Poradna duly
Jana Čurdová
Tichu - no nevím, co tam mám. Že bych to svoje MM poslala na rozbor? ![]()
Terka - to se spraví až časem, kdy bude malej přes den víc bdít. Teď je ještě malinký, tak vesměs furt spinká. Ten náš rarášek už dopoledne vydrží být hodinku až hodinku a půl vzhůru a odpoledne poslední dobou vydrží i 2h koukat a nechat se bavit.
Jinak my kojíme přes den cca co 2h, v noci 3h - ale malej je vždycky do 5minut najezený, takže v poho.
TICHUL,dobrej nápad, časopis si beru vždycky,jenže to bych musela poslouchat mobil, já dala mp3 mamce…a na návštěvě by mi stejně nic z toho neprošlo
ahoj všem,
dneska jsem na sebe byla pyšná, zvládla jsem s oběma plavčení - teda s Terezkou, malej spal v autosedačce a pak hezky oba současně usnuli…huráááá, ale já byla splavená jak zvíře ![]()
Je to fakt náročný dorazit někam s oběma na určitou hodinu…snad si to nějak časem zajedem
koukám, že se řve všude…u nás je to večer děs běs, to fakt řičí třeba hodinu, chvíli jako že by jedl, pak se zas rozeřve, pak zase že by jedl..no někdy si tu připadám jak v blázinci…ale zas abych mu nekřivdila, když už včera v 10 večer usnul (konečně), tak spal až do tří, pak dlabka a zas až do 7. a možná má už nějaký spurt, protože večer stlačil 170.
Jo a jí tak po 2.5 - 3 hodinách, dřív se snažím nedávat, páč ho děsně bolí břicho, takhle už to má strávený a je to lepší…
Tichu,
nejsem nachlazená,nic mě není.Jen se cítím jako kdybych měla chřipku.Bolej mě hrozně prsa,ale nemám na nich žádné zatvrdliny nebo podobně.Byla jsem u obvodačky,udělala vyšetření plic a krku,prá řádí zápaly plic a anginy.Všechno bylo o.k.Dala mě na 5 dní ATB Zinnat,je prý vhodný pro kojící.Malá to trochu ucítí v mléce,ale ´jinak by to měla snášet dobře.Když do 5-ti dnů neustoupí teploty,v ponělí musím na gyndu do porodnice.Dr.se bojí aby mě tam něco nenechali.Říkám si jak je to možné,vždyť tu revizi dělali 2-krát
,tak to přece není možné!!!Jsem jak když mě praští pohrabáčem.Ještě říkala že by to mohla být mikroinfekce třeba z těch prasklých bradavek nebo dělohy…
Judit,
vyfotím avložím.Stálo mě 600,–Kč z MMB zn.Hauck
Judit,
malou krmím tak po 2,5-3 h,ale někdy je i po 2 h.Podle potřeby.Vyfotila jsem ji tak jak jsem ji teď uložila.Přišly jsme z vycházky a ještě spala…tak je v rukavicích a nabalená… ![]()
Terkaaa píše:
ahoj, holky prosim vás, vy co jste měly císaře…taky jste necítily/necítíte místa kolem jizvy někde??a mstama to bolí??a ještě jedna věc, z ničeho nic se mi udělala vyrážka-vypadá to jako alergie, na rukou krku, dekoltu a docela to svědí..nevíte něktrá co by to mohlo být??
kolem jizvy už ok, ovšem boule mám pořád a je to trošku citlivé. masíruju a cvičím
te.ss držím palce, ať jsi brzy ok.
kojíme cca 2,5-3h. někdy častěji, ne dříve než za 1,5hodiny.
jinak jsem ráda, že Dominik je moc hodnej a spinká docela hodně. kor v noci, budí se opravdu po třech hodinách. jen se modlím aby to vydrželo
Ahojky, tak u nás dnes skoro celý den řev, hodně prdí, tak ho to asi tlačí. Des jak pořád řval, tak jsem ho kojila i po hodíně, někdy i dřív a hodně zvracel. Sice pil jen tak 10minut, ale asi byl i přejezený. teď je venku, tak se aspon prospí. Jinak je přes den hodný, jen spí a jí. Jen si začíná u usínání vynucovat mít něco v puse, nejlíp prso. Bere i dudlík, ale ten mu musím dávat několikrát, protože ho ještě pořádně neudrží. Májí vaši drobci dudlík???
A jak to čtu, tak to mi malý v noci spí celkem dobře. Vera usnul asi v půl osmé a probudil se až jednu, pak ve tři a pak v půl šesté. jedno to probuzeí bývá, že se i dost probere a to trvá i hodinu, někdy i dýl, než usne. Navíc v noci při každém kojení musím přebalovat, protože tam má vždy „uplclé“.
Chtěla jsem ještě něco, ale vypadlo mi to, tak až si vzpomenu.
my dudlík moc nedudláme, ale snad začnem. mě to přišlo super, když Robikovi rostly zuby. se zklidnil.
jinak v noci, když Domís kouká, tak ho strčím k nám do postele a zabere rychleji. lepší ale je, když je vzhůru ještě mezi osmou a dvanáctou večerní, pak spí celou noc, kromě kojení
jenny: Nosím Markýtku v kapse s křížem venku, je to vertikální úvaz. Mně kolébky nešly, pořád mi zavazela její spodní ruka
A tohle jí dělá dobře i na bříško, protože má bříško na mém a roztažené nožky.
Terkaa: Četla jsem takovéto rady: Na noc udělejte miminku nějaký rituál (my koupeme), ve dne na mimčo hodně mluvte a hrajte si s ním. V noci naopak moc nesviťte, dělejte jen nutné úkony a moc nemluvte.
Na malou to zatím platí, po večerním koupání spí někdy i 4 hodiny. A v noci ji opravdu jen vezmu a nakojím, případně rychle přebalím a zas šup do postýlky.
Já to tak nějak dělala od začátku a vychází to. Ovšem jak „přeučit“, to nevím ![]()
Judit: Já kojím jako tichule, když malá chce, dostane
Většinou co 2,5-3 hodiny, ale někdy i po hodině.
Tess: To jsou zvuky a ksichtíky u kadění a prdění, co?
Držím palce, ať se teplota brzy srovná, děláš mi starosti ![]()
alla: Taky nezvládám být s malou někde na čas, a to mám jen jedno dítě ![]()
Dnes jsme byli na návštěvě u mě v práci, krásně jsem si pokecala a všichni byli z malé vedle (pochopitelně
) Jen doufám, že nikde nic nechytila, ale všichni vypadali zdraví, tak snad ne.
být na čas s jedním dítětem se poddá. zhoršuje se to ovšem až začne samo chodit, mluvit a tak. no a teď ani nevím, chystám se dycky už od rána a zatím jsme vše stihli. ale jak to bude dál, no uvidíme.
jo dělám to stejně jako chuanitka, v noci nakojím, přebalím, zabalím a spíme dál
ad dudlík-Tomík už ho poslední dobou mco nechce…ze začátku ho musel mít pořáda ted ho má minimálně
ad kojení-my jíme jen jednou za noc..nadlábne se klem desáté a pak vstáváme jen jednou, tak kolem třetí a pak v 7..taky jen přebalím,nakrmím a jdem zas spát