Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na Rhodosu jsme byli a bylo tam nádherně (byli jsme v září), byli jsme Lindos, jinak hl. město je úžasné (doteď vzpomínám na palác rytířů - miluju takové věci), 7 pramenů a pak lodí na Panormitis a Symi. Určitě si to užijete, je tam nádherně ![]()
A taky tsambika beach, luxusní pláž a když vyjdete ten kopec vedle, tak budete mít luxusní výhled do širokého okolí ![]()
Byli jsme na Rhodosu začátkem června, moře bylo teplé, takové akorát, studené určitě ne. Teplota vzduchu 30 stupnů, fakt horko a večer bylo taky teplo ještě v 21 hod jsem šla jen v tričku a sukni a bylo mi dobře.
Holky díky za vyčerpávající informace. Tak já doufám, že nám vyjde počasí, aby zrovna nebyla nějaká studená fronta (dnes už si člověk ničím není jistý). Moře snad taky nebude žádný ledovec, jsme mladý bezdětný pár a zchlazení nám neuškodí. ![]()
Vidím to teda na jedny dlouhé kalhoty, jeden svetr a jinak kraťasy a tričko. Už se těším! Určitě využiju rady od Vás a navštívím co nejvíc půjde. Děkuji moc všem, co napsali…
@Januliiik píše:
no ale to mají z faliraki tak 3h cesty
to si už nepamatuju, my jezdili na skútru křížem krážem ![]()
Já tam sice byla v srpnu, ale projeli jsme ho celý křížem krážem. Nejkrásnější pláž je Tsambika…ta stojí za vidění, ostatní pláže jsou proti ní malé, a kamenité. Nad pláží je klášter, kam podle pověstí chodí modlit mladé ženy, aby počaly.
Tam jsem bohužel nešla. Přímo v Rhodosu je krásný podmořský svět a přístav. Pak Lindos, tam je skvělá atmosféra a stojí za vidění i večer.
Holky a jak je to se spropitným na Rhodosu? Funguje to jako v Africe, kde za par dolarů dostanete lepší pokoj a číšníci kolem Vás budou kmitat?! Máme All Inclusive a nejde mi ani tak o to, aby mi někdo nosil pití až pod nos, ale spíše o spokojené číšníky, uklízečky a recepční, kteří mohou svým chováním pobyt taky ovlivnit a v neposlední řadě mi jde o pěkný pokoj. Za ten se cestovka nezaručila a na rovinu mi řekli, že pokoje rozděluje recepční na místě.
@Deňulec já teda za nás můžu říct, taky jsme měli all in, že se chovali všichni úplně skvěle, od personálu tak po místní lidi. Pokoj nám chodili uklízet denně a celkově v hotelu bylo čisto. Byli jsme Irene Palace v Kolymbii
My byli taky v Kolymbii, a mezi číšníky byli i studenti z ČR, kteří si tam přijeli na léto přivydělat. Měli jsme all in, a vše bylo super.
Holky a kolik tak stojí půjčení auta na cca 3 dny?
@Deňulec píše:
Holky a kolik tak stojí půjčení auta na cca 3 dny?
to nevím, my jsme se všude dostali busem
(mají tam pravidelné spoje snad do každého koutu Rhodosu) a pak jsme měli půjčenou čtyřolku na den a stálo to kolem 1t včetně benzínu :-/
@Januliiik píše:
to nevím, my jsme se všude dostali busem(mají tam pravidelné spoje snad do každého koutu Rhodosu) a pak jsme měli půjčenou čtyřolku na den a stálo to kolem 1t včetně benzínu :-/
1t?
My byli v tomhle termínu na Rhodosu v rove 2007 a tehdá jsme chytli neuvěřitelnou vnlu veder, takový uź jsme nikdy nezažili a to jezdíme od té doby každý rok v srpnu na Krétu. Ale večer foukal vítr a tenký svetřík se užil a moře bylo bohužel hodně studené. Spropitné dáváme obsluze v restauraci a na barech i při all inkusive. Ale určité ne pokaždé, spíš když nás některý obsluhuje častěji. Nemyslím, źe by to bez toho nefungovalo, ale spíš to berem tak, že si potřeebují taky vydělat.