léto..ať se stihneme chodit někam projít nebo tak
teď je to jedno, je brzy tma, ale odpadává mi nějak brzy
nicméně nechám to tak, jak bude potřebovat
@Mája128 nezávidím teda
@veronika6913 díky za názor…no ona jako mimino chodila děsně pozdě..v devět i v půl desáté (spala cca 5 hodin a pak se budila co 3 na kojení) a pak začala být unavená, tak jsem jí to posouvala, podle toho, jak „si řekla“. Pak nastala změna času z letního na zimní a naráz z toho byla ta půl šestá