Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Určitě myslíš „prostorové leporelo“. Tam je problém podobný jako s plechovýma hračkama - musejí se vyrábět tvarové nože na vysekávání kartónu. No a to jsou všechno strašné pálky… Prostorová leporela občas v knihkupectví vídám, ale to je většinou dovoz odjinud ( i když v češtině).
Bersabo, takovýhle leporela mám doma. Syn je sice dost poničil,ale zabavilo ho. Kupovala jsem je v Levných knihách (například Příběhy ze statku stály 79.-) a pak tady:
www.librex.cz ale nevím, jestli je mají v nabídce stále. Měli je před Vánocema. A byly za pár kaček. ![]()
A oranžový tatrovky už se nevyrábí…bohužel, sháněla jsem pro syna. Strašně dlouho,ale nesehnala. Dělají se už jiné,ale není to ono.....
Juro, tys mi teda dal. od rána si lámu hlavu, co že to neseženu, ale nic mě nenapadá..Všechno co ostatní jmenovali jsem už viděla i dnes a podle mě není takový problém stejné zboží sehnat..
jdu se zamýšlet dál..
![]()
Juro, já si zas marně lámu hlavu co že jste to mohli vy nahrazovat že dřív to bylo a teď ne… Protože co můj otec vyprávěl o práci v divadle (dělal tam nějakou manuální práci, nevím přesně co) tak třeba jejich divadlo (Hradecké divadlo Drak) si vyrábělo kulisy samo… Otázkou je jak moc kecal, jelikož jeho jméno by v mnoha věcech mohlo být baron Prášil ![]()
Hanule, například to byly takové zvláštně tvarované výseky ze žluté kůže - prodávali to v ŘEMPU, velikost tak do 10cm, vypadalo to jak odpad z výroby farmářek (pracovních bot) - z toho se dělaly různé ty „zálesácké medaile“, no a jednou jsme z toho pro vítěze hudební soutěže udělali malou kytaru - tělo a krk měla z balzy, ozvučná deska byla z té žluté kůže… no a další „řemeslné“ pitominky. Řempo existuje dál (aspoň v Brně…) ale už tam pro dávají cosi jiného. I když kutit se z jejich materiálu dá pořád.
Kdysi byl třeba svátek, když jsme v ŘEMPU sehnali různobarevné skleněné korálky přesně té „naší“ velikosti. Dnešní galanterky jsou v tomhle líp vybavené.
Ta by měla být k sehnání v modelářském obchodě.
. myslím tedy gumu na prak ![]()
Lizbeth píše:
Juro, tys mi teda dal. od rána si lámu hlavu, co že to neseženu, ale nic mě nenapadá..Všechno co ostatní jmenovali jsem už viděla i dnes a podle mě není takový problém stejné zboží sehnat..
jdu se zamýšlet dál..![]()
Co jsem tedy nesehnala už pro své děti, je hra Lotto - papírové cedule s obrázky a čísly, na které se doplňují (tahají z pytlíku) dřevěné „knoflíky“ s těmito čísly. Nevíte někdo, jestli se ještě vyrábí? Díky
babčamk píše:Lizbeth píše:Co jsem tedy nesehnala už pro své děti, je hra Lotto - papírové cedule s obrázky a čísly, na které se doplňují (tahají z pytlíku) dřevěné „knoflíky“ s těmito čísly. Nevíte někdo, jestli se ještě vyrábí? Díky
jdu se zamýšlet dál..![]()
Loto máme doma - se zvířátky na kartičkách normálně z hračkárny a i takové bingo ( lotynka )s plastovým bubínkem na kličku z kterého lezou kuličky s čílem a k tomu karty s čísly..
na netu jsem zadala hra lotto a vyjelo mi třeba toto
http://www.ok-hracky.cz/…up181924.php