Stažení ze školky kvůli nemocem

Anonymní
7.10.15 20:57

Stažení ze školky kvůli nemocem

Krásný večer,
jdu se zeptat na vaše zkušenosti. Mám 2 děti, starší nastoupil v září do školky, teď je poprvé vážněji nemocný - má horečku, k doktorce se chystáme. Jinak měl asi 2× rýmu, ale nic dramatického a velkého, ani jsem ho nemusela nechat doma, vždy to byla otázka víkendu. Pokud bych měla jen jeho, tak jsem v klidu a nic neřeším.
Malý měl od zahájení školky už poměrně silný kašel, týden klid, ATB, které dobral před 5 dny a dneska má opět horečku.
Podle toho, jak se oba tváří, se bojím, že mají angínu. U malého by to byla letos už pátá atb.
Můj dotaz zní, stáhla jste některá dítě ze školky kvůli nemocnosti mladšího sourozence?
Klidně mi napište, že jsem jen přecitlivělá a moc to prožívám, že to je normální, že jsou děti nemocné. Ale celkem se bojím, co to s tím malým udělá, když je pořád tak moc nemocný.
Jak byste to řešili vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.10.15 21:04

@monrom bude mu rok a půl.

• Citovat
  • Upravit
2242
7.10.15 21:06

Nevím, mám obavy, že to nevyřešíš. Očividně má mladší horší imunitu, když to nechytí od bráchy ze školky, chytí to v obchodě, na poště, v MHD… prostě kdekoliv. Až bude chodit do školy, uděláš co? Tohle fakt řešení nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
7.10.15 21:06

Záleží na věku mladšího. U malého miminka bych to asi řešila, ale pokud je starší, tak bych to prostě brala jako mírnější formu „promořování“. Vím, někdo napíše, že tato teorie je nesmysl, ale nám se zatím ověřuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
7.10.15 21:07
@Anonymní píše:
@monrom bude mu rok a půl.

Tak to bych staršího nestahovala. Je taky otázka, jestli to má pokaždé zrovna od něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
7.10.15 21:10

V situaci, kterou uvádíš, bych staršího ve školce nechala. jak už tady bylo uvedeno, nemoci může chytnout kdekoliv. To byste museli jenom sedět doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 21:16

@monrom má ji silně oslabenou, od 8 měsíců se léčí na imunologii.

@AliTad starší přinese rýmu, malý ji chytne taky a má z ní kašel, pak z ní měl zánět středního ucha… Teď začal horečkovat opět jako první ten starší.

@sloninka my jenom doma sedíme. Byl nemocný od ledna do června, přes léto dobré a od září jedeme znova.
Staršího vozí a vyzvedávají prarodiče, manžel, sousedka…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.15 21:24
@monrom píše:
To je potom těžká situace. :think: Ta imuno léčba mladšího někam spěje?

Viditelně ne, protože je nemocný pořád stejně.

• Citovat
  • Upravit
2199
7.10.15 21:27

Já bych ho stáhla ze školky, co tak počkat rok, nebo alespoň
do jara? taky to možná začnu řešit, starší byla zatím týden ve školce, jinak je nemocná no a malá už měla 2× atb, jestli to chytne eště jednou - dvakrát v krátké době od starší tak to budu řešit, nechci být s nimi zavřená doma celou zimu, to radši budu mít obě doma ale zdravý…a třeba příští rok to už bude lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 21:32

@monrom plísně už nemáme, ty jsme řešili a zvítězili už před lety.
Je mi jasné, že bude i velký víc marodit, ale zatím dobrý a se školkou to je běžné.

@zuzkasim nemá to řešení a to je to nejhorší.

@Optima to taky zvažuju, že počkám do jara.
Nijak si nefandím, že budou zdraví celou zimu.

@AliTad jasně, promoření asi má něco do sebe, ale na to by mělo mít dítě hotovou imunitu, tak mi to aspoň říkala doktorka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30316
7.10.15 21:39

Mám stejný rozdíl. Momentálně byli oba nemocní, ale staršího ze školky stahovat nemíním. Doufám, že se nyní nemocemi trošku promoří a příští rok až nastoupí i mladší už budou zdravější. Loni jsem kvůli nemocem malého do školky ani nehlásila, ale letos už nemoci neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
7.10.15 21:39

@Optima nni to trochu sobecký vuči té starší, která je asi ráda ve školce. Kdo řikal, že s nemocnym dítětem se musí nutně být doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 21:43

@annaei ty bys tahala horečkující batole venku? U nás jsou nemoci vždycky o vysokých horečkách, pak má atb, tak to taky moc po venku netrajdáme. A když už je malý nemocný, tak to jsou záněty průdušek, zápaly plic…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.15 21:47
@Anonymní píše:
Krásný večer,
jdu se zeptat na vaše zkušenosti. Mám 2 děti, starší nastoupil v září do školky, teď je poprvé vážněji nemocný - má horečku, k doktorce se chystáme. Jinak měl asi 2× rýmu, ale nic dramatického a velkého, ani jsem ho nemusela nechat doma, vždy to byla otázka víkendu. Pokud bych měla jen jeho, tak jsem v klidu a nic neřeším.
Malý měl od zahájení školky už poměrně silný kašel, týden klid, ATB, které dobral před 5 dny a dneska má opět horečku.
Podle toho, jak se oba tváří, se bojím, že mají angínu. U malého by to byla letos už pátá atb.
Můj dotaz zní, stáhla jste některá dítě ze školky kvůli nemocnosti mladšího sourozence?
Klidně mi napište, že jsem jen přecitlivělá a moc to prožívám, že to je normální, že jsou děti nemocné. Ale celkem se bojím, co to s tím malým udělá, když je pořád tak moc nemocný.
Jak byste to řešili vy?

Ano. Před čtyřmi lety jsem stahovala starší dceru ze školky kvůli tomu, že mladší měla opravdu ošklivý zápal plic a bylo mi doporučeno starší nedat alespoň na měsíc do školky. Vzhoedme ktomu, že jsme byla na RD, tak jsme ji ze školky stahla a ještě jsme odjeli k taťkovi na malé město…
V tuto chvlíli nmám obě děti doma. Mladší mám měsíc chránit před infekcí, tzn. je stažena ze školky. A protože těsně před naším návratem z nemocnice dostala starší atb. (tak trochu i na obranu mladší), tak mám staženou ze školy na měsíc i tu starší. Jinak by to nemělo smysl…
Takže obzvlášť pokud jsi na RD, tak neváhej a než se mladší dá trochu do kupy, nech si toho staršího doma. No a zapracuj na jeho imunitě, aby ti toho domů nosil co nejméně.
Omlouvám se za anonym kvůli zdravotnímu stavu dětí.

• Citovat
  • Upravit
12921
7.10.15 21:47
@Anonymní píše:
@annaei ty bys tahala horečkující batole venku? U nás jsou nemoci vždycky o vysokých horečkách, pak má atb, tak to taky moc po venku netrajdáme. A když už je malý nemocný, tak to jsou záněty průdušek, zápaly plic…

U nás měl syn od čtvrtka do pondělí horečky. Tak neřikám, že lítal celý den po hřišti, ale třeba v neděli jsme byli 3 hodiny sbírat jablka. Oblekla jsem ho tepleji než obvykle a čerstvý vzduch mu nemuže ubližit. U antibiotik už od 3 dne neni dítě infekční a aspon moje dítěti je většinou dostatečně dobře k tomu, že by zbouralo byt. A stejně pokud mu fakt neni zle a to je max 1 den tak ho v posteli ani u pohádek neudržim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí