Říjen 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3039
10.11.09 13:25

Peťu, nevím, v souvislosti s mlékem, jsem to ještě neslyšela. Třeba s mrkví, kde je hodně betakarotenu, že děti zežloutnou, to ano, ale co by u mléka vyvolalo to zbělání, to fakt nevím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
10.11.09 13:26

odplenkování - zkoušíme bohužel už od léta, zatím stále neúspěšně

papír ze socky - u nás to taky neposílají, ale já si tam zašla a protože to stále neměli, teď mi to poslali. ale vystaví na počkání ihned. ovšem pokud se změní ppm od ledna, tak na pracáku budou chtít nový papír ohledne MD. jo včera jsem dostala i papír na rodičák, abych si to doma vyplnila, protože nově chtějí též podpis otce. mám s tím přijít až v dubnu.

jo a snížení MD prý zatím není odsouhlasené a pokud budeme mít štěstí, možná ani nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
10.11.09 13:38

Tichul, já to netvrdím, že to je tím. Jen tlumočím, co bylo řečeno jí :lol:

Kitty, já myslela, že to snížení už schválené je? Pokud ne, tak aspoň trošku pozitivní zpráva :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
10.11.09 14:11

Jasně Peťu, třeba na tom něco je, já jen v tom hledala nějakou logiku.

Kitty, tak ho nechej, věčně ty plínky mít nebude. Ti kluci k tomu dojdou vážně později, teda většinou. :wink: Nezobrazují se mi tvoje metříky, Robík ještě nemá dva roky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
10.11.09 14:13

Kitty, už to vidím, zobrazily se mi až teď, dva v prosinci, to bude v poho, dej mu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luc
466
10.11.09 14:38

Holky děkuji moooc za rady…možná jsem zbytečný plašan ale raději budu za plašana a nechám malou zkontrolovat než si říkat je to dobrý a třeba něco přehlédnout…uvidíme jak se domluvím s dr kdy máme přijít a pak vám dám vědět…

Ještě mě trápí jedna věc…mám výčitky,že už malou nekojím,strašně mě to mrzí, ale když jsem to znovu zkoušela, tak se opakoval stejný scénář, kroutila se, odtahovala a brečela…ach jo..mléko by tam ještě nějaké mohlo být ale neodstříkávám, páč odsávačkou mě to bolí a rukou mi to trvá tak 45 min a to vycucnu jen něco málo…

Kitty: Jak říká Tichule, věčně ty plínky Robik mít nebude…jednoho dne nastane zlom a bude po plenkách..takže držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luc
466
10.11.09 14:51

dovolím si sebestředné okénko,podařila semi jedna krásná fotka, tak se musím pochlubit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
10.11.09 15:35

já nevidím dneska metříky vůbec a ani u nikoho jiného. proč nevím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
10.11.09 15:41

Ahoj holky, moc ted net nestíhám, tak ani nevím, co se děje. Lukášek je zatím celkem hodný, i kdyá minulý týden to bylo lepší, trochu se kazí. Jsem celkem unavená, noci nic moc, ale není to nejhorší. Včera jsme byli po týdnu u doktora a za týden malý přibral jen 50g, tak začíná strašit, že je to málo, jestli mám dost mléka, jak dlouho kojím a atd. Vzhledem k tomu, že tohle bylo i u Nelči, tak mě pěkně rozhodil. prostě mám děti, které moc nepřibírají. A to mám pocit, že baští celkem pěkně. No za týden zase na vážení. aky ještě nemáme odřezaný pupík, dnes jsem tam byla a je ještě moc tlustý, museli by to šít, takže až příští čtvrtek.

Tak tolik od nás, nemám nic dočteno, dnes jsem zapla po pár dnech PC. Snad se máte všichni dobře a jste zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.11.09 15:58

Luc Zkoušela jsi nějakou laktační poradkyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
10.11.09 16:08

Září, jste ještě prcci, já měla na prvním vážení to stejné, jen 50g a taky mě to dost vystresovalo. Kojila jsem pořád, jak malá kníkla, dala jsem jí k prsu, další týden už to bylo 170gr. Nenech se nijak znepokojovat a věř si, porodní váhu by mimi mělo mít nejpozději ve třech týdnech a to vy ještě zdaleka nemáte. Ono to kojení je hodně o výdrži a o nervech, jak se přečká začátek, tak pak už to většinou jde. Držím palečky, zmákneš to. :wink:

Luc, výčitky nemej, někdy to prostě nejde, ale možná bych to ještě nevzdala úplně, třeba si malá ještě dá říct a budeš kojit aspoň jednou denně. Každá kapka dobrá. Kamarádka takhle kojí už půl roku. :wink: Ono to prckům z lahvičky lépe teče a pak se jim to někdy u prsa už moc nezamlouvá, protože musej víc makat. :roll: Jinak malá je krásná. Co to máte za obleček? To je kožíšek?

Kitty, taky dnes ty metříky chvíli vidím a chvíli ne. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luc
466
10.11.09 16:19

jenny:ne-e nezkoušela,jen jsem se radila s PA

Tichu: Ono to vypadá jako kožíšek ale je to upletený kabátek z takové chlupaté vlny, moje maminka je šílenec do pletení, takže mám na malou spoustu svetříčků, čepiček dokonce pletené dupajdy a pod. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
10.11.09 16:55

LUC,o ten papír si musíš zažádat na sociálce,která ti vyplácí mateřskou,já to včera řešila s tou paní co mě má na starosti, a chtěa abych si proto zajela do Plzně,že prý si to musím vyřídit tam kde mi to vyplácí,tedy kde mám zaměstnavatele…bohužel jsem jí řekla,že se do Plzně nedostanu,tak mi slíbila,že mi to pošle poštou a že to za mě i vyplní..onase totiž bála,že jí vynadám az tu mateřskou co mi neposlala (měla štěstí,že řekla,že to odeslala a že by mi to mělo každý den přijít,jinak bych se do ní pustila)

TICHUL,tak to jsem zvědavá kolik Danielka přibrala,my jdem taky ve čtvrtek na 6týdenní kontrolu a já jdu ten další čtvrtek na gyndu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.11.09 16:56

kitty: To by bylo super s tou PPM, kde jsi to četla?

luc: Výčitky neměj. Někdo prostě nekojí, no a co. UM má už dneska všechny živiny, co dítě potřebuje. Jinak jak píše tichule, určitě je malá líná sosat :wink:, laktační poradkyně by stála za úvahu, mockrát jsem četla, že pomohla.
A malá je parádnice, kabátek je opravdu pěkný :palec:

zari: V mé porodnici byla skvělá doktorka, která tvrdí, že časté vážení akorát stresuje a že prckové si přibírají svým tempem. Jeden týden 50g, příští týden třeba 300g. A že dokud nehubnou, je to v pohodě.
Spousta praktických lékařů pak z toho dělá drama a přitom opravdu o nic nejde, každé miminko je jiné a posuzovat je podle tabulek je nesmysl :wink:

A hádeje, co dělá moje dítě celý den?
a) trápí ji prdíky a nespí,
b) trápí ji prdíky a nespí nebo
c) trápí ji prdíky a nespí??? :lol:

Spala necelou hodinu v šátku a teď jsem ji taky lupla do šátku, protože jinak by fakt nespala vůbec. Ta poloha bříško na bříško s nožkama od sebe jí dělá dobře :) Akorát já se k tomu šití na stroji a žehlení fakt nedostanu 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
10.11.09 17:03

Šimi, taky jdeme ve čtvrtek. :lol: Gyndu uvažuju v pátek, pokud stihnu. :wink:

Chuanit, taky to teda nemáš jednoduché. A co v noci, spí malá? Jinak naprosto souhlasím s tím, co jsi napsala, každé dítě je jiné, taky tabulky nemám ráda. :wink:

Luc, každopádně to vypadá suprově. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital