Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Není vrah. Ale opakovaně se vracel do lochu. Možná to umí v posteli, ale rozumu to moc nepobralo.
@Lucy75
Jinak zakladatelka nepsala, že nebyl vrah. Psala o trestné činnosti všeho druhu, takže kdo ví ![]()
Mně je 30 a rozhodně si nenechám od rodičů řídit život, ani mluvit do toho, kde, s kým, co a jak dělám. Natož, kdyby mi bylo 40.
Názor mám takový, že je to tvůj život, tak s ním nakládej dle svého uvážení ![]()
@Lucy75 Psala, že seděl opakovaně za různou trestnou činnost, kdyby to byl jenom majetek, tak by to určitě zdůraznila, nedej bože, kdyby byl opakovaně v kriminálu za nedbalostni trestný čin, že do někoho jen strčil. Takže předpokládám, že tam šlo i o násilí a útoky na jiné lidi.
U recidivistů nějak na druhou šanci nevěřím, když nepomohl ani opakovaný pobyt v kriminálu.
@Russet píše:
Myslím, že jí imponuje proto, že vzpomněla na mladá léta a svou pubertální zamilovanost.
Nejspíš, ale ani tak tuhle úchylku nechápu
@Anonymní píše:
Moc Ti děkuju, přesně tohle jsem potřebovala slyšetSpolečný život s ním rozhodně neplánuju, jsem takhle moc spokojená, dneska už konečně vím, že soužití s kýmkoliv kromě dětí pro mě prostě není. Dost těžko se to ale téměř komukoliv vysvětluje. A ano, vím, že to vysvětlovat nikomu nemusím
![]()
já vím, že se ti můj názor „hodí do krámu“,ale jak vidíš, je velmi ojedinělý - já v tom pracuji, tak mám úplně jiná měřítka a nemůžeš se podle mne řídit… obecně je jasné, že tě Nikdo nepochopí a nestane se to ani tady (tipuji možná 2/3 uživatelky - a možná už vím které
, co by ti tohle „schválily“), obecně jdeš samozřejmě do rizika a PŘEČTI SI ROZSUDKY, nutně!!! to musíš! tam uvidíš, co udělal ( a kolikrát a co) a pak se dle toho rozhodni, zda mu toto vše odpustíš..
a ještě ti řeknu jednu - pro tebe HNUSNOU věc :
Když jsem zjistila, že nemohu mít děti a šla do adopce a byly tam NÁROKY RODIČŮ (jakože nás) tak jsme tam s manželem kromě velkého postižení intelektu a pohyblivosti tehdy dali i trestní rejstřík (nechtěli jsme mít děti fetek a zlodějů
)
není to moc hezké ani altruistické, ale jelikož jsem zde dala roli „naděje“, tak ti na rovinu říkám, co jsem ohledně trestné činnosti udělala já sama…
Z čehož plyne : Buď opatrná, obezřetná, sleduj, pozoruj a pochop své rodiče - protože to samozřejmě s tebou myslí dobře…
promiň, musela jsem ti to říct…
@Anonymní píše:
Ale já s ním život spojit nechci.
už se s nimi o tom nebav, bohužel ses podřekla, zkus je utnout a nerozvíjet debaty.
@g.sandova
njn, nejrychlejší řešení
já to chtěla pojmout komplexněji…
jelikož s takovými lidmi skoro 30 let „žiju“, tak vím, že každý je jiný a každý měl jiný motiv a není recidivista jako recidivista..
ano, mám dvě dcery, a pokud mi dovede trestance, tak budu určo prva na „máry“, pak si ho vypočuju, pak si to vyzjistím a vůbec nevylučuju, že to celé pochopím…
on život fakt nebývá jen č-b a obykle má tolik šedi, že se člověk nestačí divit…
@Lucy75 já to beru tak, že zakladatelka má jasno a netahá ho do rodiny.
Jo, kdyby to byla dcera a chtěla s ním žít, tak bych se zajímala, jakou trestnou činnost páchal.
@Lucy75 píše:
já vím, že se ti můj názor „hodí do krámu“,ale jak vidíš, je velmi ojedinělý - já v tom pracuji, tak mám úplně jiná měřítka a nemůžeš se podle mne řídit… obecně je jasné, že tě Nikdo nepochopí a nestane se to ani tady (tipuji možná 2/3 uživatelky - a možná už vím které, co by ti tohle „schválily“), obecně jdeš samozřejmě do rizika a PŘEČTI SI ROZSUDKY, nutně!!! to musíš! tam uvidíš, co udělal ( a kolikrát a co) a pak se dle toho rozhodni, zda mu toto vše odpustíš..
a ještě ti řeknu jednu - pro tebe HNUSNOU věc :
Když jsem zjistila, že nemohu mít děti a šla do adopce a byly tam NÁROKY RODIČŮ (jakože nás) tak jsme tam s manželem kromě velkého postižení intelektu a pohyblivosti tehdy dali i trestní rejstřík (nechtěli jsme mít děti fetek a zlodějů![]()
)
není to moc hezké ani altruistické, ale jelikož jsem zde dala roli „naděje“, tak ti na rovinu říkám, co jsem ohledně trestné činnosti udělala já sama…
Z čehož plyne : Buď opatrná, obezřetná, sleduj, pozoruj a pochop své rodiče - protože to samozřejmě s tebou myslí dobře…promiň, musela jsem ti to říct…
Ne to je naprosto v pořádku a já Ti moc a moc děkuju za příspěvky přesně v tomto duchu jsem doufala, že by se tato diskuze mohla nést, že mě někdo pochopí, ale zároveň mi i upřímně a bez servítků nabídne i ten pohled z druhé strany.
Rozsudky jsem četla, rozebírat to tady nechci, snad jenom tolik, že i vzhledem k „volnosti“ „vztahu“ jsem s tím v pohodě. Věřím tomu, že už se do vězení nevrátí i kdyby ano pobulím si nad svojí blbostí a naivitou a půjdu dál nejsem ani na něm v žádném směru závislá.
Ty, které z vás tady brojí za druhou šanci,,,jak víte, že už několik šancí neprojel? Když byl trestán opakovaně, tak bych si možná i na nějakou vsadila.
Rodiče ti do života, pokud na nich nejsi závislá, opravdu už kecat nemůžou,,,ale lidsky mamku chápu, ať je generál nebo není, to je jedno…mám taky dceru a z tohoto bych nebyla nadšená. Škoda toho podřeknutí,,,teď už bych v rámci klidu buďto zalhala, že jsem to s ním skončila, nebo si stála za svým, ale to budeš pořád něco poslouchat a vaši nebudou mít klid…a toto aby tě třeba někdy nemrzelo, mně mamka zemřela v mých 40 a pár věcí trošku lituju, zpětně vidím, že nebylo nutný trápení, že bylo zkrátka zbytečný, ačkoli u nás nešlo o nic strašnýho. Ale nechci ti hrát na city,,,jen zvaž co ti stojí za to. Ve 40 jsem se snažila, aby se mnou už opravdu nikdo nevoral…ani rodiče, ale ani žádnej chlap.
Akorát ty do ničeho opravdu nevlítni, abys ho k sobě nepřipoutala nebo aby si on něco takovýho nemyslel. Jelikož máš zodpovědnost i za děti, je potřeba na toto myslet.
@Anik rozumím co píšeš..
přesto bych v tomto duchu /Rozešla jsem se/ rodičům NIKDY nelhala… Proč jako? je dospělá 40+
a zrovna Lež ve vztahu je pro mne osobně daleko Horší než Nepříjemná Pravda…
Jakože lhát jen pro klid : Ne - děkuji, nechci..
Já obecně vždy hlasuji pro upřímnost..
proto neumím ani nechci žít ve LŽI
a je celkem jedno, zda jde o pravdu o partnerovi vůči vlastním rodičům, nebo o Nevěru
víš, princip je TOTIŽ STEJNÝ
Lež bude vždy jen LEŽ… ať se týká čehokoliv.
@Lucy75
v pořádku, beru. Ale prosímtě neuraž se, nechci to myslet zle…když jsi tak čestná ohledně lží, tak nechápu, že ti nevadí člověk, který páchá opakovaně trestnou činnost.
Co Vám takový chlap dá? Chápu, že jde jen o sex, ale mě by už jen to vědomí, že je to kriminálník(spojení bývalý kriminálník za mě neexistuje)nedovolovalo s ním lézt do postele.Snad nejste tak zoufalá?!
@Lilypad24 píše:
Co Vám takový chlap dá? Chápu, že jde jen o sex, ale mě by už jen to vědomí, že je to kriminálník(spojení bývalý kriminálník za mě neexistuje)nedovolovalo s ním lézt do postele.Snad nejste tak zoufalá?!
Já bych se s takovou špínou (morální) taky neuměla zahazovat. Ani jen ten sex si s tím nedovedu představit ![]()
Rodiče bych nechala, ať si nesouhlasí. Je to jejich právo a jejich pocity nezměníš. Oni ti ale nemají co mluvit do tvého života. Takže bych se s nimi prostě bavila o počasí. Ono je to časem přejde.