Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě většinou stačí rifle vyprat na vyšší teplotu, to pak mám naopak problém, že je na sebe nemůžu skoro narvat, než trochu povolí. To jsi zkoušela?
Rifle si vždycky kupuju, abych v nich byla malinko napreslá, i prodavačky v obchodech upozorňují, že se rifle vždycky roztáhnou
Takže bych je zkusila vyprat na vyšší teplotu. A příště do lepšího obchodu se schopnou prodavačkou, která poradí.
Kupovat menší o číslo až dvě, vždycky se vytáhnou a pak padají, nekupovat takové, co už v obchodě jsou akorát, co krásně sednou, ty budou po pár dnech příliš veliké. Pokud je jen špatně zvolná velikost, tak jedině prodat (třeba přes MMB?) a koupit jinou velikost. Já mám taky jedny takové doma, nosím je na doma, s páskem ztrácím pohodlí, takže nosím bez pásku a pořád si je tahám nahoru. ![]()
Vyprat na 60. Oni se srazí, půjdeš v nich tak 2× a zase se natáhnou a tak pořád dokola
. Teda pokud nejsou tmavě modré, to je potom po pár vypráních už budeš muset nosit jen na doma
.
Jsou šedé,tak zkusím vyprat na 60°C. Tak snad to bude lepší. A může to záležet i na elastanu?
A kde nakupuješ? Pokud jsou to nějaké levné,tak se ti budou vytahovat pokaždé ještě víc, než normálně.
Anonymní píše:
Jsou šedé,tak zkusím vyprat na 60°C. Tak snad to bude lepší. A může to záležet i na elastanu?
Pokud jsou s elastanem, tak bych je na 60°C neprala. Elastan je umělé vlákno (a ta nemaj obecně ráda vyšší teplot) a mohla by sis je nenávratně poškodit.
Pokud jsou 100% bavlna, tak by to neměl být problém. Promlém může nastat akorát s barvou, že více pustí a budou světlejší. Rozhodně bych je při tomhle pokusu prala samostatně.
Dobrý den, zajímalo by mě zda máte zkušenost, jestli se roztáhnou mírně strečové rifle. Jsem zvyklá právě kupovat menší, ale ne strečové. Teď jsem si takové koupila a jsem v nich napreslá
zajímá mě zda to bude lepší. Děkuji
Též by mě zajímalo, jak džíny spíšroztáhnout. Přesně podle rad jsem si koupila džíny, které jsem měla v obchodě na sobě napresované, ale ony ne a ne se vytáhnout. Co s tím?
Teda roztáhly
a nebyly
no… tak mám nohy jak laň
ale je to nepohodlný ![]()
Potřebuji poradit, koupila jsem si rifle v obchodě a byla jsem v nich 2×. Roztáhly se mi, a nevím co s nima, jsem hodně naštvaná. Jelikož jsem si koupila už před tím rifle a byla jsem v nich taky párkrát a nedali se už nosit, vyhozené peníze. Dá se s tím něco dělat?Kdo poradí?