Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky těhulky,já jsem na rizikovce kvůli vys.krevnímu tlaku a jsem ve 20 týdnu,už nyní beru 3 x denně Dopegyt a chci se zeptat ostatních,které jsou také doma kvůli riziku s tlakem,jestli máte nějaký tip na snížení.Já osobně jsem v pohodě a nechápu,proč to pořád leze nahoru,nyní 140/95,potřebuji co nejvíce snížit,máte něco na to ?
Jinak vše ostatní dopadlo dobře,krevní test na AFP a HCG i amniocentéza,a už víme,že to bude kluk,na kterého se moc těšíme…
Ahojky Melsi, já mám dosti opačný problém můj tlak se nachází na 95/53 takže taky riziko a hlavně není čím zvýšit, alkohol ani kafe není ideální. Jen já jsem měla nízký tlak už předtím. Jen vím od rodičů že na snížení tlaku je dobrý česnek a nemusíš ho samotný ale i v jídlech jinak se drž už máš půlku za sebou.
Achesa a Ferdík 21tt
Ahojky Achessi,o česneku vím a snažím se ho jíst tak,že si na chleba paštiku a a rozlisuju česnek na to,pak se to lépe jí,zatím se mi proto drží na 140/90,což je hraniční,možná mi fakt pomáhá a to beru 3 x denně lék,jinak máš pravdu,že i ten nízký je těžké zvyšovat.....jedině mě napadlo
ty se začni dívat na zprávy a pořádně se naštvi,až se ti z toho zvedne tlak nebo začneš běhat na zvýšení a já budu nosit kolem krku česnekový věnec a občas si hryznu na snížení
![]()
No půlku mám za sebou a mám jít ležet od srpna do porodu,tak doufám,že to pomůže a ten můj klučina i já přežijeme a jestli je po mě,tak je bojovník ![]()
Nevím,jak jsi daleko ty,ale předpokládám taky za polovinou těhotenství,tak ti přeji,aby to dopadlo dobře! papa
nebyla jsem přihlášená,takže ten anonymní pisálek,jsem byla já - pro Achesu ![]()
Vim, ze je to tezky. Ja sama resim obdobny problem. Jsme po IVF, takze rizikove tehotenstvi. Za 14 dnu mi konci 1. trimestr, byla jsem doma vlastne od poceti az do ted, ale uz jsem to nemohla doma vydrzet. Takze jsem se vratila do prace. Zadne problemy nemam a snad to tak zustane. Ale nebudu riskovat, kdyz mi nebude dobre, zustanu okamzite doma a zcelabez vycitek svedomi. Kdyby nam vysla dvojcata (snad priste) uz bych se do prace nevratila. Nikdy bych si neodpustila kdybych vymenila ten maly zazrak za praci!!! V jedny chytry knizce jsem cetla, ze pokud jsi bez obtizi a jsi OK muzes i s dvojcaty chodit do prace (pokud to neni po IVF). Chce to samozrejme byt vic opatrna, zadne prepinani a stres a pocitej s tim ze by jsi mela odejit drive z prace nez 6-8 tydnu pred porodem, ale to Ti urcite doktor rekne a tam bych s nim uz nediskutovala. Spravne rozhodnuti a pohodove tehotenstvi preje Jarka 10+1