Poradna duly
Jana Čurdová
@Kača222 Mám femibion, ale tet my holky radili, že je i levnější výrobek a to samé složení.
@Nana 33 @Lucianaa099 Jde mi hlavně o to štěpení kyseliny listové…nevíte, jak jako žena zjistí, že ji neumí naštěpit…prý 50% žen to nedokáže a pak je lepší brát př. ten femibion, kde už je listovka naštěpená. Beru jen listovku a jedna známá se mě dnes ptala, jestli jí umim štěpit?! NO jsem nevěděla, že musim něco štěpit
asi melu hlouposti co??
![]()
@Kača222 to bys musela na geneticky testy, jinak to asi zjistit nejde
Ale jestli by to uhradila pojistova, to nevim…
Ten fembion a ostatni leky s tim metafolatem (nastepenou=pouzitelnou formou) jsou asi jistejsi. Ja teda beru obyc. listovku a vitaminy pro tehotne z DM
Jinak hlouposti rozhodne nemeles, spis me trochu zarazi otazka zname (proc bys mela vedet jestli to umis? kdo si tohle jen tak bezduvodne zjistuje?
)
@Kača222 To nevim ani ja mě řekl, že naštěpená se lépe vstrebavá
A beru ho půl roku + zdravější jídelníček a zlepšili se hodnoty sami z 5,369 na 3,7 a něco je pravda neco jsem si načetla o hypofunkci co není dobré jíst jako třeba soju a zelí a kedlubny a kapustu v menším množství to neuškodí, ale nepřehánět to s tim a endokrinoložka mě pochválila protože jsem ještě nikdy na to léky nebrala a podařilo se my to vše srovnat tak ani nenasadi jen prý bude hlidat
A říkala at ho beru dál ten femibion tak dám na její radu.
A ty jestli se léčíš tak se jí na to zeptej jestli je pro tebe lepší naštěpený jód. Stejně jako těhu by si jako první mela jit tam a na gyndu. ![]()
@Axlaranda @Nana 33 Díky holky za odpovědi. Ten femibion si teda koupím a na vše se ještě u doktora zeptám…
![]()
Tak mám zatím radost. Začátek 3.mesice a mám jen 1,5kg nahoře
a to se nijak extra nehlidam. Třeba budu mít kliku a nenaberu zase 27kg ![]()
@MyDestinka To ti moc přeju…já nabrala minule 28kg… takže ti naprosto rozumim…a taky se tentokrát držím 5+2 a zatim žádný váhový přírůstek…ale je pravda, že tentokrát mi bývá ráno špatně..
@Kača222 jj taky mi bylo tentokrát skoro dva měsíce zle. Je pravda, že už mi je týden fajn a začínám mít hlad.
Ale snažím se být večer hlavně na zelenině a ovoci. Uvidíme. ![]()
@MyDestinka to mas fajn ja v 1 trim. zhubla 6 kil, ted jsem 16 tt a uz nabiram, ale chybí mi jeste 3 kila do moji původní váhy
takze se tesim az priberu tak 10 kil a budu pekna kulička
@MyDestinka @Kača222 ja jsem dnes 6+0 a zatim +1kg, minule jsem nabrala 14 kg, ale pul roku pred otehotnenim jsem nabrala 12 kg, takze v podstate 26
minule jsem nechala 12 v porodnici, ale ten zbytek jsem pak shazovala rok (a stejne mi 4 zustaly
) Bohuzel se hrozne cpu, takze se obavam, ze to bude tentokrat horsi, jestli se nezacnu ovladat ![]()
@Axlaranda já se 27kg celkem zbavila za dva roky, ale zůstalo mi 5kg nahoře a ty se mě držely. Je pravda že jsem se s prvním těhotenstvím moc nehýbala, což tentokrát s mým triletakem nehrozí. Tak snad…
V prvním těhotenství jsem stála na váze do cca 20tt a nakonec jsem přibrala 14-15kg.
Ted jsem 8+1 a mám 1,5kg dole a to nevolnosti začínají pořádně až ted ![]()
@Margery 14kg je paráda
pro mě bylo 27 šok. Pze jsem nikdy neměla ani deko navíc ![]()
Obávám se děvčata, že to stejně neovlivníme. Genetika udělá svoje. A držet v těhu dietu asi není nejlepší nápad..
tže držím nám všem palce ať se vejdem pod 20kg
![]()