Je nějaké zboží, které maminkám v obchodech chybí?

18305
30.4.10 21:38

Je nějaké zboží, které maminkám v obchodech chybí?

Nedávno jsme měli s kamarádem takovou diskusi, skoro to přerostlo v hádku. Dohadovali jsme se totiž, jestli je v dnešní době dostupné cokoliv nebo se některé druhy zboží vytrácí a nahrazují je jiné… V době, kdy jsme s kamarádem vedli různé kroužky a oddíly, jsme párkrát narazil na takovou situaci. To jsme si museli složitou improvizací zhotovovat herní rekvizity, které byly za minulého režimu běžně k mání v obchodehc. jenže při té debatě jsem si na žádnou nemohl vzpomenout, takže to kamarád uzavřel vítěznou poznámkou:„No vidíš, dneska koupíš fakt všechno. No a mateřská láska a deset hodin volného času se konzervovat nedají, tak je v obchodě nehledej…“
Tak se na vás obracím s prosbou: pomůžete mojí děravé hlavě při pátrání po tom, co při aktivách s vašimi ratolestmi postrádáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
30.4.10 21:52

vzpomínám si, že jsme měli kartičky s různými obrázky (od zvířátek, přes části těla po sportovní náčiní), byli v takovém černém (nebo hnědém?) rámečku a pod obrázkem byl nápis, co to vlastně je. Teď dělají také spoustu podobných věcí, ale troufnu si tvrdit, že tak hezké a příjemně jednoduché nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
30.4.10 22:01

Co mi chybí… Třeba ty maličké kuchyňky co byly za rusáků, jídelní servisy hrací z pevného plastu… KOVOVÉ dětské hrabičky a lopatky, houpací kohouti (jsou teď menší a „bezpečnější“), proplétaná houpací křesílka… Prostě všechny ty hračky které byly (nejspíše) evropskou unií zakázány kvůli tomu že jsou nebezpečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
30.4.10 22:03

Napadají mě plastové medaile za bobříka odvahy, běh, skok, plavání......
Loni o prázdninách jsme dětem dělali bojovku a v žádném obchodě se je nepodařilo sehnat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
30.4.10 22:08

Jo a ještě točící káča, dříve byla kovová , krásně barevná a hlavně vydržela.
Dnes se nám podařilo sehnat jen plastovou, která vůbec nevydržela a ten plast se hned rozlámal :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.4.10 22:09

jo a plechovou natahovací berušku jsem taky už hodně dlouho neviděla :think: (a vůbec, plechové hračky obecně budou asi patřit mezi nebezpečné a zakázané. Divím se, že jsme tu dobu vůbec přežili :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
30.4.10 22:10

juro chybí mi zboží, co kupuju venku, tj. aktuální kolekce za nižší ceny, tj. ne ty věci, co se tu prodávají, ale to, co si zákazník vymohl jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.10 22:12

ukazovací knihy

Souhrnná obrázková kniha - říkali jsme tomu „blbník“, bohužel ji vzala povodeň. Byla to celkem bichle plná obrázků napříč všelijakýma tématama - např. jdeme nakupovat = dvojstrana samoobsluha, spousta zboží, prodavačky, pokladny… nebo profese = dvoustrana doktor, montér, dojička, reportér, šofér atd. … a opravdu spousta témat - třeba zoo, farma, les, jedeme na výlet, pečivo, masný výrobky, oblečení, auta, stroje, nemocnice … fakt velmi souhrnné a nevyčerpatelné … dneska se dělají rádoby ukazovací knížečky, ale to je opravdu hodně omezené … u tohole „blbníku“ jsme já i segra vydržely několik let, večer co večer kdekoliv otevřít a přemýšlet si třeba nad tou samoobsluhou, vyprávět si, na co bysme jako měly chuť … fakt skvělá kniha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.10 22:14

krasohled

a pak taky krasohled!!!! teď jsou fakt jen hnusný a nudný …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
30.4.10 22:15

Jo a co mi chybí absolutně nejvíc jsou taková ta slovenská lízátka, žlutá a zelená, jedno vypadalo jako placka na tyčce, z jedné strany čtverečkovaná a druhé bylo ve tvaru stromečku… Možná byl ještě oválek.

Ale pokud jsi to myslel tak co nám chybí a musíme si to vyrobit jinak… Tak mne napadají třeba ty medaile co se už psalo, protože tu bych brala spíš dřevěnou s vypáleným obrázkem, než kousek plastu… A vůbec, když to vezmu do důsledků tak kolikrát ty věci stojí zato radši si vyrobit než kupovat. Absolutně nejlepší hry byly ty s šipkami po cestě a hledáním obálek s úkoly, případně jití podle fáborků (ale tam už si nepamatuju co to bylo, že by cesta za pokladem?) nebo ty noční táborové pochody… K těmhle hrám by mi absolutně nic kupovaného nesedlo (krom cukrátek za odměnu a křídy a krepového papíru na značení cesty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
30.4.10 22:15
matka představená píše:
a pak taky krasohled!!!! teď jsou fakt jen hnusný a nudný …

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.10 22:18

maniso, kovovou káču prodávají v hračkářství Dráčik a stojí 99.- Syn ji má už rok a stále je jak nová. :wink:

• Citovat
  • Upravit
20518
30.4.10 22:19

Pořádný nářadí na písek, a vůbec „náhrady“ nářadí. Aspoň ten můj špunt chce férově pomáhat, ne si hrát, a když dvakrát rýpne plastovou lopatičkou do haldy s pískošutrem, tak je jen otázka času, kdy ta lopatička praskne … Já si pamatuju hrabičky a lopatku, které byly jak velké, jen prostě pro děti. Ale na druhé straně je fakt, že s tou motyčkou jsem jednou uštědřila bráchovi takovou ránu do hlavy, že s ním musel táta do nemocnice … (ovšem my se mydlili vším, kdyby nebyla po ruce ta motyčka, tak jsem si určitě našla něco jiného vhodného … )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
30.4.10 22:21

Jinak medaile a poháry pro vítěze jsme kupovali kovový. V nějaký malý prodejně sportu a z příplatek tam doplnili i plíšek se jménem vítěze. Jen mě zarazilo, že to ani není moc drahý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.4.10 22:21

Hanule - kovové dětské hrabičky a lopatky se dělají, náš známý chlapeček to má.

Dlouho jsem neviděla tzv. čtvercovou gumu do praku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák