Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V šestém týdnu ještě přece embryo nemá krevní oběh, ne? Tak co by se tam míchalo…Proto se udává, že se to řeší až od 8. týdne, musí být krevní oběh, aby se mohly nějaké krve míchat…
@Anonymní píše:
Ahoj holky,jsem Rh-, první dítě je Rh+, po porodu jsem dostala injekci. Před časem jsem potratila asi v 6tt, nebyla jsem u dr, vše proběhlo jako opožděna menstruace, nenapadlo mě to řešit. Teď jsem opět těhotná, cca 8tt, pročítám diskuze o možných komplikacích a dostala jsem strach, jestli jsem to přece jen neměla alespoň konzultovat s dr. Nikde nemohu najít informací, ve kterých případech se injekce dává, resp. u jakých potratu (od jakého tt). Některé zde píšete, že v takto raném stádiu je to ok, je to ověřená informace?
Předem moc děkuji za zkušenosti
Anonym kvůli rodině, dekuji
mám pocit, že první injekce se případně dává kolem 28 tt, ale do 8 tt dítě určitě nebylo napojený na tvůj oběh vůbec a s tím možným kontaktem krve je to až kolem toho pátého měsíce myslím…
Já byla na revizi v 9 týdnu první neprosperující těhotenství a injekci jsem dostala do 72 hodin a poté další ve 27tt u druhého těhotenství. Tak podle mě jsi ji měla dostat.
Tak jsem dnes volala doktorce a prý že to nevadí, že jsem injekci nedostala, nemám se bát. Tak snad to bude ok ![]()