Poradna duly
Jana Čurdová
tichu: Malá normálně v noci spí. Ale dnes jí ty prdíky začaly v noci, od tří do půl paté jsem kojila a uspávala. Pak mě nechala spát až do sedmi ![]()
Pořád přemýšlím, co jsem poslední dva dny jedla, z čeho by to mohla mít tak dramatické a nic mě nenapadá.
A co Danielka? Trpí na prdíky? A spí v noci?
Chuanit, já jsem zjistila, že to často ani není z mého jídla. Někdy prdím a malá nic a jindy je to naopak. Kojení bobci na ty prdíky holt trpí více.
U nás to celkem jde, malá v noci spí, ale někdy se budí jen dvakrát, jindy co dvě hodiny. Na prdíky nám celkem zabral Baby calm, ale jak ho nedávám, zase je to ve starých kolejích. Taky mě čeká halda prádla a pořád jaksi není čas, nebo chuť. ![]()
LUC,já bych šla bývala taky v pátek,jenže jedeme na víkend pryč-ke tchýni
zas na celý víkend..to bude utrpení
.. takže jdu až za týden,dřív volno nebylo
a tady je náš pirát
No, dala jsem se do shánění odsávačky, aby se mi dělalo víc mléka, ale mám pocit, že ho mám dost. A na porodní váze už jsme dávno, dokonce máme 100g nahoru. On ten náš doktor má rád tlusté děti. A já ho hrozně nesnáším. Ale jako odborník je skvělý.
Chuanitko, tak to nezávidím, nás zatím /ťuk ťuk ťuk/ prdíky netrápí. Malý je hodný, v podstatě, no uvidíme, jak se to vyvine. Snad to nebude jak u první dcerky a nebude nám doktor nutit dokrmování.
tichul super foto
chuanit - já myslím, že od jídla se to odvíjí tak 1%, protože já u Robika nejedla nic nadýmavého a prdíky měl děsně. u Domči zatím dobrý, tak uvidíme co dál.
Robik přibíral zari jen 70gr za týden a nenechala jsem se od dr. zviklat a příkrm nedala. nebrečel hlady, tak co. a byl drobný po nás.
Chuanitka
V jaké pozici ji máš v šátku? Já jsem zatím vázala dvakrát(mám elastický MaM earth) a vždycky si říkám, jestli ji tam mám správně, jestli není moc zmáčknutá…dělám kolébku v kříži s kapsou venku
Ahojky!
Jsem dnes poprvé s miminkem sama doma - Hanička je u babičky- a normálně mi chybí ten podvečerní frmol. Byl tu najednou takovej klid
i honzík byl nějakej nesvůj (asi mu chyběla ječící ségra)
taky jsme byli po týdnu opět v poradně na převážení a vytvořili jsme nový rekord - Malej otesánek za 7 dní přibral 600g, takže už váží 4210g ![]()
ahoj, holky prosim vás, vy co jste měly císaře…taky jste necítily/necítíte místa kolem jizvy někde??a mstama to bolí??a ještě jedna věc, z ničeho nic se mi udělala vyrážka-vypadá to jako alergie, na rukou krku, dekoltu a docela to svědí..nevíte něktrá co by to mohlo být??
DOBRÉ RANKO,
RYCHLE JSEM DOČETLA CO JSTE NAPSALY.PRDÍKY NÁS JEDNOU TRÁPÍ HODNĚ,JINÝ DEN VŮBEC…A TO SE SNAŽÍM SE V JÍDLE VYVAROVAT VŠECH TĚCH NADÝMAVÝCH VĚCÍ.PIJU HODNĚ FENIKLOVÝ ČAJ.MALÁ V NOCI DNESKA SPALA PĚKNĚ,BUDILA SE CO 3 HODINY NA KOJENÍ.ALE JAK PÍŠE CHUANITMALÁ SE TAKÉ NĚKDY KROOUTÍ A VĚTŠINOU V NOCI OKOLO 5-6 H KADÍ
,TAKŽE U TOHO VYDÁVÁ STRAŠNÉ ZVUKY…VČERA PŘIŠLO LEHÁTKO,HNED TAM MALÁ ZAPLULA A TÍM PÁDEM SKONČILO TAHÁNÍ V RUCE.ODP V NĚM I USLA V LEŽÍCÍ POLOZE SAMOZŘEJMĚ…VEČER SE MĚ VRÁTILY TEPLOTY A NAD RÁNEM UŽ 38 C.NEVÍM SI RADY,NEJRADĚJI BYCH NĚKAM ZAVOLALA,ALE NEVÍM KAM.
Terko, taky to cítím. Je to takové mrtvé a cítím takové zvláštní mravenčení, když se toho dotknu. A nejspíš u to břicho nikdy nebude jako dřív. Moje mamka je po císaři 20 let a říkala, že to tak cítí pořád… ![]()
Tak jsem v rychlosti dočetla,ale jenom letmo.Dneska jdeme k doktorce,tak uvidím,jestly malá něco přibrala.Minulej týden nepřibírala.Tak uvidíme dneska.Včera jsme zase plakaly(asi prdíky).Dneska dopoledne v poho.Ale ju to většinou trápí odpoledne.Doufám,že zase nebude dělat koncert v čekárně
.
Te.ss ty jsi nemocná?Vyfoť lehátko,at se podívám.Taky chci nějaký pořídit.
Holky,po jakých asi přestávkách kojíte?
můžu vás poprosit o radu?já jsem miminama téměř nedotčena:-)..Mě Honzík přes den krásně spí, jen jí a spí, ale v noci má pak dvě hodiny hrozně akční..nedá se to nějak přehodit na ten den??:-)..asi jsem naivní:-)
Simi, snad to s tchýní půjde. Vem si s sebou knížku a sluchátka.
![]()
Tess, snad ti v břichu nic nenechali. Divné, že se ty teploty tak vrací. Jsi nachlazená, nebo tak něco? Každopádně myslím, že by těměl vidět jak gynekolog, tak obvoďák. A měli by tě s malou vzít hned, aspoň my to tak děláme.
Kitty jo jo, taky mám co se kojení týče svou hlavu a myslím, že ty přírůstky jsou dost individuální, když to jde směrem nahoru a prcek neřve hlady.
Září, tak v tom případě bych to neřešila vůbec, holt si pan doktor musí zvyknout, že né všichni přiberou kilo měsíčně.
Myslím, že v tvém případě je to úplně v poho. Malá se dostala na porodní váhu po více jak 14ti dnech a taky jsme ok. ![]()
Baru, tam máš smetanu, ne? ![]()
Teri, myslím, že nedá. Možná zkus večer, než jde spát ho trochu zabavit, ať ti neusne hned a trochu se unaví, ale myslím, že to spíš neklapne. ![]()
Judit, my asi co dvě hodiny, v noci většinou co tři, někdy i čtyři, ale někdy je malá u prsa pořád. Moc to neřeším, když chce, tak jí dám. ![]()