Rizikové těhotenství

435
3.6.05 09:46

??Rizikové těhotenství??

Dobré ránko!! :lol:

jak jsem se jiz zminovala cekam dvojcatka :D 7. tyden. Gynekolog se zminoval ze by bylo nejlepsi co nejdriv jit na rizikove tehotenstvi. Me to zatim pripada zbytecne…nic mi neni..nezvracim spatne mi taky neni akorat jsem trochu vic unavena. Navic pracuju jako asistentka ve statnim sektoru, takze mam praci vice mene v pohode a berou na me docela ohled. Videla bych to ze bych sla na rizikove tehotenstvi az tak v srpnu. Zajimalo by me jestli s tim mate nekdo zkusenosti a muzete mi please poradit :oops: Dík moc Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.6.05 09:54

Ahoj Martino, taky pracuju ve státní správě, mám pohodovou práci v kanceláři. Vzhledem k tomu, že dojíždím denně 80 km tam a zpět, mě gynekolog už od třetího měsíce „nutil“ jít na nemocenskou, s tím že dojíždění dítěti neprospívá. Bylo mi dobře, chodila jsem nakonec do práce až do porodu a bylo to v pohodě. Jednak mám slušný příjem a jednak bych se doma akorát nudila. Takže já jsem pro pokud to jde, chodit do práce.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
50
3.6.05 09:56

Ahoj, radsej daj na svoho lekara.
Ja som zacala v 8.tt slabo krvacat, Dr. mi nakazal lezat doma na rizikovom, nepocuvla som, lebo som sa citila dobre a krvacanie po liekoch ustalo. Ale asi len na 2 dni a potom sa to so mnou tiahlo az do 13.tt a boli to riadne stresy..
Teraz som v 18.tt, citim sa super, ale uz nechcem riskovat. Aby som vsak nestracala na PN-ke, dohodla som sa so zamestnavatelom na praci z domu - nastastie mi vysiel v ustrety.
Drzim palce! Rysulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
3.6.05 11:59

Ahoj Martino,
nejdřív obrovskou gratulaci k dvojčatům…a pak k riziku..riziko existuje pořád..nemůžem ti tu poradit zůstaň doma, nebo pracuj..pokud jsi po zdravotní stránce fit a máš práci kde je pohoda a vyjdou ti vstříc tak proč zůstávat doma? budeš doma ležet?vyhýbat se rizikům? těžko, když se cítíš dobře...... možná ti tohle pomůže…já se cítila v těhotenství (taky dvojčata) naprosto v pohodě, žádné zvracení jen jak píšeš i ty únava..chodila jsem do práce (docela honička) až do téměř do mateřské (práce končila cca měsíc před mateřskou)…užívala si těhotenství jak jsem mohla..výlety,procházky, cvičení… když jsem se cítila unaveně zpomalila jsem, nebo když mě varovala dr., že bych zrovna v těchto týdnech měla vy:,–(it, prostě jsem poslouchala své tělo..měla jsem štěstí, že jsem opravdu neměla žádné problémy teda jen jako každá těhulka..jo kdyby bylo něco co by mohlo být vážnějším rizikem tak bych ležela doma a ani bych se nehla ;-) asi bych to na tvém místě ještě z dr. probrala jestli je opravdu nutné odejít z práce a uvidíš. hodně štěstí a zdraví a třeba někdy přijď pokecat do dvojčatového deníčku nebo v neděli na chat kolem 21.00 rády tě přivítáme ;-)

Zdenik a Martinka a Janička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
3.6.05 12:46

Ahoj Marťo :P
Já osobně bych asi dala na radu lékaře.Myslím,že ví,proč ti to říká.Každé těhotenství může dopadnout dobře,ale taky nemusí.To platí i u dvojčátek.Asi bych byla klidnější a kdyby se nedejbože něco stalo a těhotenství nedopadlo dobře,neměla bych si co vyčítat,udělala jsem přece maximum.To je ale jen můj názor a nepřeju ti nic zlého!
Naopak,přejem tobě i tvým dvojčátkům hóóóódně zdravíčka a štěstí.
A ať se rozhodneš jakkoli,tak ať vám to všechno dobře dopadne.
To ti přeje Ketty+Honzík(za 3dny 1.rok) :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
3.6.05 13:32

Ahoj Martino,

já osobně si myslím, že pokud Ty sama se cítíš dobře, nic Ti není (nešpiníš, nic Tě nebolí), pracuj, samozřejmě se nepřepínej. Dvojčátka jsou určitou zátěží pro maminku a tak, pokud se objeví jen nějaký náznak potíží, tak bych šla na PN. To je zase můj názor (nemusíš mě poslouchat :lol: ).

Přeju Ti moc moc pohodové těhotenství jako moje (vůbec nic mi nebylo :wink: ) a především zdravá miminka!

Smokie a Kubík a Tobík (ne dvojčata :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
3.6.05 14:29

Asi nejsem úplně ukázněná těhulka............. Můj Dr. se taky domníval, že by bylo lepší býti doma, tak jsem mu řekla, že se cítím velice dobře, mám klidné sedavé zaměstnání, nemusím složitě a dlouho dojíždět..... a zeptala jsem se zda mám nějaký nález, kvůli kterému by bylo dobré být doma. Řekl, že je vše v normálu…domluvili jsme se, že budu chodit do práce a až nebudu zvládat tak si přijdu pro nemocenskou. Musím zaklepat (abych to nezakřikla) zatím vypadá, že je vše v pořádku ....... na nemocenskou půjdu příští týden (Dr. řekl, že už bych opravdu měla být doma…přeci jen jsou ty horka a bříško mi taky vyrostlo…)
Dnes jsem dokončila 29 týden a čekám taky dvojčátka…
Určitě hodně odpočívej, nic nezvedej a dálej na sebe pozor…přeji pohodové těhu......

kala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
3.6.05 19:38

Ahoj Marťo!

Taky čekám dvojčátka, právě začínáme 11.týden. Do práce zatím chodím, mám sice spíš stojaté zaměstnání, ale ostatní mi moc pomáhají, nechávají mě víc odpočívat, víc sedět a dělat jinou práci.
Doktor říkal, že pokud se budu cítit v pohodě a on nenajde žádné problémy, tak ať si klidně pracuju,dokud mě to bude bavit.
Chtěla bych to vydržet tak do konce prázdnin, ale uvidíme.

Takže podle mého názoru, pokud se nebudeš moc přetěžovat, a hlavně jestli tě to tam baví a nemáš moc velký stresy, tak klidně do práce choď. A když už pak budeš mít náladu odpočívat, tak si nechej napsat PN a je to. Zkrátka řiď se svými pocity. :P

Přeju ti, aby všechno probíhalo v pohodě a narodili se vám dva nádherní mimísci!

Lennys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
3.6.05 20:22

Rizikové těhotenství

Ahoj Martino,

já jsem začala v 8 tt špinit, byla jsem v nemocnici (protože předtím jsem měla potrat), pak jsem chtěla do práce, ale dr. mě odmítla pustit. Nicméně když doběhl 13 tt, dohodly jsme se, že půjdu do práce a uvidí se. No - a nakonec jsem v práci zůstala až do konce 34 tt, neměla jsem absolutně žádné potíže a těhotenství si opravdu užila. Teď mám jednoměsíční holčičku. Takže moje rada: Možná bych byla radši doma do konce 1. trimestru (jak víš, je nejrizikovější), a dál by se vidělo - myslím, že tělo si řekne samo.

Pohodové těhotenství přeje

Světlana + Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.6.05 20:46

Já mám taky dvojčátka a doktorka mi říkala, že se při nich automaticky dává na rizikové. Mě je sice zjistili až v 19 týdnu, ale protože jsem předtím pracovala v kasinu, tak jsem šla hned po zjištění těhotenství na rizikové a byla jsem moc ráda. Určitě bych si užívala to volno (co bych za to dnes občas dala) a i kdybych měla jinou práci, tak bych nepracovala. Navštěvovala jsem kamarádky. Ale chápu, že občas závisí i na penězích, já měla naštěstí tu nejvyšší nemocenskou, takže to bylo celkem v pohodě. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.6.05 11:43

Ahojda, ja sem sice teprve ve 3.tt.,ale sem uz na rizikovym. Pracuji totiz jako detska sestra ve Vrchlabske nemocnici,kde se slouzi 2-3smenny provoz,ktery je bezodpocinku v pracovní dobe. A navic sem v unoru prodelala operaci aby ten nas nynejsi drobecek mohl vubec vzniknout. Ze zacatku sem se sice kroutila,ze jit nechci,ale bohuzel nic mi nezbylo a pro miminko bych udelala vse,zvlaste pokud je vymodlene jako to nase(2 roky pokusu). Jelikoz bydlim u budouciho manzela a jeho rodicu tak mam strach vic z budouciho tchana(75let brucoun,se svou hlavou) nez z nevolnosti,ktere me sice provazeji kazdy den pravidelne po pulnoci,tudiz me budi. Ale pres to vsechno strasne moc stastna. A proto Marti zvaz a ostatni tehulky take,jestli to delate pro sebe a penize nebo pro miminko,ktere se ve vas vyviji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.6.05 16:56

AHoj, zajímalo by mě, jak to funguje na rizikovém těhotenství. Musíte být pořád doma, kdyby přišla kontrola, jako když je klasická nemocenská a chodit ven jen o vycházkách nebo to funguje jinak? Docela by mě mrzelo zůstat doma nma rizikovém a pak nesmět na čerstvý vzduch kdykoliv budu mít chuť. Protože třeba zahradu nemám u domu, ale někde jinde. Díky

• Citovat
  • Upravit
830
5.6.05 18:10

Záleží na domluvě s lékařem, některý napíše vycházky na 2+2 hodiny, některý je napíše neomezeně, samozřejmě záleží na stavu maminky :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
6.6.05 07:50

Díky moooc:-)

Ahojík!!! Tak jak vidim tak nazory se ruzni… :wink: mozna by bylo pohodovejsi zustat doma vzhledem k tomu ze pres vikendy skoro porad spim..ale co zase doma v tom zbylem case???Pockam az to doktor vyslovene nakaze zustat doma…fakt mi nic neni a citim se v pohode…

akorat mi neni jasna jedna vec…byla jsem u dvou gynekologu a kazdy mi rekl ze jsem jinak tehotna..jednou jsem byla v 7. a podruhy uz v 9. tydnu…(ten samy tyden) jaktoze se tak lisi??? Pritom jsem jim rekla obema stejny termin od kdy jsem pravdepodobne tehotna :oops: … Fakt nevim. Díky moc Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.05 14:38

rizikove tehotenstvi

Ja pracovala pred materskou jako lekarka v nemocnici, takze v praci celkem frmol a nekdy paradni stresik, nocni sluzby nastesyi odpadly. Gynekolog, manzel a cele moje okoli na me tlacilo, at jdu do neschopnosti, vubec se mi nechtelo, predstava sesti mesicu cekani doma mi prisla nemozna, nakonec jsem ale byla z prace tak unavena a v celkovy nepohode, ze jsem v 16. tydnu nastoupila neschopnost, naramne jsem si odpocinula, zlepsila se nalada, tehotenstvi zatim probihalo bez potizi a ted kazdym dnem ocekavam narozeni miminka, na ktere uz se moc tesime. Myslim, ze zakladem zdraveho tehotenstvi je celkova pohoda matky, takze by kazda mela postupovat predevsim tak, jak to vyhovuje ji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky