Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, prosím poraďte. Malá před dvěma dny v noci vždy po nakojení měla vodnatou stolici a hned kakala, ve stolici nejdříve červené nitky, kapla jsem ji jednu kapku vitamínu K. Další 2 kakání hnědo-růžový hlen, ráno dostala 1ml probiotik Hylak forte. Volala jsem doktorce, jestli se máme dostavit, říká vezměte pokakanou plínu a zajděte. No na plínu jsme museli čekat až do večera, takže to ustálo, ale večer se dostavila teplota, nechtěli jsme to na noc riskovat, tak jsem ji dala jeden čípek paralenu. Další den to vše vypadalo normálně, stolice 2×, normální barva, měla jen trochu křeče v bříšku..ale za doktorkou jsme nešli ještě. No a dnes nad ránem mi už 2× kadila, nebylo toho moc, barva ok, pouze vodnaté. Tak si říkám, máme tam jít a žádat o stěry? Nebo to nemá cenu? Zjistila jsem, že ze stěru se ukáže něco jen když jsou opravdu horečky.
Raději bych při pochybnostech k Dr. zašla, pro svůj vlastní klid: Víkend na krku, tak ať pak nemusíte někde lítat po pohotovostech. Jen mě napadá — stačí dcerce mlíčko? Asi se ptám hloupě, omlouvámm se, ale u syna jsem měla problém, měla jsem po zánětech jen „vodu“, až šla tvorba mléka do útlumu a on měl přesně tyhle potíže (kolem 2. měsíce) - „hladová“ stolice, vodnatá, s hleny, takové „husince“
z něho šly. Do toho se skrze hlad zhoršovaly koliky. Nevím
Přeji ať se to vyřeší ![]()
@Lanear s takhle malým dítětem je vždy lepší jít, než nejít. Kor pokud jsou nitky krve atd.
No u doktorky řekli, že s plínou, jinak z toho nic nevyčtou..ale asi raději půjdeme stejně si zažádam o stěr.