Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobré odpoledne milé maminky,
chtěla jsem se zeptat na nějaký vychytaný overálek na spaní pro roční dítko. Naše nechce spát ve spacím pytli, než usne a i v noci cestuje po postýlce lezením, takže jí brání v pohybu a řve. Přikrytá dekou zvládá být tak 5 minut, pak si jí nahrne pod sebe a spí na ní.
Momentálně se nám v noci zimou nebudí, ale ráno má studené ručky a chladnější je celkově celá, takže musíme pořídit něco zatepleného. Koukala jsem všude možně a nenašla jsem nějaký opravdu zateplený overálek.
Poraďte mi, v čem spali vaše děti v noci, když se odkopávali a nesnesli spaní pytel.
@maritimka pod overal jsem přidávala body s dlouhým rukávem, když byla jo zima, tak jsem třeba přidala ponožky, obě děti spávaly hodně dlouho odkopané a pytel nesnesly, mladší začíná peřinu akceptovat až teď, starší tak nějak podobně, okolo druhého roku.
Davala jsem bodyno s kratkym a normalni bavlneny spaci overal. Na spani bylo cca 20-21 stupnu.
Ve vlně. Longies a body/triko od manymonths, obojí vlněné. Nebo můžeš zkusit pohledat přímo vlněný overálek.
Levnější varianta bude flísový overal. Pod něj dát bavlněnou vrstvu a možná to bude až moc.
@maritimka zateplený overálek měli loni v Mothercare. Bavlněný a uvnitř vatelín/duté vlákno.
Jinak syn spal v body, punčochákách a na to overal, nebo měl fleecový overal, ale mám ekzematika, tak jsem mu pod to taky dávala body a punčocháče.
EDIT: V zimě máme na spaní 16-18°C.
My mame v zime na spani taky tech 16-18. Pod pyzamko body s dlouhym a pres jsem obcas natahla volne teplacky. Jinak nase mlade spi i v pytli, to je vyhoda.
Na prvni ditko jsem mela fleecovy overalek, ale kde koupit asi neporadim, ja ho mela z Primarku. Akorat pokud nemate doma fakt kosu, tak ten fleece nedoporucuju, kluk v tom byval celkem spocenej.
Naše je to samé. V roce jsem pro ni měla teplejší overal a pod to dávala ponožky a body.
No a nebo zatop, když je ráno studené. Skoro každé dítě se odkopává.
V lete spime jenom v bodicku nebo v pyzamkach s kratkym rukavem a krataskama. V zime bud overalky (ale ty nam uz zacinaji byt male a nove kupovat uz nebudu) a nebo dvojdilne pyzamo s dlouhym rukavem a kalhotama. taky jsme vecne odkopani. Ponozky nedavam, protoze mu vydrzi tak 5min
![]()
Jak prituhne a bude v noci kolem nuly tak mu dam pytel na spani. Mel ho uz loni a docela si na nej zvykl. Umi v nem i chodit
![]()
V zime miva na spani tak 17-18C.
@jenika1 píše:
No a nebo zatop, když je ráno studené. Skoro každé dítě se odkopává.
Já bych topila, ale - spíme s manželem ve stejné místnosti a manželovi po zatopení vyskáčou fleky, něco jako exzém. Proto se snatím topit co nejméně, abych neměla doma dalmatina…
Jinak díky za typy, mrknu na Mothercare a popř. pohledám nějaký ten opravdu teplý overálek. Zase se mi jí nechce dávat body a ještě overálek, ale když se nic nesežene, budu dávat dvojitou vrstvu. Díky za rady ![]()
Overal a max. ponozky navíc. Zimu jsem řešila, jen když jsmě měli 14 stupňů. Spát se má v chladu a ze studenych rukou a nohou se nenastydne.
Kluk spal jenom v overalu. Taky jsem ho ráno našla většinou odkopanyho. Ale nemocný nebyl, máme v ložnici kolem 18-19°.
Spávala a spí v bavlněném overalu. Ráno se budila a budí chladnější. Předpokládám, že kdyby jí byla zima, tak se v noci vzbudí a třeba brečí. Má tam 19-20st., v zimě chladněji.