Rh faktor a otěhotnění po samovolném potratu

108
27.8.13 13:04

rh faktor - a otehotneni po samovolném potratu

Ahojte holky :mavam: mam takovy dotaz.pred 2 mesici jsem byla tehotna, udelala jsem si test cler blue a podle neho jsem byla 1-2 tydny, ale asi tyden na to jsem mela krece v podbrisku a 3 dny na to jsem dostala silnou menstruaci ktera trvala zhruba tyden, udelala jsem si znovu test a byl negativni jednalo se tedy o potrat, ale pred 3 tydny jsem zjistila ze jsem zase tehotna, ale bojim se toho, aby se neco nestalo diteti, kdyz jsem nebyla u doktora a nepichli mi injekci na protilatky po tom potratu, myslite ze se mohla smichat po samovolnem potratu krev? pritel ma krev b+.prosim poradte.mela jsem jit asi k doktorce, ale prislo mi to zbytecne kdyz jsem se vycistila sama.mate s tim nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8148
27.8.13 13:05

@ivet89 Taky mám Rh-, taky jsem prodělala potrat a teď jsem těhotná. V těhotenství tě budou testovat, kontrolovat a kdyžtak ti pak tu injekci píchnou… Já vlastně ani nevěděla, jakou mám krev, to se zjistilo až když jsem teď v těhotenství byla na krvi…

Příspěvek upraven 27.08.13 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.8.13 13:06

Pokud si se testovala moc brzy a odešlo to s následnou MS nebála bych se, to se stává hodně často a mnoho žen to ani nezaregistruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.8.13 13:08

A ty jsi mela taky samovolny potrat? pokud si byla v nemocnici tak injekci davaji preventivne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.8.13 13:08

Při potratu do určitého tt se injekce ani nepíchá. Myslím, že to bude v pohodě. Budou si tě hlídat. Já měla při druhém první testy na začátku negativní. Později mi vyšli pozitivní testy na protilátky, problém v laborce (ztratili moje výsledky), znova dělali náběry, nakonec jsem stihla dřív porodit, než jsem se dozvěděla výsledky. Po nich už jsem raději ani nepátrala, těhotná už (doufám) nebudu, injekci jsem dostala až po porodu a po půl roce jsem byla opět na odběru krve, který nejspíš vyšel v pohodě, protože se mi už neozvali :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.8.13 13:09

No snad to bude dobre, byl to zacatek, tak snad se ta krev nesmichala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
27.8.13 13:09

Potratila jsem v 8.tt a mou ks ani nezjišťovali, prý takhle brzo to ještě vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8148
27.8.13 13:10

@ivet89 Jojo, samovolný potrat.Ale pak jsem byla v nemocnici na revizi. Ale vůbec si nevybavuju, že bych nějakou injekci dostala…Ale jak říkám, teď tě budou na to testovat a kontrolovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.8.13 13:14

Já měla vždy 0- (mám to černé na bílém z transfuzky) v těhu mi byl dělán test na RH a byl 0+ dost jsem necháapala, ale prý je možnost že se Rh změní :nevim: Projistotu to tenkrát Mudr dělal jejště jednou (po donesení lejstra z transfuzky)
Jinak při druhém mi krev zůstala 0+ (i když též se dělal test na 3×) :roll:
Takže zřejmně je možnost, že se rh faktor změní :nevim: (do té doby jsem to nikdy neslyšela)

Ale jinak si myslím, že takhle ze začátku těhu Rh stejnak nekontrolujou. Mě poprvé byla nabrána krev až cca 8 týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
27.8.13 13:16

No jeste doufam ze sem se dobre vycistila, abych nemela nejake problemy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
27.8.13 13:17

@ivet89 Jestli jsi potratila takhle brzy a samovolně, vůbec se to neřeší. Kdybys netestovala, tak to ani nevis. Jinak injekce se má dávat az při potratu v 8tt. Já potratila ve 12tt a po revizi ji dostala. V tehotenstvi jsem pak měla při prvních testech negativni. Dalsi uz byly zkreslené, protože jsem absolvovala odběr plodove vody a pichnuti injekce. Urcite se míní čeho obavat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.8.13 13:18

@Uju Tak to slyším poprvé 8o
Ale pravdou je, že jsem tuhle byla šokovaná tím, že po transplantaci kostní dřeně se může změnit krevní skupina na tu, kterou má dárce. Takže jsem zase o fous chytřejší.

(nebo ti chybně určili rh faktor v transfůzce :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.8.13 13:34

@Kakika Taky jsem to nikdy neslyšela, ale tam byl dělán též na dvakrát bo krev se nějak zdrcla nebo tak a tak podruhé ověřovali :roll: No, byla to doba dost zlá, rozpíchaná na všech žílách a výsledek pořádný ani jeden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
27.8.13 13:35

Já měla potrat v 10 tt a byla na revizi a taky mi žádnou injekci nedávali, bylo to moje druhé těhotenství a u dalšího mi dali v 28 týdnu tu injekci na protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.16 11:27

Ahoj holky,

jsem Rh-, první dítě je Rh+, po porodu jsem dostala injekci. Před časem jsem potratila asi v 6tt, nebyla jsem u dr, vše proběhlo jako opožděna menstruace, nenapadlo mě to řešit. Teď jsem opět těhotná, cca 8tt, pročítám diskuze o možných komplikacích a dostala jsem strach, jestli jsem to přece jen neměla alespoň konzultovat s dr. Nikde nemohu najít informací, ve kterých případech se injekce dává, resp. u jakých potratu (od jakého tt). Některé zde píšete, že v takto raném stádiu je to ok, je to ověřená informace?
Předem moc děkuji za zkušenosti
Anonym kvůli rodině, dekuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky