Rodičák + žádost o porodné
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Začátkem června se mi narodil syn. Neměla jsem nárok na mateřskou, ale chci to převést na manžela. Co musí manžel doložit, popř. co má říct účetní, aby mu napsala? A pak ještě když žádám o porodné - jaké dokumenty musíme doložit?
Díky
co chceš převést na manžela? Mateřskou? Pak musí být doma on. Nebo jestli chceš přes něj volit částku a délku rodičáku, tak pak vyplněnou žádost, sebou rl dítěte, od chlap az práce výměr za rok, s tim na ossz, tam potvrdí denní vyměřovací základ a s tim všim pak na socku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Převést rodičák, špatně jsem to napsala. Díky
tak pak fakt od chlapa roční výměř, s tim na to ossz, tam Ti potvrdí fialový formulář (nevzpomenu si, jak se jmenuje), s tim a rl dítka na socku. Ohledně porodného se dokládají též příjmy, ale s tim nemam praxi.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akorát ještě doplním, že budou chtít potvrzení, že si neměla nárok na mateřskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Začátkem června se mi narodil syn. Neměla jsem nárok na mateřskou, ale chci to převést na manžela. Co musí manžel doložit, popř. co má říct účetní, aby mu napsala? A pak ještě když žádám o porodné - jaké dokumenty musíme doložit?
Díky
Ahoj, mě se malá narodila v dubnu a žádala jsem o rodičovskou přes chlapa, protože jsemjako ty neměla nárok na mateřskou. Podávali jsme denní vyměřovací základ a já ještě potvrzení, že jsem opravdu nic nepobírala v těhu a neměla jsem na mateřskou nárok (vystavil mi to gynekolog) - to jsem podávala ve čtvrteka v pondělí mi přišlo potvrzení, že mi to bylo schváleno. Délku rodičovské jsem si tak mohla vybrat a to její výši.
S porodným to je drsný, protože u nás nechtějí jen tři měsíce zpět, ale rok, takže tam jsou vánoční premie, vrácení daní a já nevím co všechno, take to asi nárok mít nebudeme :/ a to dokládáš jak ty, tak i otec dítěte.
Vždy dáváš občanky a RL dítěte + příslušné formuláře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a o porodné můžeš zažádat max rok zpětně = do 1 roku dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunecka289 píše:
Akorát ještě doplním, že budou chtít potvrzení, že si neměla nárok na mateřskou
jo vidíš.. ale to mi stačil ten papír, co jsem dostala od dr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Porodne a rodicovski prispevek
Dobrý den mám dotaz 23.5.2015 je my narodila mala 1.6.2015 jsem zadala o po rodné a rodicovski příspěvek kdy by mi to mohlo přijat? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin Ty formuláře, které manželovi v práci vyplnili si stáhla odsud a které to prosím byli? Díky ![]()
https://formulare.mpsv.cz/…me/index.jsp
- Citovat
- Upravit
Díky