Robert, Bernard nebo Richard?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
28.11.22 10:49

Bernard nebo Richard. Obě jsou to velmi krásná jména a dá se s nimi podle libosti pracovat, zvlášť v angličtině, s Bernardem dokonce víc než v češtině, nebála bych se toho, pokud se vám jméno zkrátka líbí a k příjmení ladí, které předpokládám, že je cizí, když manžel je cizinec, tak si to můžete dovolit bez ohledu na rodinu. To už musíte ustát, pokud se jim jméno rozhodnete sdělit, jinak radši neprozrazovat.
Bernard - Bernie, Bery, Berny, Nardy, Nardo, Berne, Ernie
Richard - častěji dávané, kamarádka má taky malého Ríšu, oslovení Ríša je roztomilé, to nevadí; Rišánek, Ríšan. No a v Anglii se budete moct pěkně vyřádit - Archie, Ricchie, Rich, Rix, Rixie, Rick, Ricky, Risty (irská verze), Riko.
Ten Robert je také pěkné jméno, ale ten -bert na konci mi přijde hezčí u jiných verzí - Herbert, Hubert, Norbert. Navíc Robert je často Bob, Bobby, Rob, pro mě neladící, nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
28.11.22 10:55
@Anonymní píše:
Jo a je to jen po druhý, jen tak mimochodem :mrgreen:

Ano a ja jen psala, abys to nezakladala po 3., protoze ses v prispevku nad tim, co jsem psala predtim, zase proklikla asi 2 krat a to jmeno si tam mela. Kazdopadne je uplne jedno, ze to davas jako anonym, kdyz lajkujes vsechny prispevky, tak jestli fakt chces bejt anonym, tak ty srdicka nedavej. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.22 11:00
@Yulduz píše:
Bernard nebo Richard. Obě jsou to velmi krásná jména a dá se s nimi podle libosti pracovat, zvlášť v angličtině, s Bernardem dokonce víc než v češtině, nebála bych se toho, pokud se vám jméno zkrátka líbí a k příjmení ladí, které předpokládám, že je cizí, když manžel je cizinec, tak si to můžete dovolit bez ohledu na rodinu. To už musíte ustát, pokud se jim jméno rozhodnete sdělit, jinak radši neprozrazovat.
Bernard - Bernie, Bery, Berny, Nardy, Nardo, Berne, Ernie
Richard - častěji dávané, kamarádka má taky malého Ríšu, oslovení Ríša je roztomilé, to nevadí; Rišánek, Ríšan. No a v Anglii se budete moct pěkně vyřádit - Archie, Ricchie, Rich, Rix, Rixie, Rick, Ricky, Risty (irská verze), Riko.
Ten Robert je také pěkné jméno, ale ten -bert na konci mi přijde hezčí u jiných verzí - Herbert, Hubert, Norbert. Navíc Robert je často Bob, Bobby, Rob, pro mě neladící, nedala bych.

Mně se spíš líbí ten Bernard, manžel chce zas spíše toho Richarda :D Kdybychom nakonec přeci jen zvolili toho Roberta, já bych mu asi říkala Robe a manžel určitě Bobe, takže to by až takový problém pro nás nebyl :mrgreen: Ale není to jednoduchý, no, s dcerou jsme to měli hotový za dva dny :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.22 11:03
@DandátkoP píše:
Ano a ja jen psala, abys to nezakladala po 3., protoze ses v prispevku nad tim, co jsem psala predtim, zase proklikla asi 2 krat a to jmeno si tam mela. Kazdopadne je uplne jedno, ze to davas jako anonym, kdyz lajkujes vsechny prispevky, tak jestli fakt chces bejt anonym, tak ty srdicka nedavej. :mavam:

Tak asi nejsem tak zkušená na emiminu, ale už to asi prdím hele :mrgreen: Jsem ráda, když se mi k tomu vyjádří ostatní, takže radši, ať vědí, kdo jsem se srdíčkem než anonym bez srdíčka ;) Já třeba osobně vůbec nekontroluju, kdo co lajkuje, takže třeba nejsem jediná ;)

• Citovat
  • Upravit
3076
28.11.22 11:45

Bernard, Richard… co Svijany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
28.11.22 12:18

Ríša je suprr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.22 12:36
@Anonymní píše:
Krásné pondělí,
vybíráme jméno pro chlapečka a tyto tři máme v užším výběru. Které byste vybrali a klidně i proč? :D
Manžel je Brit a příjmení bude mít anglické, takže chceme, ať se v obou jazycích píše stejně a je v obou zemích běžně užívané.

Mně by se líbilo Angus nebo Oskar. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.11.22 12:38

Roberta bych nedala. Ač i nepřijde ošklivý, tak prostě by měl časem jasnou přezdívku. Bernard i přijde zvláštní. Víc se mi líbí Bert, než Bern.Asi bych volila mezi Albertem(místo Bernarda) a Richardem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
28.11.22 13:04

Tak Roberta v českém prostředí může dát někdo pouze jako pomstu dítěti. Dodnes mám v živé paměti spolužáka Roberta z gymplu. Hádejte, jak mu všichni říkali. A to oslovení si vychutnávali. Byl to fakt chudák. Nikdy nevíš, jestli se do Čech nevrátíš. Dejte Bernarda. Ani v UK už se moc nevidí, ale když se vás někdo zeptá na to, zda jste fandové Jistě, pane ministře/premiére, tak alespoň poznáte, že se setkáváte s inteligentní osobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
28.11.22 13:18

Richard se mi libi, toho jsem chtela, ale odradila me numerologie. Jinak Robert se mi vlastne taky libi, ale nedala bych kvuli robertkovi. Bernarda zase chtel manzel, ale mne to k miminku nesedelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.22 13:23
@Suelinda píše:
Bernard, Richard… co Svijany?
:think:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.22 13:25
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mně by se líbilo Angus nebo Oskar. :srdce:

Oskara jsme také měli v širším výběru, ale tam je ten problém, že se píše v každém jazyce jinak. A nakonec jsme se vlastně i shodli, že se nám víc líbí, když jméno začíná souhláskou :)

• Citovat
  • Upravit
884
28.11.22 13:25

Richard. Kdyby nebyl náš soused Richard, tak bych ho synovi taky dala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.22 13:27
@Ankyy píše:
Richard. Kdyby nebyl náš soused Richard, tak bych ho synovi taky dala. :lol:

Jojo, to jsme taky řešili :lol: Bohužel nemáme ve výběru až tak unikátní jména, takže si za každým z těchto jmen umíme někoho představit, nemluvě o Robertkovi :lol: Takže vždycky je to asi něco za něco. Pak si to stejně člověk spojí hlavně se svým dítětem.

• Citovat
  • Upravit
23966
28.11.22 13:27

Bernard

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat