Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@zichisek šiš naneštěstí jsme nikdy mokvající..udržujeme to na suché formě většinou červené..ruce-zápěstí, za krkem, pod koleny a na nártech..při zhoršení celá záda a pod krkem. Přeci ji nemůžu doma udělat sterilní prostředí(podle kožařky to má být to nejlepší) když nevím co jí to zhoršuje a stejně se všude jinde s prachem, zvířaty do kontaktu dostane.No po Vánocích jdeme k dr. dětské tak ji požádám o doporučení k jiné kožní nebo o doporučení na alergologii ![]()
Necetla jsem celou diskusi, ale pridam nasi zkusenost.
Malymu to rozjely jogurty v 10.mesici. Uplne jsme tedy vysadili mleko a mlecne vyrobky a zacal dostavat HA mleko. Na nejakou dobu jsme vysadili i lepek a davala jsem mu nejake preparaty od doktora Jonase na detox (Joalis). AE uplne vymizel…ted ji vse co my, jen to mliko stale jeste nemuze. AE ma lehce na tvarickach, ale planuju zas zaradit par preparatu od Jonase a snad to zmizi.
Jo a taly jsem nekde vycetla, ze je hodne drazdive cerstve ovoce, takze jsem taky to jednu dobu davala ivoce jen prevarene ve forme kase.
Hodne stesti…
@karlle právě naopak, uvědom si, že dítě ti roste, vyvíjí se, nemůže pořád jíst ty šlichtičky z batolecího věku. Je třeba jídelníček rozšiřovat, obohacovat, dítě kolem roku může všechno, co jíte vy, ale s omezením soli a bez glutamátů.
Takže rajskou, svíčkovou, špenát, čočku, koprovku, pečené kuře (s máslem a kmínem),prostě VŠECHNO. BYLINKY A KOŘENÍ JSOU VÍTANÁ DOCHUCOVADLA, TEDA KROM PEPŘE A PÁLIVÉ PAPRIKY, ŽE…
To není o tom, že se u babičky setkává se zvířaty, jde o tom, včem žije, spí, pohybuje se doma.
Nikdy dopředu nemůžeš vědět, z čeho má tvé dítě ae, ale máš možnost to ovlivnit.
Zkus si o tom najít něco víc- odborného, zkus sama hledat, to není výmysl.
Že vás neposlala na alergologii se nedivím, nás taky ne. Už si přesně napamatuju důvod, ale je to snad o tom, že v testech se dá stoprocentně prokázat alergie až kolem 3.roku dítěte.
@xangel87 jo to mlela taky, ale jak je teda možný, že známé kluka tam poslali na půl roce a zjistili že má al.na mlíko a má klid ![]()
@berry4 proto byla ta diskuze taky založena a ne aby mě tu někdo posuzoval zda mám v bytě psa a kočku…
@karlle
jasně, vyměn´kožařku, za nějakou, která ti půjde na ruku, odsouhlasí třeba celý zvěřinec, odešle kamkoli, kde za tebe vyřeší, na co tvé dítě vlastně reaguje to je přeci, co potřebuješ číst, ne? ![]()
Alergie na mléko se dělá z krve. To ti udělá každá pediatra, pokud má podezření, že alergie na mléko je.
Na alergologii v podstatě takto malé děti opravdu nechodí, protože se v podstatě ještě nedá zjistit nic konkretního, třeba ani alergie na ty citrusy apod, na to prostě musíš přijít jako máma sama.
@berry4 nevím o co ti jde a proč mě od začátku napadáš
Jestli si potřebuješ na někom léčit své komplexy tak prosím opusť tuto diskuzi.
Řeším tady jídelníček ročního dítěte s AE a ne AE(od toho mám dermatoložku a dětskou dr.
)
@karlle já tě nenapadám. Ono všechno se vším souvisí.
Ono jde vidět, že se moc o výživu batolete, ani o problematiku u AE moc nezajímáš, to je potom těžké něco psát, když je přispěvatel pro změnu napadán, že TOHLE zorvna nepotřebuješ.
Já tě nenapadla, přečti si prosím ještě jednou mé příspěvky, reaguji praktickou radou, noc víc.
Napsala jsem ti jasně, že na co dítě reaguje, to musí vysledovat matka sama, nevím, co na tom považuješ za útočného, ono je to opravdu o tomhle, ne, že naženeš dítě na alergoligii a budeš si myslet, že to vyřeší problém, nebo že zvířata jsou doma v pořádku.
Heledˇ oproti tobě s tím mám bohaté zkušenosti a přesto stále bádám po netu a zjištuji nové postupy, možnosti a sama se snažím svým dětem pomoct, jak jen to jde.
Včetně toho, že když zavelel doktor je třeba dát zvířata pryč, uzpůsobit životní podmínky, tak jsem to prostě udělala.
Děti jsou pro mne důležitější, než kočka, nebo pes ( cesta se dá vždy najít), důležité je pro mne i vědět sama, co jim vadí, či ne, podle toho uzpůsobuji právě jídelníček a skladbu, aby netrpěly a neměly akutní výsevy. Je důležitá spolupráce mezi rodičem a lékařem, on to prostě jen tak pouhým okem nepozná, co tvému dítěti vadí.
Ale jak je vidno, tohle evidentně nechceš číst, bytˇnejsem sama, kdo ti to tu naznačil. ![]()
@berry4
Píšeš tu co s mým dotazem nesouvisí(ale to neznamená, že to nevím),ale mě zajímá čistě ten jídelníček(několikrát jsem ti to psala) a útočíš na mě že se nezajímám, že mám psa, kočku a dítě s AE a já jsem pouze napsala, že nehodlám dělat dceři z bytu sterilní prostředí atd.(ale to neznamená, že na vše kašlu a žijem tu v hnoji)Několikrát denně luxuji(vysavač s hepafiltrem) každý den vytírám, kromě sedačky nemáme čalouněný nábytek, každý den stírám prach(sasanka), v pokoji má malá čističku vzduchu..to ti přijde jako nezájem?? AE máme od 4.m a hledám každý den a ty nemáš právo mě tu soudit jen proto, že si myslíš, že jsi spapala všechnu moudrost světa nebo že si myslíš, že se nezajímám, nehledám a nerespektuji tvé rady ![]()
@berry4
Omlouvám se přestřelila jsem, shodou okolností ses mi dostala do rány a vylila jsem si svou zlost na tobě ![]()
V pořádku, nic se neděje, počítač snese hodně, osobně by jsme se určitě pochopily jinak ![]()
@karlle naše dr. říkala, že bývá AE, který má dítě pořád jako projev nějaké alergie nebo může být kojenecký a batolecí, které s věkem postupně vymizí
Třeba dcera měla jako kojenec šílené projevy a postupně se to zlepšovalo a teď má dva roky a projev má už jen lehký, bez šílených mokvajících ložisek.
To samé já. Před těhotenstvím jsem měla lokty a skoro celé ruce a podkolení jamky nonstop rudé. Brala kortikoidy a teď skoro nic, jen když dělám s moukou - alergie na prach.