Je nějaké zboží, které maminkám v obchodech chybí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
1.5.10 09:59

Určitě myslíš „prostorové leporelo“. Tam je problém podobný jako s plechovýma hračkama - musejí se vyrábět tvarové nože na vysekávání kartónu. No a to jsou všechno strašné pálky… Prostorová leporela občas v knihkupectví vídám, ale to je většinou dovoz odjinud ( i když v češtině).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
1.5.10 15:12

Bersabo, takovýhle leporela mám doma. Syn je sice dost poničil,ale zabavilo ho. Kupovala jsem je v Levných knihách (například Příběhy ze statku stály 79.-) a pak tady:

www.librex.cz ale nevím, jestli je mají v nabídce stále. Měli je před Vánocema. A byly za pár kaček. :wink:

A oranžový tatrovky už se nevyrábí…bohužel, sháněla jsem pro syna. Strašně dlouho,ale nesehnala. Dělají se už jiné,ale není to ono.....

• Citovat
  • Upravit
12978
1.5.10 16:19

Juro, tys mi teda dal. od rána si lámu hlavu, co že to neseženu, ale nic mě nenapadá..Všechno co ostatní jmenovali jsem už viděla i dnes a podle mě není takový problém stejné zboží sehnat..
jdu se zamýšlet dál.. :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
1.5.10 17:33

Juro, já si zas marně lámu hlavu co že jste to mohli vy nahrazovat že dřív to bylo a teď ne… Protože co můj otec vyprávěl o práci v divadle (dělal tam nějakou manuální práci, nevím přesně co) tak třeba jejich divadlo (Hradecké divadlo Drak) si vyrábělo kulisy samo… Otázkou je jak moc kecal, jelikož jeho jméno by v mnoha věcech mohlo být baron Prášil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.5.10 21:18

Hanule, například to byly takové zvláštně tvarované výseky ze žluté kůže - prodávali to v ŘEMPU, velikost tak do 10cm, vypadalo to jak odpad z výroby farmářek (pracovních bot) - z toho se dělaly různé ty „zálesácké medaile“, no a jednou jsme z toho pro vítěze hudební soutěže udělali malou kytaru - tělo a krk měla z balzy, ozvučná deska byla z té žluté kůže… no a další „řemeslné“ pitominky. Řempo existuje dál (aspoň v Brně…) ale už tam pro dávají cosi jiného. I když kutit se z jejich materiálu dá pořád.
Kdysi byl třeba svátek, když jsme v ŘEMPU sehnali různobarevné skleněné korálky přesně té „naší“ velikosti. Dnešní galanterky jsou v tomhle líp vybavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12837
3.5.10 08:37

Ta by měla být k sehnání v modelářském obchodě. :lol: . myslím tedy gumu na prak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12837
3.5.10 08:41
Lizbeth píše:
Juro, tys mi teda dal. od rána si lámu hlavu, co že to neseženu, ale nic mě nenapadá..Všechno co ostatní jmenovali jsem už viděla i dnes a podle mě není takový problém stejné zboží sehnat..
jdu se zamýšlet dál.. :think: :cert:

Co jsem tedy nesehnala už pro své děti, je hra Lotto - papírové cedule s obrázky a čísly, na které se doplňují (tahají z pytlíku) dřevěné „knoflíky“ s těmito čísly. Nevíte někdo, jestli se ještě vyrábí? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.5.10 08:50
babčamk píše:
Lizbeth píše:
jdu se zamýšlet dál.. :think: :cert:
Co jsem tedy nesehnala už pro své děti, je hra Lotto - papírové cedule s obrázky a čísly, na které se doplňují (tahají z pytlíku) dřevěné „knoflíky“ s těmito čísly. Nevíte někdo, jestli se ještě vyrábí? Díky

Loto máme doma - se zvířátky na kartičkách normálně z hračkárny a i takové bingo ( lotynka )s plastovým bubínkem na kličku z kterého lezou kuličky s čílem a k tomu karty s čísly..
na netu jsem zadala hra lotto a vyjelo mi třeba toto
 http://www.ok-hracky.cz/…up181924.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12837
3.5.10 08:56

Diky, tak to aspoň budu hrát s vnoučetem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek