Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
anca ma rok a cca dva mesice a nestovice nam uz pomalu konci … taky si rikam cim driv tim lip … ted asi jeste zardenky a jeste neco ze???
máš velkou pravděpodobnost, že jste to lapili. ale neplaš, není to tragédie
klárka si je prodělala v necelých 4 letech a Viktor v 6 měsících. viki měl podstatně lepší průběh než Klárka. ta měla 3 dny vysoké horečky, skoro nespala a nejedla, protože to měla i v puse. Viktor měl třetinu pupínků, horečku jeden den a za chvilku byl fit. kromě tanno hermal, doporučuji kapky Fenistil nebo Zodac - jsou na zklidnění, aby dítě ty neštovice nesvědily. pro děti mi je předepsala doktorka. neboj, určitě to zvládnete v pohodě!
holky fakt diky uz jsem upco klidna jestli je to lepsi jak je malis jeste drobek tak snad to bude v pohode ups at uz je to za nama fakt pitoma inkubacka at uz vim jestli jo
Ahoj všem, dneska jsem vyhukana. Byla jsem s manželem u dr, ma asi zánět průdušek a já začínám kašlat. V čekárně byli jen dva důchodci a ti nekapenkovali, tak jsem šla dovnitř i s malou. Sestra nás viděla asi 3 x a po deseti minutách vylezla, že t před chvíli byly nestovice, že mi nedoporučuje tam s malou být. Co myslíte, jaká jsou rizika? Dcera ma 15 měsíců a já jsem v 21.týdnu a nestovice jsem měla před 13ti lety.
@MarieOVMUC pro tebe žádná.. Pro malou možná jo, ale zas bych to tak nehrotila.. Neštovice jsou nejinfekčnější než vyrazí a navíc ani nedošlo k přímému kontaktu..
@MarieOVMUC maximálně je budete mít za sebou
pro ustvrzení infekce bych doporučovala návštěvu u nás, máme tady jeden infekční kousek ![]()
@MarieOVMUC Já jsem s dcerkou byla u sousedky a jejích dětí na návštěvě a druhý den mi oznámila, že holky mají asi neštovice. Pak jsem byla u neteří a za pár dní měly taky neštovice, takže v obou případech jsme vychytaly infekční období a dcera nechytla nic, ani já. Takže toho bych se fakt nebála.
Navíc moje dcera dostala neštovice předloni a já se o ní starala, nechytla jsem je ![]()
@MarieOVMUC tobě nic nehrozí. můj syn je prodělal když mu bylo 13 měsíců a já byla 6tt. oba jsme to zvládli ve zdraví. dcerka by se nakazit mohla ![]()
Np, jenže já zkouskove a 20.5. Ma mít malá poslední ocko prevenar.
@MarieOVMUC očkování bych odložila. zasahuje to potencionálně do inkubační doby.
@MarieOVMUC očkování určitě ne.. Inkubační doba se obecně udává 14 dní, ale může být klidně až o týden možná víc delší..
Nj, právě. V pondělí to zavolám doktorce. Doufám, že to nechytne a bude je mít až v komunikativnim věku.
@MarieOVMUC hele syn to má za sebou a musím říct, že to byla fakt pohoda. sice jsem neplánovala aby je chytil tak brzy, ale nakazit jsem ho chtěla. předběhl mě ![]()
No jo když já jsem ve skupině s holčinou z deníčku o neštovicích a tak jsem od cíleného nakažení upustila..
Doufám, že to proběhne v rozumném věku - co se týče škrábání a spolupráce..
@paola white no, malá když není ve své kůži, rostou zuby třeba ( nemocná ještě nebyla) tak se chce jen nosit nebo kňučí a křičí, takže by to byl masakr.