Rodičák pro 4člennou rodinu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blabla123 píše:
Přítel říkal za komunistů.![]()
Ani jeden tuhle dobu nepamatujeme
Tak to je zakladatelky chlap hodně starej, že ty doby pamatuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
V tom pripade se pak da pochopit i to, ze pamatuje-li jogurt za 2,–, musi si proste v zime odpocinout a nabrat sily na sezonni praci. Vek neprecuras
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 bud at jde s Tebou nebo mu předlož účty
On nikdy nebyl nakoupit? To je ovšem špatně. Tak bude muset začít at vidí že jídlo fakt zadarmo není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Já teda nechápu v jaké bublině žije, když vůbec nemá tušení o základních věcech. ![]()
- Citovat
- Upravit
@vonajebohyne píše:
V tom pripade se pak da pochopit i to, ze pamatuje-li jogurt za 2,–, musi si proste v zime odpocinout a nabrat sily na sezonni praci. Vek neprecuras.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blabla123 píše:
Já teda nechápu v jaké bublině žije, když vůbec nemá tušení o základních věcech.
Znám takový, celý život je obskakovala matka nebo žena a pak když jsou jednou sami, tak čumí jak pèro z gauče. Pro takový je nejlepší tvrdý střet s realitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavé, jak každý přistupuje různě k životu:) já jdu poprvé na mateřskou, nepolíbená žádnou „odbornou“ těhotenskou terminologií, takže chodím, ptám se na výše mateřské, rodičovské, způsoby výpočtů, kalkuluju s náklady. Měla jsem jen hrubou představu o výšce, teď si informace zpřesňuju. Každý rok si nechávám posílat informativní list důchod. pojištění, abych věděla, že je všechno v cajku, chodím na pravidelné prohlídky, aby mě jednou nepřekvapily nemoci, kterým se dalo předcházet, dělám takové jednoduché domácí účetnictví, abych měla přehled o výdajích domácnosti a nechala jsem si dát v práci Dohodu, abych nevypadla z práce a aby byl nějaký menší příjem do kasičky… a jiní toto prostě nedělají
u nás doma jsem byla ale takto naučena
- Citovat
- Upravit
Bych mu dala 100 at jde a nakoupí na víkend, že dle něj to určitě stačí a za zbytek at si koupí cigára ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 jo a prinese cigara a tri rohliky protoze to ostatni jsou drahy zbytecnosti prece ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych mu rekla, ze cigarety stoji kolik 80,–? Takze 80×30 dni to je 2400,–. To ma vetsi cast nez ma ona a deti na jidlo, leky a obleceni. Tak holt asi neji, protoze prave snedl cigarety…mrgreen:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 píše:
Tak ono třeba chlap nemá ani ponětí, kolik stojí potraviny, drogerie, pleny..protože nakupovat nechodí a myslí si, že máslo je za 20kč a jogurt stojí 2kč..jenže to je někde jinde. Ví akorád kolik stojí cigarety a benzín do auta, nic jiného totiž nekupuje.
Tak at chodi nakupovat on, aspon se s tim nebudes tahat… akorat za jeden nakup vyhodi pak tolik, kolik Ty za tyden
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 muzu,jen ze zvedavosti… co jsi varila treba ted so-ne-po? Jakou mas zeleninu a ovoce pro dite?
- Citovat
- Upravit
Já teda nevím, je to jenom takový pocit, ale já snad v dnešní době, neznám chlapa, který byl takový, že by neznal co kolik stojí ![]()
Jako je jasné, že někde je rozdělené, že chodí nakupovat většinou žena, ale aby takový zadubenec, že nezná ceny, to snad ani ne ![]()
Všude bud jezdí nakupovat společně- třeba velké nákupy, autem atd. a nebo třeba občas chodí i sám muž..
Ale model, chodí jenom žena a muž neví, dnešní ceny, neznám teda..
jo teda za tech komunistů teda možná ti asi bylo jiné, to byl i můj táta a vím, řže děda a od kamarádek tátové, že když jim dávali peníze třeba, aby si něco koupili, nějkou sladkost, tak jim nedali ani polovinu, že tolik to stát nemůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 píše:
Tak ono třeba chlap nemá ani ponětí, kolik stojí potraviny, drogerie, pleny..protože nakupovat nechodí a myslí si, že máslo je za 20kč a jogurt stojí 2kč..jenže to je někde jinde. Ví akorád kolik stojí cigarety a benzín do auta, nic jiného totiž nekupuje.
primitiv to je. Jakýho sis vybrala, takovýho máš, no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit