Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, chtěla jsem se vás zeptat. Letěli jsme minulý týden do Itálie, v letadle jsem zapomněla takovou menší kabelku s os. věcmi. Nevíte prosím, co dělat, nemáte některá zkušenosti? Volala jsem na letiště na infolinku, na ztráty a nálezy, na leteckou společnost (ta za to bohužel nezodpovídá) pravděpodobně to tam mají, ale pro vyzvednutí se mám dostavit na terminál. V Itálii už bohužel nejsme… Při odletu nám nebyl nikdo schopen pomoct, poradit… Za jakoukoliv radu budu ráda.
Děkuju.
na fb jsou skupinky Češi žijící v Itálii - nevím přesně, jak se jmenují,
zkus pohledat
Našla jsem na internetu, že pokud něco ztratíš na palubě letadla, tak se obrátit na leteckou společnost. Odkaz https://www.i60.cz/…tyto-situace. Zřejmě urgovat tu danou leteckou společnost. Když už nemáš možnost se na letiště vrátit a věci si vyzvednout. Přečetla sis dobře všechny podmínky letecké společnosti? Možná se jim to nechce řešit
Ale zkušenost nemám
@alejandra Bohužel letecká společnost mi zaslala přesný odstavec toho, že za „zapomenuté věci v letadle“ nezodpovídá
a odkázali mě dále na letiště. Každopádně děkuji.
@Naty1498 píše:
@alejandra Bohužel letecká společnost mi zaslala přesný odstavec toho, že za „zapomenuté věci v letadle“ nezodpovídáa odkázali mě dále na letiště. Každopádně děkuji.
Jako jasne, oni za to nezodpovidaji, ale většinou mají lost and found linku. O kterou společnost jde?
@Naty1498 píše:
@Anezka1990 Wizzair.
Chjo, nizkonakladovka. No nic, to vážně musíš zavolat na Lost and Found na letišti (tam kde jsi zjistila, ze to nemas, tedy Řím nebo Česko), nachystej si číslo letu, datum, čas, nejlépe i číslo sedacky, kde jsi seděla, přesný popis a obrn se trpělivosti, oni se ti tam podívají. Ale pokud jim to letušky nedonesly, tak bohužel.
Hodně štěstí.
@Anezka1990 píše:
Chjo, nizkonakladovka. No nic, to vážně musíš zavolat na Lost and Found na letišti (tam kde jsi zjistila, ze to nemas, tedy Řím nebo Česko), nachystej si číslo letu, datum, čas, nejlépe i číslo sedacky, kde jsi seděla, přesný popis a obrn se trpělivosti, oni se ti tam podívají. Ale pokud jim to letušky nedonesly, tak bohužel.
Hodně štěstí.
Já jsem to pochopila tak, že oni to zřejmě našli, ale je to schované na letišti v Římě. A zakladatelka je už v ČR.
@lucad77 píše:
Já jsem to pochopila tak, že oni to zřejmě našli, ale je to schované na letišti v Římě. A zakladatelka je už v ČR.
Nojo, mas pravdu, nečtu poradne. S tím jsem se nesetkala, ze by to nechteli poslat na náklady cestujícího (když kufry přece posílají, ale tam je to jejich chyba, pravda).
No, tak možná s letištěm zkusit domluvit kurýrní službu, tady fakt neposlouzim.
V Římě je Čechů dost, stačí se obrátit na nějakou facebookovou skupinu nebo např. internetové stránky Češi a Slováci v Itálii… trošku zagooglit a nebude problém najít někoho, kdo za nějakou odměnu se tam při své cestě zastaví, vyzvedne a při nejbližší příležitosti doručí do Čech.
Ahoj, holky, chtěla jsem se vás zeptat. Letěli jsme minulý týden do Itálie, v letadle jsem zapomněla takovou menší kabelku s os. věcmi. Nevíte prosím, co dělat, nemáte některá zkušenosti? Volala jsem na letiště na infolinku, na ztráty a nálezy, na leteckou společnost (ta za to bohužel nezodpovídá) pravděpodobně to tam mají, ale pro vyzvednutí se mám dostavit na terminál. V Itálii už bohužel nejsme… Při odletu nám nebyl nikdo schopen pomoct, poradit… Za jakoukoliv radu budu ráda.
Děkuju.