Rodičák pro 4člennou rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85476
8.5.17 07:36

No je to smutne, navic, aby bylo kojeni kvalitni, ma se i matka stravovat kvalitne. Vetsina si mysli, ze sni denne par rohliku a diteti tim oreda jen to nejlepsi. Chudaci deti, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
8.5.17 08:14
@Svistice píše:
Jenže to už nespadá do výdajů za běžnou kosmetiku/drogerii, ale spíš už do těch výdajů za zdraví.
Stejně tak jako dítě může mít nějaké dietní omezení a tam pak ty peníze za jídlo bývají také někde jinde.

Jasně, tak když budeme slovíčkařit, tak to patří do léků :think: V principu obě víme, že z 5000kč a nebo nedej bože z 3800 to utáhnout nelze. Bude to bída spojená se strachem z každého nenadálého výdaje za cokoliv. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
8.5.17 08:20
@Amalthea píše:
No, tak syn měl jednu dobu taky atopak, navíc se mu stěhovala plíseň po těle a na radu kožního jsme myli a koupali v čisté vodě a jen promazavali vazelínou. Ale chápu, že to ne vždy stačí.

Tohle je ta lepší varianta…my ale vyzkoušeli všechno možné, vazelína jí nedělala dobře, dělaly se jí po tom krusty. Bojuje s vracejícím se ekzémem do teď, je jí 6 let. Za tu dobu už se museli dát několikrát kortikoidy, bohužel :( Loni dokonce léky pro dospělé, které ani magistra v lékárně nechtěla pro tak malé dítě vydat a musela volat primářce kožního, jestli to myslí vážně :( A tohle může potkat každého. Už jen to, že dětem nekupuju umělé věci, ale jen bavlnu něco stojí. Boty jen kožené v obuvi, to pak prachy jen lítají. Dcera musí mít kvalitní boty, měla komplikovaný úraz nohy, takže kvůli správnému držení těla, musí mít dobré boty.
Myslím, že zakladatelka už se neozve…dostala tu od nás čočku, aby koukala toho svýho super muže utnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.5.17 08:37

@LLenule111
Ten dům je společný a nebo „přítel“ platí hypotéku na svůj majetek?

• Citovat
  • Upravit
3383
8.5.17 09:01

Dům je napsaný na oba dva. Děkuji za reakce, máte pravdu, peníze budou muset být na jedný hromadě, né moje a tvoje. Jinak se to finančně nedá zvládnout a přes zimu bude muset jít dělat i třeba za minimálku. Třeba doteď nechápe, jak jsem mohla utratit ve 3 lidech celej rodičák, jako nestrádali jsme nikdy, malej jako neměl všecko nové, ale vše základní měl, i co se týče potravin. Nejsem zase člověk, abych kupovala to nejlevnější a nějaký hnusy, sleduji hodně složení výrobků a tak.. A je pravda že s minimálním rodičákem bych neměla ani pomalu na ten suchý rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
8.5.17 09:10

@LLenule111
A kolik jemu zbyde z výplaty kdyz zaplati vydaje ohledne bydleni? Ty ho krmis, delas mu svacinky a on utratí kolik za sebe, ze nechape, ze ty za tri lidi utratis 4 tisice včetně jidla, oblečení, kosmetiky?
A kde bydlíte ze by šel delat aspon za minimalku? My bydlíme v regionu s nejvyssi nezamestnanosti v ČR a vim minimálně o 4 fabrikach, kde si člověk sice makne a musi fungovat, ale přinese domu skoro dve minimalky..
Takhle bych zit fakt nechtela a je mi moc lito tech děti, protože o vylete a dovoleny jim budou vyprávět az deti ve skole.. Muj chlap taky kouří, ale nestaví to do takovy role, ze je si na to vydělám a vy se pos*rte tady klidně.. Hrozny, fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
8.5.17 09:17

@LLenule111 Promin, ale tos musela zalozit tuhle diskuzi aby ti doslo ze je neco spatne??? To si snad delas legraci. Jako hodne stesti holka, to chci videt jak toho svyho frajera po tech letech srovnas do late :roll: Silne o tom pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
8.5.17 09:31

@LLenule111 at jde s Tebou na nákup a uvidí že za 500 nic moc v košíku nebude :lol:. manžel kdysi dávno přišel s tím že mu přijde že za jídlo dost utratíme, psala jsem poctivě všechny výdaje a byl tam rozdíl max pár stovek. nakonec jsem řekla ok tady máš peníze na měsíc a ukaž jak ušetříš, naopak budu ráda když ukážeš že to zvládneš aby lednička nebyla prázdná a mohlo se normálně vařit :lol:. Nakupoval, teda často v nákupu byly blbosti ale říkám si ví co dělá :lol: a za 14 dní v neděli at mu dám zbytek na dalších 14 dní jsem mu vysvětlila že ale ty peníze měl na celý měsíc :mrgreen: :mrgreen: od té doby neřekl nikdy nic, max se zeptá ke konci měsíce jestli mám dost :lol: mě to taky štve kolik dáme za jídlo ale bohužel :lol: Rovnou se mě zeptal kolik peněz potřebuji abych vyšla celý měsíc a bylo všeho dost, spočetla jsem to dala k tomu ještě rezervu :lol: Nemůže si nechat všechny peníze že jsou jeho, dítě je taky jeho takže kolik dává na dítě. Možná taky jeden měsíc schovávej účty at vidí, ano vždy jde nákup osekat ale někdy už prostě víc šetřit nejde aa bohužel jídlo je čím dál dražší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
8.5.17 09:34

Tak ono třeba chlap nemá ani ponětí, kolik stojí potraviny, drogerie, pleny..protože nakupovat nechodí a myslí si, že máslo je za 20kč a jogurt stojí 2kč..jenže to je někde jinde. Ví akorád kolik stojí cigarety a benzín do auta, nic jiného totiž nekupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
8.5.17 09:38
@LLenule111 píše:
Tak ono třeba chlap nemá ani ponětí, kolik stojí potraviny, drogerie, pleny..protože nakupovat nechodí a myslí si, že máslo je za 20kč a jogurt stojí 2kč..jenže to je někde jinde. Ví akorád kolik stojí cigarety a benzín do auta, nic jiného totiž nekupuje.

Tak ho kopni do zadku! A přestaň už s těma blafama.

• Citovat
  • Upravit
5640
8.5.17 09:41
@LLenule111 píše:

@Markéta80 ma dobrou radu, posli ho na nakup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.5.17 09:42
@LLenule111 píše:

Tak ho pošli na nákup. To je nejsnazší co můžeš udělat. Ty ceny co píšeš si ani nepamatuji. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
8.5.17 09:44
@LLenule111 píše:

Proc nikdy do obchodu nesel? Protoze kolem nej celou dobu skaces. Kdyz jsi byla v porodnici, tak jedl co? Nekdo mu varil a nakupoval?

Plno lidi ma rozdeleno i doma na zensky a muzsky prace. Jsem neskonale stastna, ze s manzelem delame oba vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
8.5.17 09:46
@Netopirek píše:
Tak ho pošli na nákup. To je nejsnazší co můžeš udělat. Ty ceny co píšeš si ani nepamatuji. 8o

Přítel říkal za komunistů. :D :D Ani jeden tuhle dobu nepamatujeme :-)

• Citovat
  • Upravit
801
8.5.17 09:50

Hele oroc s takovým chlapem jsi? A kolik mu teda po zaplaceni poplatku zustane penez? @LLenule111

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat