Jiná volba jmen u dalších dětí

1214
8.11.22 22:12

Jiná volba jmen u dalších dětí

Ahoj vsichni! V porodnici se uvadi dve jmena - divci a chlapecke. Domu potom clovek odchazi s ditetem jednoho toho jmena, jmeno pro druhe pohlavi zustane nepouzite. Pouzili jste pro dalsi deti to nevyuzite jmeno, nebo jste si vybrali jine? Proc? My jsme u prvniho ditete meli divci a chlapeckou variantu tehoz jmena, takze uz jsme to jmeno potom pouzit nechteli. Kdybych mela treti dite, tak uz bych take volila jinak. I ze sveho okoli vim, ze za ty 2 roky vetsinou vsichni zmenili nazor. Kamaradka mi rekla, ze se toho jmena asi uz „prejedli“, uz se jim okoukalo. Jak to bylo u vas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35950
8.11.22 22:18

Nikdy jsme dvě jména nauvadeli. Když jsme věděli že čekáme holku tak sme jí vymysleli jméno, to stejný u kluka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.11.22 22:20

Taky jsem změnila. U prvního jsem podlehla hormonům a napsala jméno po tatínkovi, ale pak mi došlo, že vlastně nechci doma dva chlapy téhož jména a že se mi vlastně vůbec nelíbí zdrobnělila a vyloženě z ní mám osypky. Nepoužila jsem ale ani jiný, máme dvě holky.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
8.11.22 22:21

U prvniho ditete jsem take mela divci a chlapeckou variantu tehoz jmena, tudiz u dalsiho ditete jsem volila jmena jina, protoze pohlavi deti byla ruzna - mam kluka i holku a nechtela jsem, at se jmenuji stejne.
A zustavam fascinovana, co vse lide resi :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.22 22:22

Zvolená jména bych dala jako kompromis v případě, že by se nenašlo lepší. Hodně lidí volí po druhé úplně jiná jména.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.22 22:24
@JancaS84 píše:
Nikdy jsme dvě jména nauvadeli. Když jsme věděli že čekáme holku tak sme jí vymysleli jméno, to stejný u kluka

Po nás chtěli pro obě pohlaví :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Billi
8.11.22 22:25

Změnili jsme. Máme dva kluky a u obou bylo jiné dívčí jméno. Pokud by někdy bylo třetí dítě, tak bychom opět psali jiné dívčí jméno.
U nás to bylo tím, že naše preferované jméno se začalo objevovat často v blízkém okolí.

• Citovat
  • Upravit
11565
8.11.22 22:28

@p.Zv. Brácha nemá jméno, které zbylo „po mně“. Můj muž naopak má jméno, které rodiče chtěli, a dostal ho na „druhý pokus“. Tam to ale bylo po kamarádovi, tak to má asi jinou hodnotu.

Já holčičí jméno chtěla to jedno, co máme, vždycky, od mládí, takže bych ho asi nechala „do druhého kola“ (jméno mojí mámy).

Klučičí jsme s mužem před porodem vybrali horko těžko – Adama, který se nám líbil před otěhotněním, jsem zavrhla, prostě najednou to nebylo ono. Čili na klučičím jméně nijak nevisíme, a asi bysme hledali jiné, nositelé toho námi vybraného jména se v posledních letech šíleně množí :(

Řekla bych, že je to různé, a nic není špatně. Hlavní je, aby se shodli rodiče, a nikdo jiný do toho nemá co mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
8.11.22 22:33

Je pravda, že to chlapecké jsme tam napsali spíš tak pro jistotu, věděli jsme, že to bude holka a u toho klučičího jsme ani nebyli tak skálopevně přesvědčení, že je to „to ono“. A taky si říkám, že se možná moc nehodí k příjmení. :think:
Takže jestli bude v budoucnu ještě kluk, tak to možná ještě znovu pořádně probereme, jestli bychom opravdu chtěli to jméno, co jsme měli vybrané u dcery, kdyby byla kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
8.11.22 22:36
@Stará známá píše: …
A zustavam fascinovana, co vse lide resi :)

Mně to náhodou přijde jako zajímavé, milé a poměrně originální téma pro diskusi, navíc na mateřském webu - to se sem hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
8.11.22 22:36

Trikrat jsem psala pro obe pohlavi a bylo to 6 ruznych jmen. Nikdy jsme nevedeli, co to bude, vzdycky se narodilo pohlavi, pro ktere jsme meli pripravene originalnejsi mene pouzivane jmeno. Asi chtely byt deti unikaty, prijmeni mame tuctove. Vzdy jedno ze jmen vymyslel chlap a jedno ja. Az napotreti vyslo to chlapovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
8.11.22 22:37
@klamonožka píše:
Mně to náhodou přijde jako zajímavé, milé a poměrně originální téma pro diskusi, navíc na mateřském webu - to se sem hodí.

V pohode…me by nenapadlo nad tim premyslet.

• Citovat
  • Upravit
4219
8.11.22 22:40

Měla jsem napsaná obě jména. První se narodila dcera, chlapecké jméno zůstalo nevyužité, ale bylo to jméno, které jsem moc chtěla, takže druhé dítě byl syn a dostal toto jméno. Podruhé ale bylo složitější to jméno na manželovi vyškemrat (chtěl, aby se syn jmenoval po něm). Povolil, ale zvolil jméno pro holku. Kdybych si nebyla 100% jistá, že je to kluk, tak mu na to nekývnu. Takže pokud bychom měli třetí dítě a nebyla bych si jistá pohlavím, určitě bych stejné dívčí nedávala, ale byl by to boj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
8.11.22 22:41

My jsme do těch papírů v porodnici nevyplnili před porodem ani jedno jméno, nevěděli jsme. Až po porodu jsme nahlásili co jsme vybrali, ale nikam jsme to nedopisovali.
Nicméně teď když jsme u druhého vybírali jméno pro holku, tak jsme jako favorita měli úplně jiné jméno, než která jsme uvažovali při prvním těhotenství.
Stejně tak jsme u prvního měli dvě jména pro kluka, jedno jsme vybrali a teď, když už víme, že čekáme druhého kluka, tak nám to „zbývající“ jméno k miminku vůbec nejde a vybíráme z jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
8.11.22 22:45

U všech třech děti jsme nevěděli pohlaví.
První se narodil syn, dívčí jméno jsme pouzili podruhé a narodila se dcera. To jméno je mě. vysnene a chtěla jsem vždy, abych mela holčičku s tímto jménem. Třetí se narodil syn, já chtěla použít to jméno, co bylo psané u dcery, ale manželovi už se nelíbilo, tak jsme vybrali jiné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze