Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj janinkoo,
dakujem za povzbudenie (aj tebe adko007)
asi mas pravdu…
Dennicek listopadatok alebo prosincatok by bol moc fain. (v slovencine to je dost krkolomne : novembercatiek alebo decembercatiek
, uha, to by si clovek jazyk polamal), ale hlavne je, aby sme tie dennicky mohli zalozit. mozno by sme to mohli rovno spojit a boli by to proste adventciatka ![]()
uvidime. som z toho stale smutna, ale hadam to za par dni prejde a my sa do toho zase pustime ![]()
sklamana som z toho tento mesiac tak velmi najma preto, ze som (ktovie preco), ale uplne pevne verila, priam bola presvedcena, ze tentokrat to vyslo. no, oklamala ma asi vlastna tuzba. a v oktobri sme mali svadbu, mam strasne rada tento mesiac, tak som dufala, ze dostaneme krasny dar k vyrociu.
my sme vsetko stihli, poctivo sme merali BT, krasne sa tulili a aj tak to nepomohlo
hm.
ja si mam k lekarovi volat o vysledky prehliadky buduci tyzden. dufam, ze bude vsetko ok. mne po vy:,–(eni HA cyklus nenormalne skace, od 21 do 38 dni a to som dufala, ze sa to za toho pol roka uz spravi, ale houby. tak potom odsleduj, kedy je ten spravny cas
![]()
drzim ti palce, aby bolo u lekara vsetko ok a aby sme spolu naozaj coskoro zalozili ten dennicek koncorocnych mimiskov 2005 ![]()
Brasil
Ahojky Brasil
Viem ako sa citis, pretoze nam to tento mesiac tiez nevyslo (zatial sa snazime len 2 mesiac) ale tiez som z toho bola nenormalne sklamana.
Vy:,–(ila som HA a cyklus mi trochu kolise 28-30 dni. Rozhodla som sa ze sa na tom nebudem uz vobec sustredit (pretoze cely moj zivot a moje myslenie sa posledne 3 mesiace tocilo len okolo toho ako otehotniet. Jednoducho som to hodila za hlavu, nebudem si merat ani BT, ani sledovat hlen, tulenie si budem uzivat bez toho aby som myslela na to „co ak sa to teraz podari“
Dokonca som si zakazala aj navstevovat web stranky tykajuce sa tehotenstva ale nevydrzala som a stale sem nakukujem. Jednoducho to necham na prirodu, myslim ze hodne vela to ovplyvnuje aj psychika. Moja mamca ma ukludnila ze im sa to podarilo az po 9 mesiacoch, a to nebrala nikdy ani HA, mala 23 a bola uplne zdrava. Aj vacsina kamosiek ktore mi radili, ma ukludnovali ze ziadnej sa to nepodarilo skor ako po min. 3 mesiacoch, vraj je to normalne. Tak dufam ze z toho skoro aj ty prestanes byt smutna, a uvidis ze mimi pride vtedy ked to budete najmenej cakat. Drzim palce. ![]()
Uslo mi, kolko mesiacov to uz skusate?
Majki
Nejako mi blbne pc, tak dufam ze to tu nebude 5× ![]()
Ahojky všichni,
tak se taky hlásím k říjňátkům. Jsem asi ve třetím týdnu, na UTZ byla jenom taková malinkatá tečka, po růl roce snažení to konečně vyšlo:))) Tak ať se hezky rozrosteme!
Holky potřebuji poradit. Poslední menstruace 9.1. od té doby nic. Antikoncepci neberu uz druhý měsíc. Dělala jsem si test, pro jistotu už dvakrát, ale nic. Jsou tyto testy spolehlivé a od kdy jsou schopny určit těhotenství? Myslíte si, že je to jen z vysazení antikoncepce nebo bych už mohla být těhu?
díky za odpověď
ola
Ahojky těhulinky ![]()
sice jenom nakukuji, protžože ještě pořád nevím, jestli budu patřit mezi říjňátka
Tetka nedorazila, to je plus, ale TT ve 27DC negativní
Takže nevím. Už jsem klesla tak hluboko, že měřím po ránu BT, abych viděla, jestli tetka přijede. No co, kdyby jo, tak s Brasil založíme Advenčátka
To je moc hezký jméno ![]()
No nic, jdu se snažit na to chvíli nemyslet.
Všem těhulinkám přeji krásný týden a zdravé fazolky v bříšku. ![]()
Zdraví nepřihlášená Bakoule
Cauko Bakoule.
Tak drzim palce, potom daj vediet ako si dopadla. A s tymi testikmi to neprehanaj, len kazia naladu a lezu do penazi. ![]()
ahojte
aj ja som nakukla, ako sa tu mate!
majki , dakujem, uz je lepsie na dusicke. meriam BT a blizi sa ovu, takze uz sa teraz zaoberame inymi - prijemnejsimi vecami ![]()
aj ked obcas mi to este pride luto, ze sem do tejto diskusie nepatrim ![]()
ale precitala som si tu na tejto stranke vselijake pribehy a uvedomila som si, ze su tu mnohe ine a naozaj tazke osudy, takze ja si ani nemam pravo stazovat. proste musime skusat.
inak, snazime sa relativne kratko - tak „normalne“ v podstate len 2 mesiace (aj ked neoficialne uz asi 4, ale mala som velke problemy s cyklom, takze to sa asi neda ratat, neviem). Ale tiez mam pocit, ze ma to „opantalo“ az moc a musela som si „vstupit do svedomia“ a upokojit sa a prestat vsetko tak ostro sledovat - aj seba aj informacie na internete (viem si predstavit, o com si pisala, ze si si ho musela „zakazat“
poznam to) ale velmi mi pomohol moj manzel, teraz som uz vyrovnana a hlavne sa na to hlavne tesim a nestresujem sa. Ved babenko samo najlepsie vie, kedy je ten spravny cas
Verim tomu.
Bakoule (a aj Ola) - k tym testom - ja by som rozhodne testy nebrala ako uplne 100% vec. Vselico sa stava a kazda sme ina, proste ste mozno len tento cyklus mali ovu neskor, alebo patrite k tym, ktorym tehotensky hormon stupa v tele velmi pomalinky … Skuste testik zase za 2-3 dni a VELMI velmi velmi vam drzim palce
![]()
Urcite dajte vediet, kazde krasne dve // potesia aj ostatne snazilky ![]()
a Bakoule ! som rada ze sa ti paci nazov Adventcatka
a prajem
nam, aby sme sa v diskusii s tymto nazvom coskoro stretli! ![]()
Aj ked tebe samozrejme viac prajem, aby si tam bola len mila nakukovatelka z oktobrovych tehuliniek. ![]()
Brasil (leniva sa prihlasit
)
a navyse mam este aj hlavu deravu ![]()
zabudla som na kely, takze napravujem :
kely - BLAHOZELAM !!! je to krasna sprava
, prajem ti aby vsetky tehotenske dni boli pre teba plne krasneho stastneho ocakavania a na ich konci aby zacali este krajsie a stastnejsie - so zdravym uzlickom v naruci ![]()
Brasil
ahaoj holky, já jsem ze září, chystáme se ptát deníček na hlavní stranu, tak se jen chci zeptat, či se přidáte k nám jako září, říjen. mějte se chillie
Ahoj holky,jsem zdejší nakukovatelka.Zítra jdu k pí doktorce na prohlídku,asi čekáme mimi,poslední menstruace mi začala 3.1.,dále všechny testy mi vyšly pozitivně,tak jsem strašně zvědavá,zda zítra spatřím na ultrazvuku nějakou tečičku.Termín porodu,podle poslední menstruace, mi vychází na 11.října.Tak se mějte krásně.Zdraví Lenna
Ahojky Chilli,
měla bych patřit mezi říjňátka a určitě bude fajn udělat to dohromady zaří - říjen. takže až se pustríte do deníčku, ráda se přidám. ![]()
Měj se krásně Adka
Ahojky těhulky a snažilky ![]()
tak se hlásím k říjňátkům
- tedy chillie promiň - k podzimňátkům
Jasně, že se přidáme k vám do deníčku. Už nás je taky pár ![]()
Brasil - tak se k vám nepřidám, ale budu věrná nakukovatelka adventčátek
Přeju, ať to vyjde ![]()
A propo - podle poslední MS mám termín 24.10. Takže nakonec budu mít možná taky listopadče ![]()
Tak se mějte, přeji krásný den,
papa Bakoule
bakoule
![]()
tak si ma potesila, az mi slzicky vyhrkli do oci, obcas pozriem do vasej dlhokanskej diskusie „vedla“ (vies ktorej) a vedela som, ze dnes budes asi testikovat, bola som napnuta ako trenky
![]()
velmi velmi velmi BLAHOZELAM a drzim palceky, nech ti to vsetko vyjde krasne a stastne
![]()
pevne verim a dufam, ze sa tu coskoro niekde stretneme, a je uplne jedno, ci si budeme nakukovat z oktobercatiek ku adventciatkam, alebo to proste budu „koncorociatka 2005“
![]()
hlavne, aby boli a boli zdrave ![]()
opatruj sa
budem sa tesit na spravicky od teba ![]()
Brasil
Zdravím všechny říjňátka a vůbec podzimňátka.
Jsem moc šťastná, že se mezi vás můžu počítat - termím mám spočítaný na 9.10. , ale teprve 3.3. jdu na ultrazvuk a pak teprve dostanu průkazku.
četla jsem si všechny vaše přispěvky a teď mám docela strach, abych to štěstí nějak nzakřikla - je to totiž nádhera - snažili jsme se už 8 měsíc a už jsem byla rozhodnutá jít na prohlídku, jestli je všechno v pořádku a pak najednou // a bylo to.
Všem moc držím palce, ať to všechno vyjde…
Maťka
Brasil, nesmutni. Třeba spolu založíme deníček listopaďátek nebo prosinčátek! Já jsem taky nezvládla říjňátko, protože jsme nestihli ovulaci. Navíc jsem včera volala doktorovi, že od vysazení antikoncepce mám hrozně dlouhý cyklus a strašně bolestivá prsa a on mi s úsměvem řekl, že se mi asi bude dost špatně těhotnět - (že by známka chybějící ovulace?) - ať se prý co nejdřív zastavím, že s tím něco uděláme. Tak tam jdu ještě tento týden a jsem moc zvědavá, co z toho bude!
Takže ještě jednou hlavu vzhůru - nebude mít sice doma malou Váhu, ale třeba Štírka nebo Střelce. Už se moc těším!!!!
Nepřihlášená Janinkaa