Roční dítě - v čem spí v zimě?

7449
21.9.13 14:44

Roční dítě - v čem spí v zimě?

Dobré odpoledne milé maminky,
chtěla jsem se zeptat na nějaký vychytaný overálek na spaní pro roční dítko. Naše nechce spát ve spacím pytli, než usne a i v noci cestuje po postýlce lezením, takže jí brání v pohybu a řve. Přikrytá dekou zvládá být tak 5 minut, pak si jí nahrne pod sebe a spí na ní.
Momentálně se nám v noci zimou nebudí, ale ráno má studené ručky a chladnější je celkově celá, takže musíme pořídit něco zatepleného. Koukala jsem všude možně a nenašla jsem nějaký opravdu zateplený overálek.
Poraďte mi, v čem spali vaše děti v noci, když se odkopávali a nesnesli spaní pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10017
21.9.13 14:47

@maritimka pod overal jsem přidávala body s dlouhým rukávem, když byla jo zima, tak jsem třeba přidala ponožky, obě děti spávaly hodně dlouho odkopané a pytel nesnesly, mladší začíná peřinu akceptovat až teď, starší tak nějak podobně, okolo druhého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440

Davala jsem bodyno s kratkym a normalni bavlneny spaci overal. Na spani bylo cca 20-21 stupnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada

Ve vlně. Longies a body/triko od manymonths, obojí vlněné. Nebo můžeš zkusit pohledat přímo vlněný overálek.
Levnější varianta bude flísový overal. Pod něj dát bavlněnou vrstvu a možná to bude až moc.

• Citovat
  • Upravit
Billi
21.9.13 14:48

@maritimka zateplený overálek měli loni v Mothercare. Bavlněný a uvnitř vatelín/duté vlákno.
Jinak syn spal v body, punčochákách a na to overal, nebo měl fleecový overal, ale mám ekzematika, tak jsem mu pod to taky dávala body a punčocháče.
EDIT: V zimě máme na spaní 16-18°C.

• Citovat
  • Upravit
6263
21.9.13 15:13

My mame v zime na spani taky tech 16-18. Pod pyzamko body s dlouhym a pres jsem obcas natahla volne teplacky. Jinak nase mlade spi i v pytli, to je vyhoda.
Na prvni ditko jsem mela fleecovy overalek, ale kde koupit asi neporadim, ja ho mela z Primarku. Akorat pokud nemate doma fakt kosu, tak ten fleece nedoporucuju, kluk v tom byval celkem spocenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
21.9.13 15:26

Flanelový overal, pod to bodíčko :D Ponožky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
21.9.13 16:01

Overal bodycko ponozky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
21.9.13 16:05

Naše je to samé. V roce jsem pro ni měla teplejší overal a pod to dávala ponožky a body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
21.9.13 16:50

No a nebo zatop, když je ráno studené. Skoro každé dítě se odkopává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
21.9.13 18:10

V lete spime jenom v bodicku nebo v pyzamkach s kratkym rukavem a krataskama. V zime bud overalky (ale ty nam uz zacinaji byt male a nove kupovat uz nebudu) a nebo dvojdilne pyzamo s dlouhym rukavem a kalhotama. taky jsme vecne odkopani. Ponozky nedavam, protoze mu vydrzi tak 5min :mrgreen: :mrgreen:
Jak prituhne a bude v noci kolem nuly tak mu dam pytel na spani. Mel ho uz loni a docela si na nej zvykl. Umi v nem i chodit :mrgreen: :mrgreen:
V zime miva na spani tak 17-18C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
21.9.13 20:41
@jenika1 píše:
No a nebo zatop, když je ráno studené. Skoro každé dítě se odkopává.

Já bych topila, ale - spíme s manželem ve stejné místnosti a manželovi po zatopení vyskáčou fleky, něco jako exzém. Proto se snatím topit co nejméně, abych neměla doma dalmatina…

Jinak díky za typy, mrknu na Mothercare a popř. pohledám nějaký ten opravdu teplý overálek. Zase se mi jí nechce dávat body a ještě overálek, ale když se nic nesežene, budu dávat dvojitou vrstvu. Díky za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.9.13 08:19

Overal a max. ponozky navíc. Zimu jsem řešila, jen když jsmě měli 14 stupňů. Spát se má v chladu a ze studenych rukou a nohou se nenastydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.9.13 22:18

Kluk spal jenom v overalu. Taky jsem ho ráno našla většinou odkopanyho. Ale nemocný nebyl, máme v ložnici kolem 18-19°.

• Citovat
  • Upravit
13837
22.9.13 22:23

Spávala a spí v bavlněném overalu. Ráno se budila a budí chladnější. Předpokládám, že kdyby jí byla zima, tak se v noci vzbudí a třeba brečí. Má tam 19-20st., v zimě chladněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková