Roční dítě, kojení, strava, výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85544
30.12.16 11:27

Jinak ja si myslim, ze jsme na dceru obcas moc mirni a ted jsme byli na navsteve a dle nich jsme moc prisni a nenechame ji volne dychat, ve 2 letech :lol: mne zase jejich deti pripadnou nevychovane, holt ruzne nazory na vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
30.12.16 11:28

Taky 11 měsíčního kojím 5× denně, ale beru to spíš jako tekutinu, jinak jí podobně, jako tvé dítě. Maso má tedy denně. Z židličky neutíká, ale když jíst nechce, tak se taky kroutí. Chci napsat, že taky mě okolí, babičky říkají, že mám přestat kojit. Přitom o nic nejde, podle mě, brzy stejně postupně přestanu, ale hrotit to nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
30.12.16 12:38

U jídla by ji nestačilo dát něco do ruk („na hraní“) a posadit do židličky? V roce jsem malé dala pár poskládaných kostek dupla a ona si s tím „hrála“ a já krmila - není to super, ale taky jsem ji potřebovala trochu udržet v klidu. Postupně pomáhalo pojmenovávat, co jíme, vykládat a hračky už nepotřebovala. V židličce teda jí jen snídani, oběd, večeři - na svačiny sezení nevyžaduji.
Jinak kojení bych postupně omezovala, asi bych nedávala prso místo jídla - když nejedla, nabídni ji jídlo za hodinu, ale ne prso. V noci koj dle potřeby, taky jsem kojila, ale dítě chtělo pak co hodinu a v 15 měsících jsem to prostě utla ze dne na den. Malá to teda vzala dobře, bála jsem se toho podstatně víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.1.17 07:37

Vyměnit doktorku?

Možná nemáš možnost, to chápu, doktorů není moc, ale já bych uvažovala nad výměnou doktorky. Aby mi pediatrička říkala, že mám v roce přestat kojit, tak to bych asi vyletěla z kůže. Kojení se dnes doporučuje klidně do dvou let i déle. Já syna kojila do 28 měsíců a super. Dcera má 19 měsíců a stále kojíme. Dětem mlíčko chutná a mají blízko maminku.
A aby mi doktorka říkala, že na dítě nestačím? A to mám jako roční dítě seřezat za to, že chce objevovat svět?
Moje rada - nenech se znervozňovat hloupýma řečma. Je to hrozně těžký, zvlášť když to do tebe valí manžel, tchýně… Ale pusť jejich „dobré rady“ z hlavy a řiď se svým mateřským instinktem. Podle popisu myslím, že máš úplně normální dítě a reaguješ na něho jako úplně normální matka. Jen tak dál, fandím Ti! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí