Robotický vysavač - poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
25.11.20 12:13
@unuděná píše:
@janickaIII to asi ne, u vetsiny musis vymenit nadobku prachovou za tu vodni, a taky steticky za hadrikove nastavce.
Zalezi, kolik mate doma veci no. Ja mam treba obyvak s kuchyni stejne rada uklizeny, takze tam ho muzu pustit kdykoli. Problem jedine v chodbe (ohlidat, ze tam nikdo nema na zemi boty s tkanickama) a samozrejme detsky pokoj a hracky. Tam ho poustim vecer, kdyz maji deti uklizeno a jsou ve vane.

Aha, díky. Takže to nemůžu nechat, že by to.za celý den co budeme pryč komplet uklidilo- vysalo a vstřelo :roll: tak nevím jestli má cenu to kupovat, jestli nebude lepší koupit nějaký výkonnější třeba parní nebo vodní vysavač :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
25.11.20 13:21
@Russet píše:
Hele, investuj do pořádného savého vysavače. Máme ho. Zajede i pod gauč. Ale jsou místa, kam se nedostane. Jestli nemáš barák jak blázen, tak nekupuj.

To je nesmysl, já mám Roombu a je to nejlepší investice mého života :-)

ale teď bych už šla do Xiaomi, umí i vytírat, je levnější a má skvělé hodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
25.11.20 13:39
@Jaab píše:
@klarca86 roomba máme a neměnila bych, nemáme sice tenhle typ, ale mám srovnání i xiaomi a to mi už nesmí do domu. Na rychle vysavani (u linky atd) mám tyčový vysavač ETA a s touhle kombinaci jsem úplně spokojena. Robota poustime denně, kromě neděle.

A v čem je to Xiaomi horší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
25.11.20 13:40
@Jaab píše:
@klarca86 roomba máme a neměnila bych, nemáme sice tenhle typ, ale mám srovnání i xiaomi a to mi už nesmí do domu. Na rychle vysavani (u linky atd) mám tyčový vysavač ETA a s touhle kombinaci jsem úplně spokojena. Robota poustime denně, kromě neděle.
A v čem je to Xiaomi horší?
@Russet píše:
Protože to mám dřív vyluxované ručně. A i v rozích a místech na lištách a tak. Než ho pustím, odklizím mu z cesty vše - synovo Lego, židle, věci na zemi, křeslo a la Ikea nepřejede, zasekává se na něm. Luxování trvá déle. Jako sedneš si na gauč a relaxuješ, ale leda tak v jiné místosti. To bzučení je docela rušivé.

Já ho pouštím když jdu ven. Takže je mi jedno, jak dlouho to luxuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
25.11.20 13:47
@janickaIII píše:
Aha, díky. Takže to nemůžu nechat, že by to.za celý den co budeme pryč komplet uklidilo- vysalo a vstřelo :roll: tak nevím jestli má cenu to kupovat, jestli nebude lepší koupit nějaký výkonnější třeba parní nebo vodní vysavač :nevim: :think:
;-) Rozhodně má cenu to kupovat. Je to asi stejné, jako bys přemýšlela, jestli koupit myčku když ji stejně musíš vyklízet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
25.11.20 14:39
@klarca86 píše:
@nactileta Tento vypadá dobře, jak to vysává koberce?

Koberce v podstatě nemáme, máme jen jeden menší a ten to vysaje celkem dobře. Psí chlupy to z něj vezme v pohodě, občas tam nechá můj dlouhý vlas sem tam někde.

Nejlepší na něm je to, že má zvlášť nadobku na vysavani a zvlášť na vytirani, takže do něj můžeme dát vodu, odejít a nechat ho vysat i vytrit bez nás. Pak mu akorát nadobku na vodu zase vyndáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
25.11.20 14:44
@Jaab píše:

Taky by mě zajímalo, proč Xiaomi ne. Já jsem s ním fakt spokojená a i z okolí vím jen o kladných zkušenostech. Jezdí systematicky, vezme i větší nečistoty, nebloudi.. V rodině máme ještě Roombu (nějakej starší typ, už nevím, jaký přesně) a ta mi třeba osobně přijde chaotická, občas někam zajede a nemůže se dostat pryč atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.11.20 14:45
@Limi123 píše: ;-) Rozhodně má cenu to kupovat. Je to asi stejné, jako bys přemýšlela, jestli koupit myčku když ji stejně musíš vyklízet.
:lol: tak přirovnání s myčkou jsem ještě neslyšela :lol: já se už naštvala na manžela, jak pořád drobi, tak jsem si na vánoce o jeden řekla, ale když to tu čtu tak nevím. Chtěla bych nějaký kolem 10tis, aby to bylo k něčemu, ale to, že nejde udělat, že to hned za sebou vysaje a pak vytře, že mezi tím potřebuje asistenci, mě teda štve. měla jsem představu, že ráno vše připravím a večer přijdu do vysateho a vytreneho bytu… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.11.20 14:48
@nactileta píše:
Koberce v podstatě nemáme, máme jen jeden menší a ten to vysaje celkem dobře. Psí chlupy to z něj vezme v pohodě, občas tam nechá můj dlouhý vlas sem tam někde.Nejlepší na něm je to, že má zvlášť nadobku na vysavani a zvlášť na vytirani, takže do něj můžeme dát vodu, odejít a nechat ho vysat i vytrit bez nás. Pak mu akorát nadobku na vodu zase vyndáme.

Tenhle váš typ tedy dokáže vysát a pak vytřít bez nutnosti ho jakkoliv obskakovat? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
25.11.20 15:04

@Limi123 @nactileta hlučnost mi přišla srovnatelná, xiaomi mel menší nádobu na prach a výrazně složitější čištění. Roomba má gumové kartáče, které jen občas opláchnu vodou. X. má klasické kartáče, které byly pořad plné chlupů (máme kočky) a vlasů (dcera i ja máme dost dlouhé vlasy). Nejvíc mě rozcililo, jak po mně aplikace po cca roce vyžadovala výměnu filtru a kartáčku a na rok starý model se daly objednat už jen na Aliexp.
Roomba máme dvě a ta jedna má cca osm let a bez problému stále vysává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
25.11.20 15:36
@janickaIII píše:
Tenhle váš typ tedy dokáže vysát a pak vytřít bez nutnosti ho jakkoliv obskakovat? Dík

Přesně tak. Má jednu nádobu na prach a jednu na vodu. Nalejeme mu vodu a pak už se o něj nestarame. Vysaje, vytre a pak akorat nadobku na vodu zase odendame a nádobu na prach mu necháme, maximálně ji vysypeme. Akorát když má nadobku na vodu, tak vždycky rovnou vydává a zároveň vytira, tak ho vždycky prvně nechám vysat na turbo režim a zároveň vytrit trochou vody a napodruhy ho pošlu s normálním režimem vysavani a s vytiranim víc vodou. Snad je to aspoň trochu srozumitelný, špatně se to vysvětluje. Všechno se dá nastavit v aplikaci, já mám zadané 2 časy, kdy chci, aby vysaval, ale můžeš ho pustit kdykoliv a odkudkoliv přes mobil a pokud v něm bude ta nádoba na vodu, tak ti rovnou vysaje i vytre a tebe k tomu nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.11.20 15:43
@nactileta píše:
Přesně tak. Má jednu nádobu na prach a jednu na vodu. Nalejeme mu vodu a pak už se o něj nestarame. Vysaje, vytre a pak akorat nadobku na vodu zase odendame a nádobu na prach mu necháme, maximálně ji vysypeme. Akorát když má nadobku na vodu, tak vždycky rovnou vydává a zároveň vytira, tak ho vždycky prvně nechám vysat na turbo režim a zároveň vytrit trochou vody a napodruhy ho pošlu s normálním režimem vysavani a s vytiranim víc vodou. Snad je to aspoň trochu srozumitelný, špatně se to vysvětluje. Všechno se dá nastavit v aplikaci, já mám zadané 2 časy, kdy chci, aby vysaval, ale můžeš ho pustit kdykoliv a odkudkoliv přes mobil a pokud v něm bude ta nádoba na vodu, tak ti rovnou vysaje i vytre a tebe k tomu nepotřebuje.

Aha, takže zároveň luxuje a hned s tím vytírá? Ale aby nejdřív vyluxoval a pak vstřel vyžaduje asistenci? :think: promiň že se ptám možná hloupě, ale nechci mít doma další zbytečný krám y která potřebuje asistenci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
25.11.20 21:05
@janickaIII píše:
Aha, takže zároveň luxuje a hned s tím vytírá? Ale aby nejdřív vyluxoval a pak vstřel vyžaduje asistenci? :think: promiň že se ptám možná hloupě, ale nechci mít doma další zbytečný krám y která potřebuje asistenci :lol:

Jojo, jakmile mu dáš vodní nádobu tak už rovnou vytira, takže pokud chceš, aby prvně vysal a pak výstřel, tak ho mu po vysati musíš dát vodu, aby pak jeste vytiral. Takže ano, v tom případě potřebuje asistenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.11.20 21:19
@nactileta píše:
Jojo, jakmile mu dáš vodní nádobu tak už rovnou vytira, takže pokud chceš, aby prvně vysal a pak výstřel, tak ho mu po vysati musíš dát vodu, aby pak jeste vytiral. Takže ano, v tom případě potřebuje asistenci.

Díky. A když tedy luxuje a vytírá zároveň, není nějak snížena kvalita obojího? Jak to vyluxuje a vytře? Dá se na to koukat? Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
26.11.20 22:20
@janickaIII píše:
Díky. A když tedy luxuje a vytírá zároveň, není nějak snížena kvalita obojího? Jak to vyluxuje a vytře? Dá se na to koukat? Díky moc :kytka:

Nene, nijak se nesníží ani kvalita luxovani, ani vytirani. Jen se rychleji vybije, ale to taky záleží na intenzitě, jakou máš navolenou.
Luxuje super, od vytirani si nemůžeš slibovat, že to bude vypadat jako bys to vzala ruco rejzakem, ale na setreni prachu a u nás třeba tapot od psa to bohatě stačí. Ale to taky záleží asi na tom, jak je kdo narocnej, mně to stačí, tobě to stačit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný