Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď jsme se bavili s podobně starými lidmi, že jsme byli jako děti zvyklí jezdit na takové ty obyčejné chaty bez vody a WC a rodiče to prodali, přestože se to v rodinách dědilo po generace. Prostě převrat, prachy, cestování.. teď to docela chybí. Co si o tom myslíte? Mě to štve. Nemám prachy na to furt někde s dítětem být a platit za pobyt. Jo, já vím, moje chyba, že na to nemám. Je mi z toho smutno- mohli jsme mít hezké prázdniny.. Jako děti jsme je tam měly.
Tak to zase chata potřebuje údržbu, takže to taky zadarmo není. ![]()
Jestli jedeš na chatu bez vody a WC anebo pod stan už mi přijde skoro na stejno, tak se přestaň litovat a vezmi děti kempovat. Živit v sobě pocit naštvanosti, že si rodiče dovolili něco před třiceti lety prodat, aby mohli cestovat (předpokládám, že s tebou), mi přijde fakt mimo.
Tak na chaty se jezdilo, jelikož se nikam jinam nemohlo. A taky ty chaty spolknou spousty peněz a času. A taky ti nic nebrání si nějakou takovou chatu se zahradou koupit
Tak si takovou chatu kup a znovu tu tradici zaveď
Za tu chatu se musí něco platit, musí se udržovat a to taky není zadarmo. Třeba už to rodičům přerůstalo přes hlavu. A nedělej si naděje, že by se na chatě bez vody a wc dnešním dětem nějak líbilo
@mokkk píše:
Teď jsme se bavili s podobně starými lidmi, že jsme byli jako děti zvyklí jezdit na takové ty obyčejné chaty bez vody a WC a rodiče to prodali, přestože se to v rodinách dědilo po generace. Prostě převrat, prachy, cestování.. teď to docela chybí. Co si o tom myslíte? Mě to štve. Nemám prachy na to furt někde s dítětem být a platit za pobyt. Jo, já vím, moje chyba, že na to nemám. Je mi z toho smutno- mohli jsme mít hezké prázdniny.. Jako děti jsme je tam měly.
Kdy to prodali, před kolika lety?
Příspěvek upraven 15.07.22 v 16:31
@Svistice píše:
Tak to zase chata potřebuje údržbu, takže to taky zadarmo není.
Jo, ale zase mě to bavilo, moct si pěstovat vlastní kytky a tak. Udělat houpačku.. to u penzionu nemůžeš. I když jsem se tam jako dítě dost nadrela, hlavně teda pri sekání trávy.
Kdybych měla tyhle potřeby, pronajala a nebo koupila bych si zahrádku. Nemáte tam v okolí něco takového?
@Pajka2020 píše:
Kdy to prodali, před kolika lety?Příspěvek upraven 15.07.22 v 16:31
Asi před dvaceti. Prodat něco umí každý. Kupovali to ještě moji praprarodiče. Naši pak cestovali, ale to už beze mě. Neptali se mě. Známýmu to prodává otec teď kvůli astronomickým cenám nemovitostí. Dostane za to dva, tři mio, jde to u vody..
Měli jste se líp domluvit a koupit to od nich.
My žijeme každý v rodině ve svém domě. Jen sestra je zatím v bytě a momentálně staví dům. Takže u nás nikdo chatu nemá. Pro nás je zbytečné držet dvě takové nemovitosti. Spíš shromažďujeme polnosti a pozemky na budoucnost a to bych ani omylem neprodala.
Pro lidi žijící v bytě je chata fajn. Je to taková únikovka.
Kde se o víkendu zašít. Je fakt, že si můžeš pronajmout v blízkosti bytu zahrádku v nějaké zahrádkářské kolonii. Nebo koupit.
Aha, před dvaceti lety to bylo prodáno
.
Tak si pořídit svoje něco.
Naši neprodali, a jsem fakt ráda. Ačkoliv mám za posledních 20 let projeto fakt hodně po světě, tak tam jezdím často a ráda. Jasně, kdysi se nikam nemohlo, ale teď se může, a přesto to je prostě naše útočiště. Jezdí tam rádi všichni. Kdyby to začal obývat někdo jiný, asi bych nejezdila ani tím „směrem“. Stejskalo by se mi…
Příspěvek upraven 15.07.22 v 16:43
@mokkk píše:
U nás podobně, ale protože šlo o starý statek na samotě, chtěli vše prodat, včetně bytu a na stáří si postavit domek ve městě.
Mě to hodně mrzí… tyhle věci jsou fajn. Do určitého věku je pro děti boží (špína, umět si poradit bez elektriky nebo s omezenou vodou, jídlem, prostě jak se dnes říká "mimo komfortní zonu) uričtě to dětem rozvíjí kreativitu do života a od určitého věku dospělých je to zase relax.
@Kelsey píše:…ale když se takové věci dědí, je to rozhodně snažší, než začínat znova - zadlužovat se, vrazit do toho všechny úspory. Snad všechny rodiny mají težký start (děti, hypotéky, auta…) takže pořídit si své je sice logické, ale kolikrát obtížné.
Aha, před dvaceti lety to bylo prodáno.
Tak si pořídit svoje něco.
@mokkk píše:
Asi před dvaceti. Prodat něco umí každý. Kupovali to ještě moji praprarodiče. Naši pak cestovali, ale to už beze mě. Neptali se mě. Známýmu to prodává otec teď kvůli astronomickým cenám nemovitostí. Dostane za to dva, tři mio, jde to u vody..
Škoda žes nedostala možnost si to od nich odkoupit. Třeba i na splátky.
Dnes je zase moderní pronajmout/koupit si zahrádku v zahrádkářské kolonii. Mít tam dřevěný domeček/kůlnu a občas tam i přespat, ohniště/gril a pár záhonků.
Před pár lety se to dalo pořídit asi za 200 tisíc. Dnes to bude o dost víc ![]()
Příspěvek upraven 15.07.22 v 16:51