Rehabilitace krční páteře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
20.8.14 14:38

Stačí jednou denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.8.14 14:38

@K82 uz jsem tech vysetreni prosla hodne, ale jeste skocim na to usni.. i kdyz usi me neboli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.8.14 14:39

@kacorax tak to je ok.. budu poctive cvicit.. a to motani jsi taky mela kazdy den a cely den?? Ja uz nikam ani sama nechodim.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
20.8.14 14:43

Jj měla bylo to strašné, bála jsem se sama někam chodit a když už jsem šla chodila jsem jak ožralá. Je to hrůza jak to člověka omezuje. Teď se snažím doma cvičit jogu podle youtube a mám v plánu začít i někde docházet na ní. Vždycky se po ní cítím líp, je to super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
20.8.14 14:46

Cviky čím častějš tím líp. Lepší, než 1× denně 20 cviků je lepší si to rozvrhnout na víc sérií…
na polštáři taky záleží. Měla bys mít v leže na zádech hlavu v mírném předklonu a v leže na boku by ti měl vyplnit mezeru mezi krkem a ramenem.
Může to částečně dělat i ta jizva - někdy, když je tuhá, tak to tahá za svaly a dělá to neplechu.
Jinak já moc nemobilizuju, když nejsou uvolněný měkký tkáně, tak to na moc dlouho nepomůže a když se pak uvolní, tak to skočí většinou zpátky samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.8.14 14:47

@kacorax jj je to jak pises.. omezuje to hrozne moc.. jeste, kdyz se musi clovek starat o dite!! Ach jo.. slysela jsem, ze je joga super, ale pokud by se necvicila spravne, muze i uskodit pry :nevim:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.8.14 14:50

@liggy dnes uz jsem si zatim tech par cviku zacvicila trikrat, zitra me nauci dalsi, tak uvidime.. zkusim teda zase ten pametovy, ale kdyz si na nej lehnu, nejak extra se neslehne a prijde mi ta hlava vysoko nebo nevim :nevim:.. jinak jizvu jeste mam tuhou :think:.. neni uplne zahojena a jde mi dost videt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
20.8.14 14:55

@sarah2011
tak se ho zeptej na péči o jizvu a kdyžtak ho i popros, aby tu jizvu namasíroval a uvolnil to, abys věděla, jak na to.
Polštář nemusí být paměťovej, hlavně, aby splnil ty všechny požadavky. A nespi na břiše, když už, tak na poloboku…
Jestli tejpuje, tak to klidně zkus, často to pomáhá. Nebo aspoň já s tím mám dobrý výsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.8.14 15:16

@liggy hned si jizvy vsiml a ptal se me na ni.. jj zitra se ho zeptam.. na brichu nespim, jen na zadech nebo na boku :lol:.. tepuje??? To je cooo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
20.8.14 16:22

:) Tepujou se koberce, takže to ti dělat určitě nebude (promiň, nemohla jsem si pomoct :) )
Kineziotejping se používá v rehabilitaci na různý způsoby. V tvém případě by to bylo za účelem úlevy od bolesti a uvolnění svalstva.
Nalepí se pásky - takový tlustý pružný náplasti, který se trošku stahujou a tím pádem pod místem, kde jsou nalepený vzniká prostor - taková kapsička. Tím pádem tam líp proudí krev a míza (lepší vyživení), snižuje se tlak na tělíska bolesti a tlaku (menší bolest) a tím, jak se ty vrstvy trošku zvedaj, tak se i uvolňujou.
Doufám, že jsem se vyjádřila srozumitelně. Jestli ne, snad to bude srozumitelnější někde na netě :)
Obvyklá cena je 2Kč/cm, takže krk vychází okolo 100Kč (aspoň u nás v Práglu ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.8.14 16:38

@liggy zkusim se poptat.. dekujii :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.19 11:41

Krční páteř rehabilitace

Dobrý den, obnovuji diskuzi.

Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho se mi po rehabilitacích uleví od potíží? Mám předepsano 7 rehabilitací, zatím mám za sebou jednu. Rehabilitační doktorka mi provedla odblokování hlavovych kloubů, a těch by se mělo při těch rhb dostat na svaly. Nicméně mám po ránu pořád pocit takové tupé hlavy, jako by nebyla moje… Takový pocit kocoviny… Může to být i špatným spaním, polohou, polštářem? Byla jsem u 4 doktorů, a ti všichni tvrdí stejný verdikt (praktický, 2 neurologove, rehabilitační doktorka)…krční páteř. Byla jsem i na eeg hlavy.

Díky moc za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty