Rizikové těhotenství a dvanáctky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2153
13.8.12 13:13

Pokud půjdeš na rizikové ve zkušební lhůtě a tím pádem bude patrně ze stzrany zaměstnavatele pracovní poměr ukončen, nevejdeš se do ochranné lhůty a tím pádem nebudeš mít nárok na mateřskou a volit délku RP budeš moct pouze v případě, že podmínky získání mateřské splňuje partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 19:54

Ahoj mám problém a nevím kam napsat tak to zkusím sem…za rok 2012 mám odpracovano 127 dní, poté sem v práci skončila a šla studovat…tenhle rok sem začala pracovat pod agenturou datum nástupu2.6.2013 smlouvana dobu určitou na 12 měsíců zkusebka 1 měsíc…jenže sem zaměstnavateli oznamila že jsem těhotná po té co jsem zjistila že u nás budou propouštět…řekli že ěhotenství je nezajímá ze mám podepsat dohodu tu jsem odmitla podepsat bylo mi tedy vyhrozovano že mi zablokuji vstup do práce a dostanu acka aby mě mohli vyhodit z toho důvodů sem si preventivně dala nemocenskou aby na mě nemohli:-( a teď ten problém chtěla jsem normálně do prosince chodit do práce ale díky zaměstnavateli nemůžu a tudíž přijdu o ppm:-( na kterou bych při odpracovani ještě tak 3 měsíců nárok měla…co mám dělat? Podle me zaměstnavatel jedna protiprávně a v těhotenství me prostě propustit nemůže když srm těhotná jak mám postupovat dále? :(

• Citovat
  • Upravit
10048
8.8.13 20:24

No pokud Tě nevyhodil v tom prvním měsíci zkušebky, tak ok, ale jinak opravdu nemůže. Pokud jsi na neschopence a budeš na ní až do porodu, nebo do doby než budeš mít nárok na mateřskou, tak by jsi ji normálně měla pobírat.
Rozhodně si zajdi na pracák a sociálku a situaci ti objasní. Se zaměstnavatelem nic řešit nemusíš, prostě jsi na nemocenské a tu ti vyplácí sociálka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.8.13 20:25

Pokud ti pořád běží smlouva, teda neukončili s tebou pracovní poměr ve zkušební době, tak na ppm nárok mít budeš, že si nepodepsala dohodu je jen dobře, jejich problém, že jste se nedomluvili, pokud si pracovat chtěla a mohla, měli vyjít trochu vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.13 21:21

Ne ve zkusebce to nebylo bylo to až tanhle týden…všichni mi říkají že je dobře že sem to nepodepsala no, jen me zaráží jejich přístup a chování :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.13 21:21

Ne ve zkusebce to nebylo bylo to až tanhle týden…všichni mi říkají že je dobře že sem to nepodepsala no, jen me zaráží jejich přístup a chování :(

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
8.8.13 21:36

A co tě konkrétně zaráží?

• Citovat
  • Upravit
10048
8.8.13 21:37

Normalne se na ne vykasli zanes jim tam neschpenku obejdi si pracak a socialku…nemuzou na tebe..chovani je hnus taky mam podobnou zkusenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.13 08:34

Zaráží me to že těhotnou vyhodit nemůžou a ja kvůli ním musím být 6 měsíců doma, vycházky 6 hodin denně i když mi nic není…a ještě o půlku min peněz než kdybych v té práci normálně byla…takhle si nemůžou oni ale já ne…

• Citovat
  • Upravit
10048
9.8.13 08:44

No ale pokud by tě uschopnila Dr. tak ty se normálně můžeš vrátit do práce…akorát nevím jestli by pro tebe byl dobrej takovej psychickej teror z jejich strany, kterej by asi nastal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.13 08:52

No me řekli že pokud mě uschopni že mi v práci zablokuji vstupy a dají mi tři áčka a tím pádem ten důvod mít budou aby mě vyhodili…

• Citovat
  • Upravit
10048
9.8.13 08:57

Tohle všechno můžeš ohládit na pracáku a podat podmět k ispektoriátu práce, ale ikdyby jsi se po tom vše do práce dostala, pracovat v takových podmínkách není uplně nejlepší, celej ten stres kolem..
Asi bude nejlepší zůstat na neschopence, buď až do porodu nebo prostě do doby než bude lhůta pro získání mateřské. Ber to tak že pořád lepší nemocenská než nic, ale od zaměstnavatele je to hnus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.13 09:05

Ja vím ale me to prostě štve v práci mě to fakt bavilo a kolektiv tam byl taky super a teď prostě jen sedět doma:-(

• Citovat
  • Upravit
10048
9.8.13 09:16

Rozumím…hele tak zkus fakt zavolat nebo zajít na pracák a poradit se…Mě jednou takto opravdu pomohli…
A pak možná zajít za zaměstnavatelem s fakty co a jak..Ale fakt si neumím představit v té situaci do té práce chodit…Rozhodně je blbost že by tě nepustili do práce nebo dali nějaký áčka- mimoto pořád by jsi pak mohla na nemocenskou v ochrané lhůtě a o peníze by jsi nepřišla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.14 08:21

Holky, chci se zeptat, jsem docela v prekérní situaci. Nastoupila jsem 24.4. do nové práce, do továrny, kde se občas nevyhnu tahání nějakých beden, dělám tam noční + je to fabrika, kde se vyrábí a lepí plasty, tudíž to tam smrdí jak spáleným plastem, tak těmi lepidly. Včera jsem zjistila, že jsem těhotná (podle mojeho odhadu budu tak 4.-5.tt). Smlouvu mám na DU do 23.10.2014 se zkušební lhůtou na tři měsíce, takže mi zbývá poslední měsíc zkušebky. Může mi dát zaměstnavatel výpověď, když jsem ve zkušebce a jsem těhotná? Vím, že by mě měl správně přeřadit na práci, kterou těhotné dělat můžou, ale tam se tomu opravdu člověk nevyhne nikde, krom kanceláří, kam se jistě nedostanu. A četla jsem, že pokud zaměstnavatel nemůže přeřadit těhotnou na jinou práci, tak jí platí celý plat a mamina je doma, aniž by byla na neschopence? Může mi to někdo trochu objasnit, jak to je? Našla jsem buď hodně staré diskuze nebo jsem našla pokaždé něco jiného :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat