Roční dítě stále pláče u usínání

10685
6.7.13 20:47

Roční dítě stále pláče u usínání

Ahoj, poradíte mi prosím?
Mám roční dceru, od 8 měsíců aplikuji metodu uspávání Eswilla (píše se to tak?), usíná sama pouze za ní chodím. Ze začátku to fungovalo dobře, třeba 1× za 14 dní plakala ale jinak usínala bez problémů. Ted, poslední 3 týdny se to rapidně zhoršilo. Brečí (ŘVE) skoro každý večer a vydrží dost dlouho, nakonec usne. Někdy po 40 minutách, hodině, někdy i déle..Začala se budit i kolem půlnoci na mlíko i když od 8 měsíce v noci nekrmím. Vyžaduje ho řevem a dokud ho nedostane řve. Předevčírem to byla hodina a půl, je fakt vytrvalá.
Když se snažím pochovat a ududlíkovat, většinou při pokládání se probere a jak zjistí že tam nejsem, začne zase řvát.
Nevím co s tím, kdybych měla pocit, že jí vyřvaní pomůže, nechám jí, ale mám pocit, že to nikam nevede..zase na druhou starnu se bojím, že když jí budu uspávat na ruce, zvykne si a nebude chtít usínat jinak. :nevim:
Poradíte mi, co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
700
6.7.13 20:50

Moje dcera se budi na mliko jeste i ve dvou letech. Proste ji ho dam a mam klid.Kdyz si s ni lehnes tak to nepomuze? Ja bych ji ale vyrvat nenechala.Co poradit ale nevim.snad ma jen takve obdobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
6.7.13 20:52

Naše dcera usíná sama od narození. A taky mívala období, kdy se více budila. Vždycky to po chvíli vymizelo samo. Nepřišla jsem na to, čím to je :nevim: Nebudí se v noci žízní? Nestačila by jí třeba voda? Naše by teda neusla ani na ruce, ani když jsem si lehla k ní, takže jsem jen pořád chodila za ní a snažila se ty intervaly prodlužovat.

• Citovat
  • Upravit
1196
6.7.13 20:53

No my to máme už cca 3-4 dny taky tak(ale malé bude 10m), dopoledne usíná obstojně, ale večer hodinový řev (hopsá v postýlce, ječí, zpocená jak myš), i když je vidět jak děsně je unavená :nevim:. I v noci se budí hodně často, to ale naštěstí neřve, stačí čaj a za chvíli usne, ale o mě se pokouší mrákoty, protože nespím dýl jak 2hodiny v kuse. Já doufám, že je to jen nějaké období a zase to přejde, protože to je o nervy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
6.7.13 20:55

My teda máme 2 měsíce, uspávala jsem jí nošením na ruce i 2 hodiny, když mi došli nervy řekla, jsem si, že ji nechám uplakat, čím dřív se to naučí, tím líp…jenže nemám na to to srdce lehnu si s ní a za půl hodiny je tuhá…jsou to prostě naše děti, chtěly jsme je, takže pro jejich spokojenost přece všechno…takže ani já bych nenechávala uřvat

• Citovat
  • Upravit
Billi
6.7.13 20:58

Nedáváš ji spát přetaženou? Třeba se změnil spací režim? Nenaučila se něco nového? Nezačala chodit?
Syn hůř usíná, když je přetažený, nebo se naučí něco nového. Když začal běhat, tak se zase budil hlady a budí se občas pořád. Teď už mi teda nahlásí, že chce papat a musím dát, jinak řve a řve.
Uspávat bych zkusila tím, že bych si k ní lehla. Rozhodně ne na ruce, protože se to bude těžce odnaučovat.

• Citovat
  • Upravit
295

Přiznám se, že obdivuju, že to takhle zvládneš. Mě by to odrovnalo. Nikdy jsem tuto metodu nepraktikovala, vždycky u nás šlo o nějaké období, většinou 2 měsíce, kdy to bylo horší a pak zase v klidu. Řešila jsem to tak, že jsem si prostě dceru vzala k sobě, nebo jsem ji nechala u sebe na sedačce v obýváku a koukala na televizi, četla si, byla jen s náma, nijak extra jsme se jí nevěnovali večer a usnula, přenesli jsme ji, šli jsme spát všichni a byl klid. Vždycky to přešlo. Ale u nás teda pomohlo, spíš si dítě vzít k sobě, nerada byla sama. Po čase zase usínala sama v postýlce, nepotřebovala nás. Možná tohle slyšet jsi nechtěla, ale jde to i jinak než metoda výše zmiňovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10685

Nemám kam si k ní lehnout, spí ve svém pokojíku už od 6 měsíců, na postel si s námi nikdy nezvykla. Když jsem ještě kojila usla mi u prsa asi 2×, jinak je to pro ní spíše místo na kravení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10685
6.7.13 21:00

@lenaa5 a budila se ti vždy? mě totiž anička ne..naučila se, že se v noci nejí a vydrželo jí to 5 měsíců a pak se začala doba „snídaně“ pomalu posouvat z 5 na 4, na 3 a jsme na půlnoci..žízen nemá, vodu ani čaj nechce.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
6.7.13 21:01

J8 teda uřvat nenechávám, chodím za ní každou chvilinku, taky podle Estvila, ale prostě řve. Navíc dneska se teda přidalo i řvaní přes den. Takže mě napadá, jestli nám nezačíná separační úzkost :think:.
No uvidím jak to bude pokračovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.7.13 21:04

@matynka tak si k ní sedni, chytni za ruku a povídej pohádku. Nebo si tam jen dej židli a buď tam s ní.

• Citovat
  • Upravit
10685
6.7.13 21:06

@Billi přetaženou si nemyslím, spí dopoledne (většinou usne v pohodě, zřídka kdy mi tento spánek úplně sabotuje) hodinu až dvě a odpoledne cca 30 minut. Vstává kolem 6 a chodí spát v 19 - 19.30 když si začne mnout oči

@pepina12 určitě to jde jinak, to je jasný..když já když jí večer nedám do postele je ufnukaná a furt po mě lozí, ale můžu jí zkusit posunout večerní spaní. Já jí vychovávám dost v režimu - myslím tím časově, ale možná bych to měla trochu více přizbůsobit tomu jak vypadá že se jí chce nebo nechce spát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
@matynka píše:
Nemám kam si k ní lehnout, spí ve svém pokojíku už od 6 měsíců, na postel si s námi nikdy nezvykla. Když jsem ještě kojila usla mi u prsa asi 2×, jinak je to pro ní spíše místo na kravení :lol:

A nemůže jí být opravdu samotné v tom pokojíku smutno, může se bát, vždyť je to tak malé dítě. Já bych si k ní sedla, četla, povídala. Zažiješ to ještě mockrát do takových 3 let určitě, že bude mít různé krize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
@Billi píše:
@matynka tak si k ní sedni, chytni za ruku a povídej pohádku. Nebo si tam jen dej židli a buď tam s ní.
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
10685
6.7.13 21:09

Separační úzkost mě taky napadla, nebo jak píše @Billi ted má učící období - stojí, leze po trávě, furt něco objevuje a zkoumá..

jen nevím, jaké k tomu zaujmout postoj - nechat vyřvat, když to fungovalo nebo naopak už nenechávat, když to ted nefunguje a začít třeba povídat pohádky než usne nebo jen tam být s ní..pak se bojím aby se to ještě v noci nezhoršilo když nebude umět usínat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí