Rodičák a Kindergeld
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@NinaU. Takže u té 4,uvedu normálně ano, ne, ano a vyplním ty podrobnosti? A nebude to tedy problém? Vím že jsem určitě při žádosti o kindergeldy vyplňovala něco tady na pracáku, a že by mi to už tenkrát asi zamítli, ale asi mě zmátlo že jsem teď četla že ke Kindergeldům nemůžeš pobírat nic jinýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prosteluca94
Určitě jsem tam rodicak(tehdy asi ještě mateřskou) uváděla (zadal manžel jako pendler) a zamítnutí českých přídavku z pracaku jsme měli taky, bylo to loni na jaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prosteluca94 píše:
@Oli.Lyon Ano pobírám normálně rodičák, protože žiju na území ČR, a na ten mají nárok všichni (ještě před Německem jsem pracovala i tady). Na mateřskou jsem nárok neměla. No bohužel ptát se na úřadech je šílený protože se člověk nic nedozví.🙄 No mě do teď chodili kindergeld normálně i za červenec přišli, jen teď přišel ten dotazník a musím to vyplnit a nevím jak teda. Jestli tam mám uvést ten rodičák, protože nechci udělat někde chybu.
My žijeme taky normálně v ČR
nebyt vdana, rodicak beru tady. Jako celkově tech 300.000 plati vsem, ale v souctu. Jak říkám, ja v Nemecku nikdy nepracovala a narok v CR nemam, protože manzel dělá v Nemecku a mně s nástupem na materskou skoncila smlouva. Ten dotaznik bych bst tebou vzala nekam, kde se na to specializujou. Sice za prachy, ale vyridi to a mas jistotu. Jen moc nechápu, ze Kindergeld máš. To mas stale smlouvu v Nemecku? Radsi se fakt zeptej tech znalejsich ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oli.Lyon Pracovala jsem tam na smlouvu neurčito, otěhotněla a šla na rodičovskou, ta by mi měla končit v dubnu příštího roku.:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NinaU. Tak děkuju, zkusím se ještě někde optat jestli mi k tomu někdo něco řekne.🙋♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oli.Lyon
Já nevím, ale vyřídit Kindergeldy fakt není raketová věda, zvládli jsme si to vyřídit normálně sami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NinaU. píše:
@Oli.Lyon
Já nevím, ale vyřídit Kindergeldy fakt není raketová věda, zvládli jsme si to vyřídit normálně sami
Kindergeld možná jo, rodicak mi prisel složitější a hlavně, ja osobně nesnasim lejstra. Ja radši nekomu zaplatim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prosteluca94 Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak případ dopadl? Musela jste KG vracet nebo je to v pořádku, když máte smlouvu na neurčito??
Moc děkuji za odpověď, poslala jsem Vam i sz s podrobnějším vysvětlením ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Familienkasse
Dobrý den, nemáte někdo prosím vzor dotazníku ke zjištění nároku na dětské přídavky v Německu?, úplně se v tom nevyznám, předem moc děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit