Jiná volba jmen u dalších dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
626
9.11.22 00:22
@Beckyttine5 píše:
Jaké je to jméno?

Hermínka 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
9.11.22 00:27

Syn má také jiné jméno než ta klucici, co jsme zvažovali před narozením dcery. Tehdy jsme se na klucicim moc neshodli a každý prosazoval svého favorita. Podruhé jsme došli ke kompromisu, se kterým jsme oba spokojeni. Svou roli ( i když ne zásadní) hralo i jméno starší dcery, aby se k sobe jména sourozenců hodila, ale nezněla podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14670
9.11.22 01:07

Nakonec jsem ho použila! :D :palec: První se narodila dcera, „zbylo“ nám tedy klučičí jméno, moje vysněné, které jsem ale do papírů vyplnila jen jako formalitu a věděla jsem, že manželovi se nelíbí, takže u druhorozeného syna jsme ho nepoužili. No a pak se vesmír zasmál a poslal mi neplánovaně ještě druhého chlapečka, abych si to své vysněné jméno mohla přeci jen napsat na první místo :D Ovšem proč manžel během těch šesti let změnil názor, to netuším… ale asi se ho zeptám, zajímavé téma k diskusi :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
9.11.22 01:35

Máme dvě holky a dvakrát jsme psali to samé klučičí jméno. Pokud by třetí dítě bylo kluk, toto jméno by s největší pravděpodobností dostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.11.22 04:59

Ja nikam nic nepsala, rodila jsem v zahranici a deti dostaly jmeno az tyden/dva po narozeni.
Ale…mam 2 kluky, pohlavi jsem vedela, ale mela jsem v zaloze i holcici alternativy a ty byly u kazdeho z nich jine, zato klucicich jsem mela vybranych jen par a druhy dostal jmeno, ktere jsme velice zvazovali jiz u prvniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.11.22 05:28

Do uzsiho výběru jména postoupila vybrala jsem ale taky jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17536
9.11.22 05:46

První byl kluk, ale tu holčičí verzi 2.dite (holka) nedostalo, to jsme naopak zas nevěděli vůbec jméno pro kluka a napsala jsem do papírů jen holku s tím, že kdyby to náhodou přecejen byl kluk, asi by byl po tatínkovi nebo bych musela improvizovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
9.11.22 05:54

@p.Zv., máme 5 dětí a každé z dětí má vlastně i to své jméno pro druhé pohlaví. I když vybírat jméno pro další a další děti je čím dál těžší, tak sáhnout po nevyužitých jménech (a že na výběr je), prostě nějak nešlo, patřilo té době i tomu předchozímu dítěti, nikdy jsme si předem nenechali prozradit pohlaví, zároveň jsme nikdy neměli na mysli jméno, které by se nám tak líbilo, že by se tak nutně naše dítě muselo jmenovat, naopak to bylo vždy tak, že se nám žádné jméno vůbec nelíbilo a my hledali, které by bylo nejpřijatelnější zrovna použít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
9.11.22 06:04

My 3× věděli pohlaví a 3× kluk, takže to holčičí recyklujeme stejné s vědomím, že se reálně nepoužije. Kdyby to měla být doopravdy holka, tak bych to možná přehodnotila, manžel tvrdí že by pořád chtěl to stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.11.22 06:12

Dívčí jméno se dalo dle plánu, pro kluka byla nakonec změna. Jsou od sebe necelých 6,5 roku. Druhý SC byl plánovaný, syn se narodil v den, kdy by měl svátek, pokud by dostal původní jméno. Docela sranda :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24414
9.11.22 06:38

Hezká diskuse. Pro nás aktuální. První syn je po manželovi. To bylo jasné hned od začátku. Pro holčičku jsem si napsala jméno, které jsem vždy chtěla. U druhého syna jsme věděli už před těhotenstvím jak chceme, aby se jmenoval. Pohlaví jsme věděli jistě, takže jsem pro holku napsala stejné jméno a moc jsem to neřešila. Ale už jsem přemýšlela, že bych dala jiné. Teď jsem čerstvě těhotná potřetí a nevím. Najednou se mi jména co se mi dříve líbila nelíbí. Nebo spíš mi nesedí k tomu prckovi v břiše. Věřím, že časem si prcek nějaké jméno vybere. Chtěla bych ho mít určitě před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.11.22 07:45
@p.Zv. píše:
Ahoj vsichni! V porodnici se uvadi dve jmena - divci a chlapecke. Domu potom clovek odchazi s ditetem jednoho toho jmena, jmeno pro druhe pohlavi zustane nepouzite. Pouzili jste pro dalsi deti to nevyuzite jmeno, nebo jste si vybrali jine? Proc? My jsme u prvniho ditete meli divci a chlapeckou variantu tehoz jmena, takze uz jsme to jmeno potom pouzit nechteli. Kdybych mela treti dite, tak uz bych take volila jinak. I ze sveho okoli vim, ze za ty 2 roky vetsinou vsichni zmenili nazor. Kamaradka mi rekla, ze se toho jmena asi uz „prejedli“, uz se jim okoukalo. Jak to bylo u vas?

Kdybych měla dceru, tak nejspíš použiju to jméno, co jsem uváděla při narození syna. Nějak mě nenapadá, kde je problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
9.11.22 08:17

První byl kluk. U holčičky jsme potom použili to jméno, které bylo napsané v papírech u nejstaršího. U třetího - kluka, jsme ale už jméno, které bylo u dcery v papírech nepoužili. Tak nějak jsme se shodli, že to bylo vymyšlené narychlo a nebyla by to úplně nejšťastnější volba.

Bylo to asi hlavně z důvodu, že pro prvního jsme vymýšleli jména celkem brzy a tak jsme si i tím dívčím byli jistí. U dcery jsme si počkali, a když jsme zjistili, že to bude holka, vymysleli jsme nějaké narychlo vesměs jen aby v těch papírech bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.11.22 08:23

1.dcera, 2.syn, to jsme klucici jméno nechali stejné, 3. Holka jsme vybrali jiné, protože tlaková patrola, nechtěla jsem jméno psa, nějak jsem tušila, že popularita TP jen tak nezmizí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.11.22 08:44
@anavi13 píše:
Hezká diskuse. Pro nás aktuální. První syn je po manželovi. To bylo jasné hned od začátku. Pro holčičku jsem si napsala jméno, které jsem vždy chtěla. U druhého syna jsme věděli už před těhotenstvím jak chceme, aby se jmenoval. Pohlaví jsme věděli jistě, takže jsem pro holku napsala stejné jméno a moc jsem to neřešila. Ale už jsem přemýšlela, že bych dala jiné. Teď jsem čerstvě těhotná potřetí a nevím. Najednou se mi jména co se mi dříve líbila nelíbí. Nebo spíš mi nesedí k tomu prckovi v břiše. Věřím, že časem si prcek nějaké jméno vybere. Chtěla bych ho mít určitě před porodem.

Nemusis ho mit ani na porod. Klidne vyber, at kdyz miminko uvidis.
To, ze „musi byt jmeno predem“ neni nic povinneho. Matrika proste pocka ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze